Toukokuun Usan reissun tarkempi suunnitelma

Niinkuin epäilinkin niin alkuperäinen suunnitelma on kerennyt vielä hieman muuttua.
Nyt on kuitenkin enää pikkusta reilu pari kuukautta reissuun niin aika hyvin alkaa olla suunniteltuna. Siis sen verta, mitä nyt haluaakaan suunnitella sillä pitäähän kunnon roadtripillä vähän olla varaa yllätyksillekin jos haluaakin muuttaa suunnitelmia, eikö? ;)
Tie kutsuu, pian mennään! Enää 10 viikkoa!


Paluulennotkin kerkesi jo kertaalleen vaihtua kun ilmeisesti alkuperäinen paluulento peruttiin, mutta ei se mitään kun saatiin oikeastaan paremmin sopiva lento tilalle ja ollaankin nyt takas suomessa jo alkuillasta, melkein 6h aiemmin kuin mitä oltais muuten oltu.
Reittikartta tulee näyttämään suurinpiirtein tältä :


Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli tarkoitus olla San Franciscossa edes pikkuisen pidempään, mutta tämänhetkisen suunnitelman mukaan ollaan sielä lähinnä perjantai ilta sekä lauantai aamupäivä. Majoitus on varattu taas ihanasta San Remo boutique-hotellista joka on melko keskeisellä paikalla, kävelymatkan päässä mm. Alcatraz risteilyjen lähtöpaikasta jonne suunnataankin lauantai aamuna heti ensimmäisenä.
Samassa hotellissa oltiin 2017 lokakuussa ja ihastuttiin kyllä sekä hotelliin itseensä että siihen miten näppärällä paikalla se sijaitsi.
Joko pe iltana tai la aamuna pitäisi myös löytää hetki aikaa treffata Californian ystävämme Matt.

Alcatrazin jälkeen saadaankin jo kiirehtiä kohti Coarsegoldia, jonne ollaan menossa rodeoon illaksi! Viikkoja kolusin läpi eri rodeo sivustoja yrittäen löytää jonkun rodeon mikä osuisi meidän reitin varrelle sopivana päivänä, ja vihdoin tärppäsi! Tai no, ei tuo nyt ihan matkanvarrelle osunut, mutta niin lähelle että ei sen väliä.
Coarsegoldista siirrytään Yosemiteen jossa treffataan toinen jenkkiystävämme Kari, joka sai järjestettyä ystäviensa kanssa viikonloppureissun sopivasti että saadaan mekin treffattua, ihan mahtavaa! Yosemitessa oli tarkoitus olla kaksi yötä, mutta koska oli viikonloppu, oli leirintäalueet jo niin täyteen varattuja että ei saatu telttapaikka kuin yhdeksi yöksi. Vaikka oltiin siis varauksissa liikenteessä jo kuukausia ennen ajankohtaa ja ei ole edes korkeasesonki vielä tuolloin toukokuun alussa...


Yosemiten jälkeen seuraavat majoitusvaraukset on vasta 2 yön jälkeen Vegasiin, joten keretään tutustua ainakin King´s Canyonin ja Sequoian kansallispuistoihin.Vegasissa vietetään 2 yötä eikä oo vielä suunniteltu mitään erityisemmin.
Isoin muutos suunnitelmiin on Vegasin jälkeen, nimittäin sain tietää jokin aika sitten että Grand Canyonin pohjoisosa on vielä suljettuna tuohon aikaan, joten päätettiin jättää koko Grand Canyon välistä.
Tämän vuoksi reitti muuttui sitten niin, että jätetään välistä myös Antelope Canyon, Monument Valley ja Arches ja suunnataankin niiden sijaan muualle Utahiin. Tutut Zion ja Bryce Canyon on listalla ja niihin jo majoitukset varattuna. Zionissa telttaillaan ja patikoidaan, ja upean mutta rankan Angel´s Landing patikan jälkeen onkin sitten hyvä kellahtaa hotellin pehmeään sänkyyn Bryce Canyonilla. Sen jälkeen tuleekin meillekin uusia kohteita! Nimittäin Grand staircase -Escalante, Goblin Valley, Capitol Reef...
Niille on varattu 2 päivää.Ollaan n. puolivälissä reissua ja auto suuntaa seuraavaks pohjoisemmaks, Coloradon ja Utahin rajalle Dinosaur National Monumentille jossa myös yövytään.
Mutta sitten! Sitten! Yellowstone on jo ihan nurkan takana. Katsellaan sitten mihin asti ajellaan, mutta yksi yö ollaan tuolla Dinosaur - Yellowstone välillä. Voi olla että ajetaan jo Jacksoniin asti, tai sitten ei.

Eka Yellowstonen yö on varattu Old Faithfull Inn:stä, oltiin viimeksi niin otettuja siitä meidän huoneesta siellä, kun oli ns. vanhalla puolella. Niin huikea se miljöö siellä ettei mitään rajaa! En ymmmärrä miten ne voi olla hotellin halvimmat huoneet vaikka niiden täytyy olla upeimmat. Joo, niissä ei ole omia kylppäreitä, mutta mitä sitten? Ei haittaa meitä. Eka Yellowstone päivä siis pyhitetty lähinnä tuolle alueelle, sekä Canyonin alueelle koska sinne ei enää vierailun aikana palata.
Yellowstonessa on nyt tulevina kahtena vuotena aika paljon tietöitä, ja yksi tie on kokonaan suljettuna (Canyonista Tower-Rooseveltille) .

Old Faithfull Inn, Old house room

Old Faithfull Inn, Old house room

Kun on saatu nuo eteläisen loopin kohteet käytyä päällisin puolin läpi, suunnataan seuraavaksi kahdeksi yöksi Cooke Cityyn, vanhaan tuttuun pikkukylään josta me niin pidetään!
Varattiin kahden makuuhuoneen "sviitti" Alpine Motellista, jossa meillä on myös oma keittiö eli päästään itsekin kokkailemaan.
Eli ainakin pari aikaista aamuherätystä tiedossa, kun tämä yksi innokas susibongari ryntää Lamar Valleyyn ennen kuin päivä valkenee.
Lisäksi tiedossa patikointia. Ja maisemaonnellisuutta. Voi, miten paljon maisemaonnellisuutta! <3


Cooke Cityn jälkeen olisi pari päivää tarkoitus viihtyä Codyssä Yellowstonen itäpuolella. Kolmen vierailun jälkeen tiedetään jo, että vaikka kaupunki on sinällään pieni, siellä riittää tekemistä.
Suunnitteilla on ainakin vierailu Buffalo Bill museossa, joka jäi edellisvierailulla 2017 kesken, on meinaan ISO! Siellä on 5 eri museota samassa. Lisäksi poikien pitää ilmeisesti päästä taas Cody Firearms Experienceen rätkimään pyssyillä. Olihan se kieltämättä ihan hauskaa viimeksikin katsoa kuinka innoissaan tuo armaseni oli kun pääsi ampumaan Gatlingilla! Ilmeisesti missään muualla maailmassa ei ole mahdollista päästä tuollaisella paukuttelemaan tai näin meille ainakin kerrottiin enkä pikaisella googlettelulla muita paikkoja löytänyt.


Yritetään myös käydä bongailemassa villihevosia McCullough vuorilla. Viime vuonna ne jäi meiltä näkemättä. Mikäli niin käy tänäkin vuonna, on meillä vielä aika hyvä sauma päästä näkemään villi hevosia seuraavassa kohteessamme Pryor Mountaisilla. Sieltä löytyy ihan vierailijakeskus, josta saa vinkkejä missä heppasia on viimeksi nähty.

Pryor Mountainsin jälkeen suunnataan Billingsin kautta kohti Little Bighornia ja Devil´s Toweria.
Alunperin mietittiin että jos tähän lisättäis vielä Mt. Rushmore, mutta voi olla että se jää välistä kun se ei erityisemmin ketään kiinnosta. Aika näyttää halutaanko jatkaa takas etelään suorinta reittiä vai mennäänkö tuota kautta.


Mutta hei Billingsissä meidän reitin varrelle sattuukin jotain niin upeeta kuin PIZZA RANCH! Villen lemppari ravintola siis, pizzabuffa. Vähän kuin RAX mutta potenssiin sata. Pizza Rancheja löytyy vain tuolta keskilännestä, joten aina kun sattuu moinen matkanvarrelle, on pakko pysähtyä.
Viime kesänä kierrettiin vallan pitempää reittiä että saatiin yks tälläinen matkan varrelle, lol!
Vaikka itsekin kyseisestä ravintolasta tykkään, huomaan jatkuvasti haaveilevani siitä omasta lempparista, eli Outback Steakhousesta. Niiden talon salaatti on jotain aivan taivaallista, ja siihen kaveriksi bloomin´onion, ah ja voi. Onneks niitä löytyy sentään ympäri ämpäri, niin ehkä niihin pääsee useammin kuin kerran... luonnollisesti kyytipojaksi pitää saada mun lempparijuomaa, rootbeeriä. Nom!

Reissun 2 viimeistä yötä on varattu Estes Parkista, suloisesta pikku kaupungista Rocky Mountainsin kupeesta josta löydettiin kohtuuhintainen upea 2 makkarin lomahuoneisto hyvällä sijainnilla. Ihan sattumalta löydettiin netistä tieto, että kohtalaisen ajomatkan päässä olis patikoimalla saavutettavissa vanha B-17 pommikoneen hylky. Tästäkös Ville innostui! Katsotaan saadaanko mahdutettua aikatauluun myös siellä käynti.

Beartooth highway kesäkuussa 2019. Rocky Mountainsilla tie kulkee vielä korkeammalla, joten ei taida olla mitään toiveita että tie ois auki vielä meidän vierailun aikaan...

Melkoista haipakkaa saa kyllä osan matkaa pitää, mutta onneksi on sitten myös noita välipäiviä että ollaan pari yötä "paikallaan" jos sitä nyt voi paikallaan olemiseksi kutsua kun kuitenkin suhataan eri aktiviteeteissa paikasta toiseen.

Kyllä tässä alkaa olla jo melko intona, kun nyt saa ruveta laskemaan jäljellä olevaa aikaa viikoissa, ei kuukausissa!

Kommentit

 1. Oi, tätä lukiessa heräsi kyllä taas kaipuu Yhdysvaltojen roadtrippailua kohtaan. Pari vuotta sitten ajelimme Kalifornia-Nevada-Arizona akselilla, ja vaikka sinnekin jäi monia kohteita joihin olisi kiva palata, haaveilen myös juurikin Yellowstonen kansallispuistosta, Utahista, New Mexicosta ja Oregonista. Tälle vuodelle ei ole roadtrippia suunnitelmissa, mutta ehkäpä taas ensi vuonna! :)

  Sofia / Project Forever
  https://projectforeversite.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä vähän sellanen juttu, mihin aina iskee kaipuu. Tuo roadtrippailu nimittäin. Sen tuoma vapaus on ainakin itselleni paljon koukuttavampi, kun mikään "yhden lokaation loma". Nytkin on taas jo uusia suunnitelmia tämän tulevan reissun lisäksi...
   Ei muuta kuin suunnittelemaan siis!

   Poista
 2. Kuulostaapa kivalta suunnitelmalta! Meiltä jää King´s Canyon ja Sequoia valitettavasti väliin, olisin halunnut saada sisällytettyä ne matkasuunnitelmaan, mutta kaikkea ei vain ehdi.

  Toivottavasti näette villihevosia. Itse olen nähnyt niitä kerran, Tsernobylissa.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kiva päästä lukemaan sitten toteutuksesta. Itseäni kiehtoisi eniten etelävaltiot (en osaa edes selittää miksi) ja luulen, ettei tuo länsirannikon roadtrip ehdi tulla itselleni ajankohtaiseksi, onneksi San Francisco ja Yosemiten alue on useamman kerran koettu.

  VastaaPoista
 4. Voi ihanaa! Ottakaa minut kyytiin tästä matkan varrelta?! Mahtava reitti teillä edessä. Jään kyllä innolla odottelemaan kaikki postauksia. Etenkin kiinnostaa tuo Dinosaur Monument koska kerran oltiin jo melkein menossa sinne, kun olimme sukuloimassa, mutta sitten suunnitelma muuttui. Utahissa on myös paljon kuumia lähteitä joissa voi käydä matkan varrella uimassa, kannattaa googlata jos sattuu reitille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu, jos matkustat kevyesti niin ei muuta ku mukaan vaan :D
   Ei mutta oikeesti, ois kyllä kiva nähdä! Harmi kun meillä niin tiukka tuo aikataulu, mutta kesällä Kokkolassa?

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?