Reissubudjetti

Tässä tätä lupaamaani budjettisuunnitelmaa tälle kyseiselle reissulle ja avuksi vastaavaa reissua suunniteleville.
Pyydän jo etukäteen anteeksi jos unohdan jonkun oleellisen kulun välistä, pää on tällä hetkellä räkää täynnä ja kuumeinen olo joten ei pääkään toimi ihan parhaimmillaan... toivottavasti nyt kuitenkin kaikki isoimmat ja tärkeimmät menoerät muistan ottaa huomioonn.

Taustatiedoksi mainittakoon, että meitä matkalaisia on siis neljä, joten esim autovuokra ja bensat ja osa majoituksistakina jaetaan neljällä, eli jos tätä lukeepi joku kuka on lähdössä matkaan vaikka kahdestaan, niin kuluihin joutuu laskea vähän enemmän.
Kaliforniassa, missä on kalliimpaa majoittua, käytetään paljon hyödyksi KOA-leirintäalueita saadaksemme majoituskuluja alaspäin.


Koitetaas mennä vaikka aikajärjestyksessä.

Ennen lähtöä tulleet kulut :
ESTA         14$ ~ 12,90e
(elektroninen matkustuslupa Yhdysvaltoihin, nykyään pakolinen USA:n mentäessä)
USA-liite ajokorttiin   14e
(tämän saa hankittua autoliitolta)
Matkavakuutus, jos ei ole (mulla sisältyy jo valmiiks joten en osaa arvioida tarkkaa summaa)
~20e
Lasketaan tähän nyt vielä mukaan matkustus Kokkolasta Hesaan, mun autolla dieseliä taitaa mennä n. 100e verran.

Sitten lennot. Minä, Iippa ja Sami saatiin lennot varattua tosi edullisesti tammikuussa, vain 653e / naama. VT varas samat lennot muistaakseni maaliskuussa (?) ja sillon niistä joutu maksaa jo 960e.
Kannattaa siis olla mahdollisimman ajoissa liikenteessä. Joku mulle sanoi ihan tässä vasta neuvoksi, että mannertenväliset lennot on halvimmillaan n. puoli vuotta ennen lentoa, kun taas esim euroopan sisäiset on halvimmillaan 3-1kk ennen lentoa.

Autovuokrakaan ei ollu paha, ottaen huomioon että on kuitenkin 3,5vko ajalle, 4 kuskia (kaikki yli 25v, eli ei nuoren kuljettajan lisiä) ja vielä tankillinen polttoainetta. Omavastuukin oli 0e, pakolliset vakuutukset sisältyi hintaan, mut varmasti paikanpäällä vielä tyrkyttävät jotain lisävakuutuksia kuten aina, pitää vaan osata sanoa niille ei koska eivät ole välttämättömiä.
Autovuokra siis SUV (maasturi) luokassa ~910e, eli pyöriästi 228e per naama.
Saas nähä millanen menopeli sieltä sitten saadaan, esimerkkinä käyttivät Ford Escapea. Tuumattiin että koska meitä on neljä, ei mitenkään mahduta kamoinemme pienempään autoon vaan pakko olla maasturi.
Kilometrejä kertyy jotain 8000-10000km välillä, tarkkaa tietenkin vaikea laskea kun ei tiedä paljoko tulee edestakaista ajoa, mut kuten kaikki muukin, tämäkin laskettiin reippaasti yläkanttiin eli siten että yhteensä bensoihin menis 500e, eli per naama se tekis 125e. Tähän vielä lisättiin extraa 25e, eli 150e/naama. Siltikin tuntuu melkoisen halvalta ku vertaa Suomen bensanhintoihin...

Majoituksia on varattu ennakkoon 11 hotelliyötä ja suunniteltu kymmenisen leirintäyötä. Loput muutama yö katellaan sitten tilanteen mukaan, toki nämä nytkin varatut hotellit on sellasia että ne saa vielä ilmaseks peruttua jos tullaankin toisiin ajatuksiin ja halutaan muuttaa aikataulua tai koko reittiä.
Osa hotelleista on varattu niin et on vain yks iso huone koko sakille, suurin osa niin että kaks erillistä huonetta. Leirintäalueille ainakin suurimmalle osalle näyttää pääsevän 5-6hlö samalla hintaa eli niissä säästetään hyvin, leirintäöiden hinnat on pääsääntöisesti n. 24e/ yö, joissakin paikoissa selviää jopa 10e/ yö eli eihän sille jää enää hintaa juuri mitään per naama. Saa hyvin vedettyä alaspäin majoituskuluja ja muutenkin, ainaki viime vuonna oli tosi kivaa leiriytyä välillä :)
Näillä tän hetkisillä varauksilla yhden hotelliyönhinnaks per naama tulis keskimäärin 37,3e, näitäkin pyöristettiin ylöspäin että kaikkineen majoituksiin varattiin 650e/ naama vaikka todellisuudessa hinta voi jäädä jopa 500e paikkeille. Parempi laskee yläkanttiin kuin alakanttiin.

Leiriytymistarvikkeita ostellaan paikanpäältä, voi olla että osa tuodaan suomestakin mutta varmuuden vuoksi varattiin niihinkinn n. 75e / naama.

Ruokailukin laskettiin reippaasti yläkanttiin, 25e/ päivä, eli koko reissun ajaks tekis 600e. Melkeen naurattaa noin iso summa, ku tiiän etten tule syömään niin paljon mutta edelleen, mieluummin yläkanttiin. Ihan järin innolla en odota noita ao kuvan kaltaisia mättöruokailuja, mutta ne jätskit... ne jätskit!!! Tiiämpä jo etukäteen, että lihon taas aika reippaasti :D


Sitten vois miettiä aktiviteetteja, pääsymaksuja jne. Niihin ajateltiin varata 300e mikä lienee sekin aika yliarvioitua. Tosin, tähän kategoriaan sisällytetään sit melkein kaikki maholliset Alcatrazin yökierroksesta kansallispuistopassiin asti.

Shoppailuihin voipi jokainen sitten miettiä oman budjettinsa, aikooko ostaa yhtään mitään kotiinviemisiksi / muistoksi / tuliaisiksi vai aikooko ostaa oikein enemmänkin. Itsehän meinaan jättää taas matkalaukun tyhjäksi ja ostella sen täyteen ainakin niitä kenkiä... Suomesta kun en oikeen ikään ostele mitään niin ulkomailta sitten senkin edestä. Ajattelin silti että 250e on ehdoton yläraja mun ostoksille. Voisin kuvitella että herrasmiesseuralaiseni kuluttaa tähän kategoriaan korkeintaan 50e... jos sitäkään :D

Näitten lisäksi tulee vielä ainakin tiemaksut ja parkkimaksut (niihin ei paljoa tarvi varata koska pyritään niitä välttämään) ja jokaiselle otetaan varmaan myös omat prepaidliittymät. Viimevuonna se mikä otettiin niin oliskohan maksanut jonkun 40e paikkeilla, sis. kaiken käytön (puhelut, sms, data)

Summa summarum pyöristettynä / hlö :
30e    Esta, Ajokortti liite
730e  Lennot + kulkeminen Suomessa
380e  Autovuokra + bensa
650e  Majoitukset                              
600e  Ruoka                                        
300e  Aktiviteetit/nähtävyydet            
110e  Tarvikeostot + prepaid              
250e  Shoppailut / tuliaiset                  

 3050e                   Yhteensä 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?