Vuosi 2018 kuvina

Päätin sitten minäkin vihdoin viimein tarttua tähän haasteeseen inspiroiduttuani muiden haaste vastauksista.
Haaste on alunperin lähtenyt Muuttolintu -blogista.

2018 oli eka vuosi neljään vuoteen, kun ei matkustettu jenkkeihin. Yhdessä Villen kanssa käytiin Kroatiassa toukokuussa, roadtrippailtiin rannikolla ja vuoristossa. Tykästyttiin kyllä maahan ja etenkin Makarskan alueeseen ja Biokovoon, mutta mitään palavaa hinkua takaisin ei tullut.
Elokuussa kävin siskontytön kanssa pikapyrähdyksen Lofooteilla, joka tarkoitti lähinnä päivän ajoa sinne, 1,5 päivää siellä ja päivän ajo takas. Sinne kyllä tarvii päästä takaisinkin, mutta ehdottomasti aikaa pitää olla enemmän.

Suomen reissailut (Lofooteille ajoa lukuunottamatta) on tänä vuonna olleet kaikki koiranäyttelyihin liittyviä. Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna asuntoautoiltiin Jyväskylän seudulle kahteen näyttelyyn ja kesä-heinäkuun vaihteessa Itä-Suomeen Tuusniemelle mökkeilemään kaveripariskunnan kanssa, tähän reissuun siis sisältyi myös koiranäyttely.
Molemmat oli huippureissuja!

1. Vuoden suosikkikuva


Heti otsikon nähtyäni tiesin että tämä kuva löytyy toukokuun Kroatian reissun kuvista, ja vielä tarkemmin Biokovon luonnonpuiston villihevosista otetuista kuvista.
Niitä kuvia on ihan hirmuisesti ja valinta oli vaikea mutta tämä kuva on sellainen jota aina palaan katsomaan. Onhan tämä päässyt tietokoneen taustakuvaksikin.

2. Arjen luksusta

 

Tänäkin kesänä kyykittiin marjametsässä perheen kanssa päivä jos toinenkin. Sehän se on laatuaikaa perheen kanssa, ainakin meidän marjastushullun perheen ollessa kyseessä.
Onneksi niin, sillä nyt riittää marjoja puuron päälle ja leivontaan. Mutta ai että ne oli sitten hyviä kesällä, tuoreena jugurtin ja myslin kera, kuten tässä kuvassa.

3. Kesäkuva


Tämä kuva tallentui kameraan venereissulla joka tehtiin heinäkuun lopussa siskontytön, poikaystävänsä ja siskonpojan kanssa mökiltä Poroluotoon. 
Meri oli aivan tyyni tuolloin, myös ulapalla. Oli niin kaunista. Oispa jo kesä!

4. Ihana majapaikka


Vuoden ihanimman ja kauneimman majapaikan tittelin saa Lofoottien Unstadin ranta jolla yövyttiin elokuun alussa. Vaikka tämä ei ollut varsinainen leirintäalue (onnistuttiin jotenkin missaamaan se oikea tuon paikan leirintäalue...) niin joku epävirallinen leirintä tuo oli silti, koska muitakin leiriytyjiä oli varmaan parisenkymmentä autokuntaa. Vasta jälkikäteen kuulin, että Unstad on Norjan paras surffipaikka. Ei ihmekään että monella leiriytyjällä olikin surffilauta mukana.

5. Hauska muisto


Kroatian Krka kansallispuistossa oli porukkaa ja muutakin elämää. Oltiin kävelty pitkospuita jo vaikka kuinka pitkästi, ja aina välillä ihmetelty omituista ääntä jota ei saatu paikannettua. Luultiin että se on joku lintu, mutta aikamme kun jäljitettiin äänen lähdettä niin nehän olikin sammakoita! Niitä oli ihan hirveesti, ja niillä oli kovasti kutupuuhat käynnissä. Näistäkin näpsin kuvia monta kymmentä, että sain yhden kuvan onnistumaan jossa nuo "poskipussit" pullottaa. 

6. Herkullinen hetki


Tämäkin kuva on otettu Krkassa. Paikalliset myi kävelyreitin varrella mm. näitä sokeroituja appelsiininkuoria ja sokeroituja manteleita. Kyllä niistä kelpas energiaa napsia että jaksoi kivuta reitin takas ylös!
Jäi harmittamaan että ei ostettu näitä tuliaisiksikin, oli nimittäin ihan hyviä ja ainakin takuulla paikallisia!

7. Se ei-niin-hohdokas-muisto


Tämä oliki vaikea keksiä!
Kesämyrsky heitti meidän paviljongin aidan yli, ja katkaisi mennessään valotolpankin. Paviljonkikin on entinen, nyyh.  

8. Rakkaassa seurassa

Yksi kesän kohokohtia oli kun pääsin iskän kanssa kalaan. Kun olin pieni, käytiin kesäisin isän kanssa joka aamu kokemassa verkot. Tälläselle iskän tytölle tää oli iso juttu.

9. Suosikkikuva itsestä


Tämä kuva on jouluaaltota, ja vaikka muuten en kuvana edes niin tykkää tästä niin tässä on koko mun rakas koiralaumani. Ja mun punainen tukka <3

10. Unohtumanton maisema


Jos ekassa kuvassa tiesin heti lähteväni etsimään kuvaa Kroatian reissulta, niin tätä kuvaa lähdettiin hakemaan Lofoottien reissulta. Upeita maisemakuvia on niin paljon, mutta meille kun sattui aika harmaa ja sateinen sää niin valitsin tämän kuvan jossa valokin on kiva.
Nuo vuoret vaan saa jotain mun sydämessä läikähtämään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?

Gibraltarin ihanat apinat