Vajaa viikko jäljellä

Great Fallsista Kalispeliin olikin suht simppeli ajomatka, kerranki oltiin hotellilla jo neljän maissa ja kerettiin vähän tutustua kaupunkiinkin.
Iltasella käveltiin keskustassa ja käytiin syömässä italialaisessa, jälkkäriks haettiin superherkkujätskit paikalliselta jätskitehtaanmyymälästä, joka oli voittanut tänä vuonna jonkun paras jätski -kisan. Oli muuten hyvää!!

Illalla ei tuumannu uni tulla ku oli vaan niin onnellinen ja kiitollinen olo kaikesta.
Höpöteltiin vaan niitä näitä beiben kans pitkälle yöhön.

Aamulla oli sitten vuorossa Glacierin kansallispuisto. Ihan mielettömän kaunis tie tuo Going-To-The-Sun-road! Ei syyttä ole tituleerattu maailman kauneimmaksi tieksi. Valitettavasti aika ei antanu periksi jäädä puistoon pitemmäksi aikaa vaan ajettiin vain läpi. Ei nähty mitään elukoita, ei edes vuorivuohia joita tuolla pitäs suorastaan vilistä.
Harmaakarhujakin tuolla on hurjasti, puiston alueella oli laskettu olevan ainakin 560 harmaakarhua. Olis huippua päästä tuonnekin joskus oikeen ajan kanssa.

Glacierista matka jatkui Kanadan puolelle. Tullivirkailija kovasti kyseli mistä ollaan tulossa ja minne menossa ja kuinka kauaksi aikaa ja miksi, mutta leimas sit kiltisti passit.
Alkoi olla nälkä (oli jo Glacierista etsitty ruokapaikkaa mut kaikki oli jo kiinni kun sesonki loppunut..) ja nopsaa tultiin siihen tulokseen että kanadalaiset ei syö. Ollenkaan. Ei ravintoloita missään, varsinkaan auki olevia.
Lopulta löydettiin Subway josta saatiin leivät.
Vähän oltiin pettyneitä Kanadaan - eiks sen pitäny olla metsiä ja hirviä ja samanlaista ku koto-Suomessa? Ehei, pelkkää tylsää peltoa / preeriaa silmän kantamattomiin. Tosi tylsää ajettavaa.

Majoituttiin tällä kertaa Calgaryssa Hilton hotellin upeassa sviitissä joka syystä tai toisesta oli varausta tehdessä se halvin vaihtoehto, halvempi ku surkeat tienvarsihotellit. Kyllä kelpas kun oli makkarissakin oikeen poreamme!

Seuraavana päivänä auton nokka kohti Banffin kansallispuistoa ja sen jälkeen Kamloopsin kaupunkia. Pikainen kierros Calgaryn keskustassa ja sitten puistoa kohti.
Aivan kertakaikkiaan upeat maisemat taas! Lumihuippuiset vuoret jotka osittain pilvien peitossa....
Ajettavaa tälle maanantaille riittikin, pelkät ajot huomioimatta liikenneviivästyksiä oli karttapalvelun mukaan 7tuntia. Siihen pysäykset ym. päälle niin aika pitkälti aamusta iltaan pelkkää ajoa. Onneks on monta kuskia et saa levätä.
Niin, ja komiat maisemat.
Calgaryn jälkeen maisemat muuttui paljon hienommaksi ja enemmän sellaseks mitä oli Kanadasta ajateltukin.

Nyt kun näille viimeisille päiville ei ole mitään isompia suunnitelmia mitä kovin odottais niin väkisinkin ajatukset välillä vaeltelee kotiin. Elukoita on ihan hirviän ikävä ja oikeestaan ihan arkea muutenkin.
Kotiin on hyvä tulla kun on ollu kauan pois.
Yellowstoneenkin oisin jo ihan valmis palaamaan takasin, sinne näemmä tulee enstemmäisenä ikävä. Ei kyllä yllätä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?