Loman lähtölaskenta : tänään jäljellä 38 päivää lähtöön!

Lähenee lähenee!
Pikkusta reilu kuukausi odotusta jäljellä ja täälä ei meinata pysyä housuisaan enää! (no, minä ainakaan... kakslahkeinen ottaa tän paljon lunkimmin!)



Onneksi on niin paljon kaikkea muutakin mukavata ettei nyt ihan mene pelkäksi odotteluksi tämä touhu :) Oli juhannus, oli vuotuiset kasvattitreffit. Oli kakslahkeisen synttärikekkerit, oikeestaan kahdetkin, ystäville ja perheelle omansa joista ensinnämainitut järkättiin ihan yllärinä jo juhannustorstaina yli viikkoa etukäteen ettei herra arvais mitään. 

Synttärilahjankin se halus siirtää vasta reissulle, olin nimittäin varannut sille lentosimulaattorin Kruunupyyn lentokentältä mutta koska se on "vaan" matkustajakonesimulaattori niin herra pyysi kauniisti josko sen sais siirtää reissulle ja käyttää sielä sotakonesimulaattoriin, sellanen kun pitäs ainakin yksi sattua matkanvarrelle jos ei useampiakin.



Viime viikkoina on varattu taas lisää majoituksia ja katseltu läpi mahdollisia reittejä ja mahdollisia majoituspaikkoja. Käyty läpi budjettia, tai siis lähinnä yritetty hahmottaa sitä. Onneks on säästetty jo reilu pari vuotta, eihän tästä muuten olis mitään tullut (ja siltikin kyllä vähän hirvittää...)

Vaikka tosiaan vajaa parikymmentä majoitusta on jo varattu joista suurin osa sellaisia joita ei voi perua (no, siis ei voi perua ilmaiseksi) niin se jättää silti monen monta mahdollisuutta muuttaa suunnitelmia matkan varrella. Matkan ekat reilu 2 viikkoa on paria yötä lukuunottamatta buukattu valmiiksi, sen verta kovana on käynyt kuohunta Yellowstonen eri nettisaiteilla ja FB ryhmissä majoitusten osalta, että ei uskallettu jättää yhtään majoitusta sinne lähimaillekaan varaamatta. 

Tällä hetkellä varattuna on siis yöpaikkoja seuraavasti : 

12.8. Fond du Lac (hotelli)
13.8. ei vielä varattu, todennäköisesti hotelli jossain Oshkosh- Badlands välillä
14.8. ei vielä varattu, todennäköisesti leirintäalue Badlandsissa
15.8. Keystone, Wolf Camp (leirintäalue)
16.8. Douglas KOA (leirintäalue)
17.8. Dubois KOA (leirintäalue)
18.8. Dubois KOA (leirintäalue)
19.8. West Yellowstone, KOA (leirintäalue)
20.8. Yellowstone, Tower-Roosevelt (mökki)
21.8. Yellowstone, Bridge Bay (leirintäalue)
22.8. Yellowstone, Canyon (leirintäalue)
23.8. Yellowstone, Madison (leirintäalue)
24.8. Yellowstone, Madison (leirintäalue)
25.8. Yellowstone, Cooke City (hotelli)
26.8. Yellowstone, Bridge Bay (leirintäalue)
27.8. Yellowstone, Grant Village (leirintäalue)
28.8. Red Lodge (hotelli)

Kartalla tämä reitti näyttää tuohon saakka tältä, kilometrejä pelkästään lähtöpisteestä tuonne Red Lodgen hotelliin tulee n. 3000, tämä ei sisällä niitä mitä ajellaan kansallispuistoissa edestakaisin.



Tuosta eteenpäin on sitten vapaampaa menoa. Alustavia suunnitelmia on, mutta ei mitään varattua ja lukkoonlyötyä. Voi olla että jäädään vielä Yellowstonen lähelle tuon jälkeen päiväksi-pariksi, tai sitten jatketaan kohti Mt. Rainierin kansallispuistoa ja Seattlea josta edelleen lähes suoraa kyytiä kohti Olympuksen kansallispuistoa ja ihania sademetsiä jotka on jättäneet jäljen meidän molempien sydämeen. 

Tällä haavaa näyttää että kun Olympian niemimaan lenkki on kierretty, ja Portland sekä Portlandin upeat vesiputoukset koettu, jatkuukin matka vielä etelämmäs Crater Lakelle, punapuumetsiin Pohjois-Kaliforniaan ja sieltä vielä Lassen Volcanic kansallispuistoon jota myös "Mini-Yellowstoneksi" kutsutaan. Ei siis suoraa Portlandista Chicagoon vaan pienen lenkin kautta. Se tietää hurjia ajomatkoja useammaksi päiväksi Lassenilta Chicagoon koska sillä välillä ajomatkaa on n. 3500km.... Mutta kun ei tuolta sisämaasta oikeen keksi mitään kiinnostavaa missä haluttais pysähtyä niin eikai siinä mitään pahaa olo jos huristellaan sitten useampi päivä pitempiä matkoja. 

Jos siellä ruudun toisella puolella on joku kellä ois hyviä vinkkejä tuonne sisämaahan niin täälä oltais hyvin kiitollisia vinkeistä!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?