Fiilistelyä tulevasta

Niin. Lupasin avata vähän paremmin tuota tulevaa häämatkaa <3
Elokuun puolivälissä siis lento Chicagoon, välilaskut Lontoossa ja  Philadelphiassa ja matka-aika tällä kertaa hyvinkin inhimillinen 17h, kun aiemmilla reissuilla on sekä meno- että paluumatkat kestäneen vähintään sen 24h, pahimmillaan reippaasti ylikin.

Chicagoon lento laskeutuu vähän ennen klo 17 paikallista aikaa. Tarkoitus olisi heti hakea auto alle ja jatkaa matkaa, ei tuossa vaiheessa vielä tutustuta Chicagoon sen tarkemmin vaan lähdetään ajamaan kohti - arvasitteko jo - Yellowstonea!! Koska ei haluta pitää kauheeta kiirettä vaan pysähdellä mielenkiintoisiin kohteisiin matkalla, niin on varauduttu että ajomatkaan menis n. viikko. Matkanvarrella käydään kurkkaamassa ainakin Badlandsin kansallispuisto, Mt. Rushmore ja Needles highway. JA!!! Netistä löytämäni mahtavan Roadtrippers-sivuston avulla ihan säkällä löysin meille Mt Rushmoren läheltä leirintäalueen jossa asustelee 2 susivanhusta! Olihan se nyt siinä kohtaa selvää, että siellä on yövyttävä.


Yellowstonessa olis tarkoitus olla viimeistään 20.8. koska silloin on varattuna ensimmäinen majoitus. Yellowstonessa viivytään viikosta kolmeen viikkoon, todennäköisesti kaksi viikkoa. Riippuu niin monesta asiasta että ei haluta lyödä mitään lukkoon vielä. 20.-29.8. ajalle majoitukset on varattuna valmiiksi. Näistä 2 on hotellimajoituksia, 1 mökkimajoitus ja loput leirintäaluemajoituksia.
Pakko oli varata jo näin paljon etukäteen koska Yellowstone on niin suosittu paikka (kuten aikaisemmilla kerroilla huomattu!) että ei puhettakaan että sais varattua majoitusta enää paikanpäältä kesäkuukausina. Nyt vielä asiaan vaikutti mun synttäripäivänä 21.8. pikkusen Yellowstonesta etelämmäksi osuva totaalinen auringonpimennys jolloin ihan KAIKKI majoitukset jokapuolelta lähialueiltakin on loppuunmyytyjä jo kuukausia sitten.
Auringonpimennys sattuu tuolle seudulle n. klo 12. Jos jotakin kiinnostaa lukea asiasta enemmän tai nähdä kartta mistä mihin auringonpimennys jenkeissä sattuu, niin tässä linkissä lisää tietoa.

Suurimmaks osaksi seikkaillaan pohjois osassa puistoa, jotta päästään VIHDOIN ihan tosissaan bongailemaan niitä aamu- ja iltahämärissä viihtyviä petoja, tuolla pohjoisessa Lamar Valleyssä nimittäin on parhaat mahdollisuudet niitä nähdä. Aiempina kertoina on yövytty niin kaukana puistosta ettei ole keretty tarpeeksi aikaisin paikalle, ja illalla on haluttu lähteä ennen pimeää koska pitkä ajomatka mutkaisia vuoristoteitä pitkin ei ole kauheasti houkutellut. Nyt näistä majoituksista jotka jo varattuna on osa vain n. vartin matkan päässä Lamarista, joten mahdollisuudet luulis olevan hyvät! Oon myös onnistunut sopimaan parin paikallisten susibongareitten kanssa että yrittävät tehdä kaikkensa että päästäis vihdoin näkemään villejä susia, he kun tietävät aika hyvin mistä etsiä. Reissulla tulee olemaan varmasti monen monta huikeaa kokemusta, mutta tätä odotan etukäteen kaikista eniten, niin monta vuotta siitä on pitänyt haaveilla.
Toivottavasti kelit osuu kohdilleen ja päästään nauttimaan haikkausreiteistä ja maisemista tosissaan.
Keväällä saatiin Erätukun konkurssimyynnistä hommattua Villellekin uudet ulkoiluvaatteet, sillä kun ei ole oikein mitään sopivaa ollut.
Uus teltta pitää todennäköisesti hommata myös, kun viime marraskuun reissulla onnistuttiin hajottamaan vanha... samoin kuin Villen makuupussi. Muuten taitaa aika pitkälti olla kaikki kamppeet jo valmiina. Paitsi bearspray (mikä tää ois suomeks... karhukarkote?) pitää ostaa paikanpäältä!

Yellowstonesta jatketaan länteen, tahdotaan uudelleen kokea Washingtonin ja Oregonin vehreys ja upea luonto sademetsineen. Sieltä sitten pikkuhiljaa takas Chicagoon, koska joudutaan vaihtaa auto välillä :D Koko reissun ajaksi jos ois vuokrannut auton niin ois maksanu melkeen kymppitonnin, joten päädyttiin ottamaan kahdessa pätkässä jolloin köyhdyttiin "vain" 2600e.

Otetaan uus auto alle samantien ja lähdetään sitten etelämmäs, reitti alkaa pikkuhiljaa muodostua mutta halutaan jättää varaa muuttaa mieltä jos siltä tuntuu. Tarkoitus on käydä monia kansallispuistoja läpi ainakin Utahin, Coloradon ja Arizonan alueella, ja viettää mahdollisimman paljon aikaa Kaliforniassa jossa sielläkin on kovasti kaikkea mitä tahdotaan nähdä ja kokea.
Villen tavoite on oppia reissussa surffaamaan.

Mä oon viimeiset viikot ja kuukaudet ahminut tietoa eri kansallispuistoista ja luontonähtävyyksistä ja "Pakko nähdä/kokea -listalle" on kertynyt jo aika kiitettävä määrä paikkoja.

Muutama inspiraatiokuva tähän väliin, vielä reilu 2kk odotusta, jaksaa jaksaa...





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?