Lähipatikointia; Håkin lenkki Öjassa

Hinku patikkapoluille on ollut viimeisten kuukausien aikana valtava. Vaikka täällä ei niitä minun kaipaamia vuoria Pohjanmaan lakeuksilta löydykään, niin kyllä täytyy sanoa että tämä Håkin lenkki oli virkistävän vaihteleva maastoltaan, ja yllättävänkin paljon (pieniä) mäkiä sai kivuta ylös alas.



 

Vaikka reitti oli vähän lyhyempi kuin pari viikkoa sitten kierretty Isokosken reitti, aikaa meni silti kauemmin koska korkeuseroja oli sen verran paljon enemmän ja lisäksi suurin osa matkasta tarvottiin umpihangessa, kun edellis yönä oli sadellut vajaa 10cm lunta. Petrus -koira ei alkumatkasta välittänyt lumesta mitään, mutta loppumatkasta rupes selkeästi väsymään ja palelemaan.
Isokosken reitillä ei ollut väsymyksestä tietoakaan mutta toisaalta silloin ei ollut kyllä luntakaan, jäätä kyllä senkin edestä.



Koko tämän Håkin lenkin varrella (12km) ei ollut ainuttakaan levähdyspaikkaa, joten eväät syötiin yhden pellon reunassa kiviaidalla istuen.





Tuo reitti ois kyllä kiva käydä kesälläkin, mutta hyi kun mua puistattaa ajatuskin kaikista niistä punkeista, Öjahan on oikeen punkkien luvattua maata. Hyi. Joten ehkä oli kivampi talsia tuolla näin talvi aikaan :)
Kylläpä on näillä parilla tehdyllä patikalla ollut herättävä vaikutus, nimittäin pitää kiiruusti kerätä kuntoa toukokuun jenkkireissua varten, miten muuten sitä jaksaa patikoida... nämäkin jo tuntui jaloissa vaikka korkeuseroja nyt ei ollut mitään verrattuna niihin mitä on edessä.

Löytyykö sulta kivoja patikoita läheltä kotia, tai olisiko sulla heittää hyviä vinkkejä tänne Kokkolan / Keski-Pohjanmaan alueelle mitä voitais käydä katsastamassa?


Kommentit

  1. No niin, vihdoinkin tuli päivitystä tästä mistä mainitsit jo aikaisemmin. Mutta hmm.. me ollaan vaan kesäisin Suomessa ja nyt muistutit noista punkeista. Voi ällöä, en tosiaankaan halua lasten kanssa minnekään Öjan heinikkoon.

    Vinkkejä ei tule kyllä muita mieleen kuin se Elban luontopolku jota voi jatkaa Harrbådan majakalle asti. Monet reitit on tullut hevosella mentyä mutta mitään erityisen kivaa ei nyt tule mieleen. Meillä on Trullevissa mökki ja siellä menee kanssa sellainen ulkoilureitti. Valkohietalla on laavu jossa voi vaikka syödä eväitä. Ja Vattajalla tietty on kivoja reittejä. Joskus olen ajatellut, että Ullavanjärvellä voisi olla kiva käydä. Ihana tuo teidän koira!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punkkitilanne taitaa nykyään olla ihan yhtä paha Trullevissa kuin Öjassa, että sinällään uskallat varmasti Öjaankin jos Trulleviinkin :) Ainakin tosi monet tutut jotka on koirien kanssa olleet mökillään Trullevissa, on sanoneet että punkkeja joutuu päivittäin poistaa useita. Meilläkin tämä taas edessä, koska ihan lähipolkuja lenkkeillessäkin koirat aina etenkin keväällä/alkukesästä jatkuvasti kantaa punkkeja mukanaan. Hrrrr, puistattavaa! Mitään yhtä ällöjä ja turhia ötököitä ei taida olla.

      Poista
  2. On mukavaa, kun löytää uusia polkuja lähiseuduilta. Yleensä merkittyjen polkujen mukava puoli on se, että löytyy myös hyviä taukopaikkoja. Meille kävi silti viimeksi samoin, ettei taukopaikkaa ollutkaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?