Häämatkan suunnittelua

Pikkuhiljaa alkaa reissusuunnitelmat selkiytymään enemmän ja enemmän.
Vaikka alkuun mietittiin ettei varata majoituksia etukäteen jotta on vapaus muuttaa suunnitelmia jos siltä tuntuu, ollaan nyt kuitenkin päädytty siihen että osa majoituksista on varattu etukäteen.

Reissuunhan siis lähdetään elokuun 12 päivä.

Toistaiseksi varattuna on majoitukset suosituimpiin kansallispuistoihin eli Yellowstone, Zion ja Yosemite. Jälkimmäisiin pelkät leirintämajoitukset 2 yöksi, Yellowstoneen on lisäksi 2 hotellimajoitusta ja 1 mökkimajoitus. Nämä oli vähän pakkokin jo varata näin aikaisin vaikka niissä ei ilmaista peruutusoikeutta olekaan, koska nuo on niin suosittuja mestoja että jopa leirintäalueet on täyteen varattuja kuukausiksi eteenpäin. Yosemitesta sainkin vimpan vapaan leirintäpaikan... toki näistä löytyy myös sellaisia leirintäalueita joita ei saa etukäteen varattua, vaan toimivat sillä periaatteella että nopeat syö hitaat - käytännössä tarkoittaa sitä että jos toimisto avataan vaikka klo 8 aamulla, niin siellä saattaa jo klo 5 olla porukkaa jonottamassa että saa yöpaikan seuraavaks yöksi. Me ei viitsitty jättää tätä sen varaan että käykö säkä, vaan varattiin suosiolla etukäteen.
Harmillisesti Yellowstonessa se tarkoittaa sitä että ei päästä yöpymään mun hinkumalle Pebble Creekin leirintäalueelle kun se ois nimenomaan näitä mitä ei etukäteen voi varata... mutta ehkä sitten seuraavalla kertaa. Saadaan nyt käytyä läpi ainakin Canyonin, Bridge Bayn ja Madisonin leikkarit joihin kaikkiin on varattu 2 yötä. Alkaa nyt 3 vuoden tuijottelun jälkeen olla tämä alla oleva kartta jo melkoisen tuttu meikäläiselle, mutta jotta teki tietäsitte mistä puhutaan ja missä mitäkin on niin tässäpä teillekin ;)


Noitten kolmen kansallispuiston lisäksi majoitukset on varattu edellisessä päivityksessä mainittuun Wolf Camppiin Keystonessa, sekä reissun ihan ekaksi yöksi Wisconsinista Oshkosh nimisestä kaupungista. Alunperin reitin ei pitänyt kulkea Oshkoshin kautta, mutta kun sain viimein Villen innostettua vähän googlettelemaan mitä se haluais reissulla tehdä ja nähdä, se bongas että tuolta löytyis maailman AINOA B-17 hävittäjä johon pääsee tutustumaan myös sisätiloihin. Joten olihan se sitten sinne päästävä kun melkein matkanvarrelle sattui :)

Yellowstonen jälkeen matka jatkuu Mt Rainierin kansallispuiston kautta Seattleen jossa ollaan ehkä yks päivä, Seattle kun ei kaupunkina meitä kauheasti kiinnosta. Kuitenkin kävästään sielä kun suunnilla ollaan. Ainut varsinainen suunnitelma tosin on käydä Serious Pie -ravintolassa pizzalla, koska oon nyt kolmesta eri paikasta lukenut että siellä on maailman parhaat pitsat. Jää nähtäväksi.
Seattlesta jatketaan rannikkoa pitkin kuten 2015 roadtripillakin, tarkoitus on ainakin käydä Olympuksen kansallispuistossa ja lisäksi yöpyä La Pushissa rannalla.

Rantaa pitkin jatketaan Oregonin osavaltion puolelle josta poiketaan sisämaahan Portlandiin. Tästä on vielä vähän epävarmaa jatketaanko sitten jo Chicagoa kohti vai mennäänkö vielä etelämmäs Crater Laken kansallispuistoon ja vasta sitten kohti Chicagoa, katsellaan sitten lähempänä miltä tuntuu. Joka tapauksessa 18.9. pitää olla takaisin Chicagossa koska silloin on sovittu vuokra-auton palautus ja samantien otetaan toinen auto alle (kuten aiemmassa postauksessa kerroin niin tällätavalla kahdessa osassa vuokrattaessa säästettiin tuhansia (!!) euroja.

Tässä suurinpiirtein kartta tuosta ekasta "kiepistä"





















Kun auto on vaihtunut, on tarkoitus lähteä etelämmäs. Kansasin ja Denverin kautta Utahin kansallispuistoihin, joita onkin lähekkäin vaikka kuinka monta. Tarkoitus on käydä läpi ainakin Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce Canyon ja Zion. Näistä ainoastaan Zion on suunniteltu tarkemmin, ja sieltä varattu majoitukset 24.-26.9.

Tämän Canyonlandsin kansallispuistorupeaman jälkeen suuntima on Vegasiin muutamaksi päiväksi jotta saadaan hetkonen levähtää matkanteosta. Vegasin majoitukset varataan varmaan vasta ihan viime tipassa, koska mun kokemuksen mukaan silloin on ihan naurettavan halvat majoitukset siellä.
Vegasin jälkeen otetaan suunnaksi Kuolemanlaakso, ja sieltä edelleen Sequoia National Forestia kohti, eli koukataan Sierra Nevadan vuoriston eteläpuolelta ja jatketaan vuoriston länsipuolta pohjoista kohti Yosemitea, josta on varattu myöskin 2 yön majoitus 2.-4.10. Yosemite Valleyn North Pines leirintäalueelta.
Mikäli kelit on sellaiset että telttailu houkuttaa niin ollaan todennäköisesti vielä lisäksi yksi yö jollain Yosemiten pohjoisemmista leikkareista ennen kuin jatketaan kohti Lake Tahoeta jossa tarkoitus on myöskin olla pari yötä.
Lake Tahoen jälkeen on sitten vielä epäselvää mihin jatketaan, suoraan Friscoon vai tehdäänkö koukkaus pohjoisen kautta Lassen Volcanicin kansallispuistoon ja Redwoodin kansallispuistoon, varmaankin päätetään tämä vasta reissun päällä.
Joka tapauksessa Friscoon on tarkoitus päätyä ja olla siellä muutama päivä taas paikallaan.
Sieltä sitten pudotellaan rannikkoa pitkin etelää kohti kuten 2014 roadtripillä, aina San Diegoon asti.
Rannikolta jatketaan Grand Canyonin kautta Monument Valleyn kansallispuistoon tehden useampi stoppi myös New Mexicon kansallispuistoissa ja otetaan sitten suunta taas pohjoiseen takaisin Chicagoon josta lento lähtee takaisin koto-Suomeen 9.11.
Alla summittaista reittiä tästä toisesta kiekurasta.























Monument Valley ja mahdollisesti pari muuta sitä lähellä sijaitsevaa kansallispuistoa jäi tuolle loppumatkalle lähinnä siksi että olis myös takaisin Chicagoon matkatessa jotain kivaa mitä odottaa, kumpikaan meistä kun ei ole hirveästi keksinyt mitään kiinnostavaa tuolle loppureissulle... mutta koska todennäköisesti ei tehdä mitään ihmeempiä varauksia etukäteen niin voi olla että suunnitelma elää vielä kovastikin.
Tämmöstä kuitenkin tällä hetkellä suunnitteilla, miltäs kuulostaa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?