Vihdoinkin matka Yellowstoneen varattuna!


 .. tai siis ylipäätään jenkkeihin, vaikka Yellowstone toki se pääkohde jälleen kerran onkin.

Tuntuu että edellisestä kerrasta on ikuisuus, kaipuu on ollut välillä niin kova että se on tuntunut ihan fyysisenä välillä. Onneksi on muistot ja kuvat, ja toivottavasti tämä reissu nyt toteutuu että saadaan taas uutta muisteltavaa. 

Kuukausi tolkulla piti kytätä lentoja ja kun löytyi sopivat, sitten juuri siltä kentältä oli ihan hillittömän hintaiset autovuokrat joten eikun takaisin alkuun. Lentoyhtiökin asetti vähän rajoituksia, kun haluttiin että lipuilla on täysi muutosoikeus kun ajat on niin epävarmat, ja läheskään kaikki lentoyhtiöt ei ilmoittaneet peruutuskäytännöstä mitään tai hyvin leväperäisesti. Lopulta päätettiin että vain suorat lennot sellaisella lentoyhtiöllä josta meillä on kokemusta, on sellaiset jotka kelpaa. Joten luonnollisesti ekana vaihtoehtona oli Finnair... Vaihtoehtoina oli pitkään lähinnä Chicago tai San Francisco, mutta ne kaatui aina johonkin. Sitten yhtäkkiä hoksasin että Dallasiinkin olis suorat lennot. Ja kappas, sieltä löytyi autokin kohtuuhintaan, saatiin itseasiassa city maasturi halvemmalla kuin mitä muualta ois saatu pienin economy luokan auto. Ne lähti sitten varaukseen samantien. Jotenkin en ollut osannut ottaa Dallasia edes huomioon ikinä aiemmin, kun mielsin että se on niin paljon kauempana kuin esim Chicago, joka sekin kyllä on tosi kaukana Yellowstonesta. Mutta loppujenlopuksihan niistä on kutakuinkin sama matka!



Reittikin on jo suunnilleen katsottuna, joskin ei ole vielä mitään hajua kummin päin se ajetaan. Molemmissa kun on puolensa...

Tällä haavaa suunnitelma näyttäisi kuitenkin suunnilleen tältä : 


Uusia kansallispuistoja osuu reitille kaksi, Wind Cave Etelä-Dakotassa ja Great Sand Dunes Coloradossa. Lisäksi muutamia muita mielenkiintoisia luontokohteita kuten Custer State Park, Flaming Gorge, Dinosaur National Monument, Garden Of The Gods ja Spearfish Canyon. Ihan vaan muutaman mainitakseni, niitä on nimittäin kertynyt listalle aikamoinen läjä! 

Tarkoitus olisi ajella Yellowstoneen suunnilleen viikossa, viettää siellä ja sen lähialueilla parisen viikkoa ja ajella taas viikossa takaisin. 

Yellowstonen lisäksi enemmän kuin yksi yö on tarkoitus viettää Tetonseilla, Rocky Mountainsilla ja Black Hillsin alueella. 

Voi miten pitkä lista mulla onkaan patikoita suunniteltuna! Voi olla kyllä että osaa on mahdoton toteuttaa järkevästi tuohon aikaan vuodesta  (touko-kesä vaihde) mutta ne vaan siirtyy sitten jonnekin tulevaisuuteen. 


On ollut hassua huomata, miten innoissaan Villekin on tällä kertaa suunnitellut, yleensä se ei erityisemmin osallistu eikä oo kyllä häämatkan jälkeen näin paljoa mistään matkasta intoillutkaan. Kai se tämä koronatauko on tehnyt sen että silläkin polttelee normaalia enemmän päästä taas tien päälle näkemään ja kokemaan. 

Myös sellaisen huomion tein tässä tähän postaukseen kuvia etsiessäni, että on muuten melkoisesti kehittynyt meikäläisen kuvaaminen näiden kuvien otosta! Nämä tän postauksen kuvat siis kahdelta ekalta Yellowstone reissulta, 2014 ja 2015. Toki, kuvauskalustokin on päivitetty ja onhan sitä tullut valokuvausta välissä opiskeltuakin. Eli vaikka välillä tuntuu että mitään en osaa ja mun kuvat on ihan paskoja, niin näemmä jotain edistystä on havaittavissa! En malta odottaa että pääsen kameran kanssa taas ikuistamaan mulle maailman rakkaimman paikan ihmeitä ja upeita maisemia. 

4kk päästä ollaan jo sielä! Jee!

Kommentit

  1. Ihan mahtavaa, toivottavasti pääsette reissuun! Ja tosi kivoja kohteita teillä valikoituna reitin varrella. Meiltä koronan vuoksi peruuntui pitkä Pohjois-Amerikan reissu vuonna 2020. Ensi kesänä voisi olla tilaisuus tuo toteuttaa, mutta itse emme vielä ole uskaltautuneet Yhdysvaltoihin lentoja varaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kauan piti pohtia tosiaan itsekin ennenkuin tohdittiin varata, mutta kun löytyi nämä lennot sitten niin hyvillä muutosehdoilla niin tohdittiin varata. Toki, mitä vaan voi vielä sattua ja itse kun on toistaiseksi välttynyt virukselta kokonaan niin onhan tässä nyt pieni pelko persiissä että mitä jos se iskee kun tuttavapiirissä nyt jyllää niin kovasti... ja sitten vaikka sen sairastaiskin nyt ja kerkeis parantua, niin entäs jos testissä näkyy vielä sitten kuukausienkin päästä siitä huolimatta. No, ei se auta kun toivoa parasta.

      Poista
  2. No jee! Aikamoinen reissu tulossa. Ihanaa! Nyt alkaa myös Seattleen suorat lennot. Ja San Francisco tippui kokonaan pois.. sigh! Itse en kyllä suosi Finnairia muuta kuin jos lento tosiaan on suora. Muuten palvelu on varaus- ja ongelmatilanteissa ihan olematonta. Vuokra-autot on nyt olleet tosiaan hinnoissa.. ja ihan myyntiautot myös. Ja ylipäätään kaikki hinnat on nousseet. Juuri tuossa ravintolalaskua katselin ja pyörittelin silmiä, että huh huh. No, tämä on tätä aikaa. Ihanaa kun pääsette reissuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se suora yhteys San Franciscoon ois kyllä ollut kiva, kun on tuttuja siellä alueella niin ois voinut joskus käydä vaikka lyhyemmän Kalifornian roadtripinkin. No, pääseepä sitä muilla yhtiöillä ja toisaalta mua ei kyllä haittaa ne välilaskutkaan kunhan ne muuten sopii aikatauluihin eikä tarvi hirveitä aikoja odotella.

      Poista
  3. Eikös ole ihanaa, kun saa suunnitelmat etenemään. Toivottavasti pääsette myös matkaan!
    Upeita nuokin kuvat ovat. Täytyy sanoa, että itsekin huomaa kuvaustaitojen parantuvan. Sitten vielä huomasin myös, että jos kännykällä latast kuvan esim instaan, voi kuva olla todella huono, kun katsoo vaikka tabletilta. Tänään instasta postelin noita huonolaatuisia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on nuo someen ladatut kuvat huomattavasti huonolaatuisempia kun alkuperäiset. Toisaalta niitä yleensä katteleekin vaan kännykän näytöltä, niin ei sen niin väliä :D
      Suunnittelu on kyllä ihan mahtavaa pitkän ajan jälkeen! Vaikka vähän tuntuukin ettei vielä tohdi ihan täysillä suunnitella ettei sitten joudu niin kovasti pettymään jos joutuukin perua ja jos on kerennyt jo kovasti kaikkea varata ja suunnitella. Nyt ei sentäs ole vielä muuta varattuna kuin lennot, auto ja pari majoitusta joissa kaikissa peruutusoikeus.

      Poista
  4. Hauskaa, että pääset vihdoin Yellowstoneen, jos ja kun se vaikuttaa olevan sellainen paikka, jonne palaat aina uudelleen. Jenkki-roadtrip löytyy omaltakin haavelistalta ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä todellakin! Hetken jo harkitsin oisko pitänyt lähteä jo nty heti talvella, kun haluan Yellowstonen kokea myös talviaikaan mutta ei riittäisi lomat, joten näillä mennään.

      Poista
  5. Tuo, että kaikki voi muuttua koska vaan - luultavasti vielä lähivuosinakin - on kyllä muuttanut matkailua ja sen myötä vaikka lentojen varaamista. Transit voi vaatia lisäkommervenkkejä, joten suorat lennot nousevat arvoonsa ja tosiaan tuo lentoyhtiön luotettavuuskin, myös siltä kantilta, että se ei tee konkurssia! Mutta, toivotaan, että teillä kaikki menee hyvin tälläkin reissulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se auta kuin toivoa parasta ja yrittää buukkailla fiksusti. Kun ei silti halua matkustustakaan lopettaa.

      Poista
  6. Teidän suunnitelmat kuulostaa tosi kivoilta! Yellowstone on minunkin toivelistalla. Kävimme vuonna 2018 Jenkeissä autoilemassa, mutta emme ehtineet kansallispuistoihin, kun oli niin monta muuta paikkaa missä halusi käydä. Uudesta Jenkki-matkasta on haaveiltu, mutta vielä ei ole uskallettu varata mitään. Onko teillä siis suora lento Dallasiin? En ole nyt seurannut Finnairin tai minkään muunkaan lentoyhtiön lentoja tuonne päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis Yellowstonesta unelmointi kannattaa aina! Empä kyllä osannut arvata kun eka kertaa sinne menin, että olisin näin myyty. Olin asennoitunut niin, että se on mun elämäni ensimmäinen ja ainut jenkkimatka, vaan ei, sen jälkeen on ollut pakko päästä takaisin uudestaan ja uudestaan.

      Kyllä, Dallasiin on suorat finskin lennot. Dallasin lisäks suoria meni ainakin Nykkiin ja Chicagoon ja kesäkuusta lähtien myös Seattleen. Saattoi olla muitakin, mutta noihin kiinnitin huomiota. Seattleen on kerran lennetty ja pari kertaa ajettu siitä ohi ja sinne en kyllä kovin herkästi enää lentäis, missään muualla ei ole koettu sellaisia liikenneruuhkia! Moottoritielläkin tuntitolkulla jonotettiin, ja se oli siis ihan sellaista että joutu pysähtyä jatkuvasti, ihan siis mateluvauhtia. Yhdellä kertaa oli kyllä ihan varsinainen ruuhka-aikakin, mutta muina kertoina oltiin liikenteessä sellaisena aikana että olis voinut kuvitella ettei ole pahoja ruuhkia mutta niin vain oli.

      Poista
  7. Kylläpä on kivoja suunnitelmia! Yellowstone on minunkin toivelistalla ja monta muutakin paikkaa... Mahtava tuo kuva sateenkaaresta!

    VastaaPoista
  8. Hieno reissu teille tulossa ja tulen varmasti seuraamaan. Se on kyllä hauska, että ennen oli ihan sama millä lentoyhtiöllä lentää ja kuinka paljon on välilaskuja, mutta nyt itsekin kun tein ensimmäisen reissuni kahteen vuoteen, olis se tuttu Finnair ja to-del-la-kin suorat lennot.

    VastaaPoista
  9. Mukavan näköinen kiertomatka tulossa! Lensin joulukuussa Yellowstone yli ja mietin silloin taas kerran, että sinne pitäisi lähteä patikoimaan. Huikeita kuvia ja retkitarinoita on tullut sieltä vastaan useasti. Tuolle teidän reitille osuu kyllä todella hienoja kohteita!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?