Last day at Yellowstone -Mt. Washburn

Nukuttiin myöhään, laiska, kiireetön aamu. Majapaikka oli aika kaukana Yellowstonesta etelässä, ja sen verran kämänen että ekana yönä mä tan sängyn bedbugien varalta aika monta kertaa.

6LoppuviimekYellowstonei lähinnä ehkä vain vanha ja viimeistelemätön, ja kyllä me siellä molemmat varatut yöt nukuttiin ;)

Laiskan aamun jälkeen lähdettiin suunnistaan takas Yellowstoneen. Mentiin Norrisin ja Canyonin kautta Mt. Washburnille jossa haikattiin vaativa, pelkkää ylämäkeä oleva reitti jota itse en mennyt edes loppuun asti. Kyseisen vuoren rinteillä asusti mustakarhuemo pentuineen, ne ketä oli eilen nähty kauempaa tienvarrella vähän matkan päässä mutta harmi kyllä nyt niitä ei näkynyt vaikka miten tähyiltiin.  Reittiä alastullessa oli kyllä tosi hyvät maisemat muutoin. Harmaakarhu nähtiin yhdessä laaksossa mut seki aika kaukana ja lähinnä siks että oli taas järkyttävä määrä autoja pysähtyneenä tienvarteen. Siitä ei menny pitkään kun oli taas kova ruuhka, tällä kertaa myöhästyttiin n. Minuutilla näkemästä mustakarhuemo poikasineen rinteellä, ne kerkes just ja just häippästä rinteen harjun taakse.

Haikin jälkeen käytiin Rooseveltissa puiston pohjoispäässä syömässä ja tavattiin pappa joka oli tullu meitä vastaan monella haikilla, sano että ei pysy meidän perässä ja että tunnistaa meidät kengistä.


Aurinko rupes jo hiljoksiin laskemaan, joten lähdettiin vielä Lamar Valleyn suuntaan kattomaan oisko sielä kojoottivauvojen ulkoiluaika. Ei ollu taaskaan, joten ne jäi edelleen näkemättä.  Muutakaan mielenkiintosta ei oikein ollu, koska biisonit ja hirvieläimet oli jo niiiiin nähty. Maisema oli kyllä super kaunis auringonlaskussa. 


Päätettiin lähteä hotellia kohti Mammoth Hot Springsin kautta, koska sen tien varrella oli se susien spottauspaikka. Matkalla ihasteltiin taas kukkaloistoa ja miten ne värit muuttuu ja korostuu auringonlaskussa. Yhdellä parkkiksella oli kaks autoa pysähdyksissä upean kukkapellon vieressä, ja kuvasivat itseään pellon keskellä. Mekin sit haluttiin kukkakuvia joten tässä näytille yks...
Elina kuvas videokuvaa siinä auringonlaskusta, kun mä yhtäkkiä hihkaskn "Mikä TUO on??!" No mustakarhuhan se. Ehkä 200-300m päässä meistä,  toisella puolella kukkaketoa. Kukaan muu ei ollu vielä huomannu sitä joten sehän oli tietenki paljo hienompaa. Ehkä vartti siinä sitä kateltiin ja kuvattiin, lähimmillään tuli 20m päähän autosta. Kuvat siitä on valitettavasti kamerassa ja huomasin ettei tabissa ole muiatikortille sopivaa paikkaa joten niitä kuvia saatavilla vasta kotona.
Melkoinen bearjam saatiin taas aikaiseksi mutta nähtiimpä vie jotain just ennenku tuli pimeä. Hirviä tosin näky vielä pimeän jälkeenkin ja paljon.
Sitte pimeässä köröteltiin pitkä matka hotellille. Yellowstoneen on päästävä takaisin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?