Lennot jenkkeihin taas hankittuna!

Vihdoinkin ensi kesän suunnitelmat on nytkähtäneet sen verran eteenpäin että on saatu lennot hankittua ja päästy vähän tarkempien suunnitelmien kimppuun.

Alkuperäinen suunnitelma on jo muuttunut hieman, saa nähdä kuinka paljon kerkeää vielä muuttua mutta toistaiseksi reitti näyttäis kutakuinkin tältä :


Lennetään siis vappuna San Franciscoon, jossa ollaan yksi yö ja jatketaan jo seuraavana päivänä Yosemiteen pariksi päiväksi.
Sieltä jatketaan King´s Canyonin ja Sequioan kautta Vegasin vilinään.
Vaikka oon aiemmin sanonut että Vegas on jo niin nähty ja mun ei tarvi enää ikinä päästä sinne, niin nyt odotankin sitä jotenkin tosi paljon. Onhan se ihan erilaista mennä sinne porukalla kuin kaksistaan!
Meille lähtee siis tällä kertaa kaveripariskunta reissuun mukaan.



Vegasin vilkkuvaloista jatketaan taas luontokohteisiin ja vuorossa on useampi päivä toinen toistaan upeampia kohteita, joista osa on ainakin osittain meillekin uusia.
Ensin suunnatan Zioniin, sieltä Grand Canyonin pohjoisreunalle josta jatketaan Antelope Canyonin ja Monument Valleyn kautta Canyonlandsiin ja Archesiin.
Näihin on varattu muistaakseni yhteensä 5 päivää, eli kovin syvällisesti ei keretä niitä käydä läpi.

Zion

Monument Valley

Antelope Canyon

Antelope Canyon

Vasta alustavia majoituspaikkoja vilkuillessa huomattiin että seuraava kohde, Dinosaur National Monument, onkin samantapainen alue kuin kansallispuistot, jotenkin oli kuviteltu että se on vähä niinkuin museo... tämä olikin hyvin mieluinen yllätys.
Sitten aletaankin olla jo lähellä kohdetta jota odotan tietenkin eniten koko reissulla, eli seuraavaksi on vuorossa Yellowstone johon on alustavasti suunniteltu kolme yötä <3
Turkasen lyhyt aika mutta tällä kertaa ei aika riitä enempään kun on niin paljon muutakin nähtävää.
Luvassa silti toivottavasti taas unohtumattomia eläinkohtaamisia ja tietenkin upeita maisemia. Niin toivon pääseväni näkemään ihan pieniä eläinvauvoja!

Junction Butten susilauman vuosikas urospentu saaliinsa kanssa

Mustakarhu Yellowstonessa

Pronghorn naaras McCullough Peaksilla

Vieläkin käy tie pohjoisemmaksi, keksittiin nimittäin että nyt on sopiva kohta vierailla Pryor Mountainsilla, Devil´s Towerilla sekä Little Bighorn Battlefieldillä.
Pryor Mountainsilla asustaa villejä mustangeja, joita pitäis olla suht helppo päästä näkemään.
Viime kesänä käytiin McCullough Peaksilla ajelemassa ja etsiskelemässä siellä asustavia villihevosia mutta ei nähty ainuttakaan.
Toivottavasti ensi kesänä onni on myötä!
Devil´s Tower taas on kiinnostanut meitä molempia jo kauan mutta ei ole sattunut reitin varrelle. Kyseessä siis intiaanien pyhä paikka, yksinäinen tuliperäisestä kivestä muodostunut vuori tai "kivipömpeli" kuten me sitä on keskenämme nimitetty, joka tapauksessa aika erikoinen kohde.

Kuva : pixabay

Devil´s tower. Kuva pixabay

Little Bighornissa ois tahdottu kovasti käydä jo viime kesänä mutta Yellowstone vei voiton ja jätettiin välistä. Sinne kuitenkin olisi mennyt vähintään yksi kokonainen päivä kun ajomatkaa tulee lyhimmilläänkin n. 5h suuntaansa.
Mutta onhan se nyt noin historiallinen paikka viimein nähtävä, etenkin kun sotahistoria muutenkin kiinnostaa meitä molempia.
Jos joltakin on jäänyt koulun historiantunnit välistä, niin Little Bighorn on siis tunnetuin 1800-luvun lopun intiaanisotien taisteluista jossa siouxit, cheyennet ja arapahot voitti Custerin joukkoineen.
(Netflixistä muuten löytyi tosi mielenkiintoinen dokkarisarja Robert Redford´s Wild West, jonka kattelin joskus oiskohan vuosi sitten, siinä käytiin läpi kyseistä taistelua sekä siihen johtaneita tapahtumia sekä ylipäätään tuon ajan kuuluisuuksia Jesse Jamesista Wyatt Earpiin).

Viimeiseksi matka käy Rocky Mountainsille ja Denveriin josta lennetään kotiin.
Rockies jäi 2017 reissulla kahden puolikkaan päivän pintaraapaisuksi, mutta hurmas meidät täysin.
Toukokuussa siellä lienee vielä aika pitkälti vuoristotiet suljettuna, mutta pelkästään Estes Parkin ympäristöstä löytyy jo vaikka mitä, joten eiköhän siellä pari päivää kulu turhankin nopeasti.

Rocky Mountains

Rocky Mountains

Aika tarkasti on jo nyt laskeskeltu kauanko missäkin vietetään, mutta yksi "ylimääräinen" päivä olis vielä sijoitettavana jonnekin kohtaa reissua.
Haluaisinkin kuulla, mihin sinä sen sijoittaisit?


Kommentit

  1. Vaikuttaa kyllä mahtavalta reissulta! Ylimääräinen päivä Rocky Mountainin kansallispuistossa voisi olla hyvä vaihtoehto! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä varteenotettava vaihtoehto! Lisäks rauhoittais kivasti tuota reissun loppua, kerkeäis useamman päivän olla "paikallaan" vaikka eihän sitä nyt kyllä paikallaan olla luonnonpuistossa :D mutta ei mitään isompaa ajoa enää siihen kuitenkaan.

      Poista
  2. Ihanaa! Jään taas odottelemaan teidän matkakertomuksia! Niitä on niin kiva lukea. Aikamoinen rykäisy taas teillä mutta varmasti ihan mahtava reissu. Minä myös olin siinä ajatuksessa, että Dinosaur Monument on lähinnä museo. Mutta olikohan se jotenkin niin, että Utahin puolella oli museo ja osavaltion rajan toisella puolella enemmän luontoa? Me meinattiin mennä viime vuonna kun oltiin Utahissa mutta sitten tuli reitille jotain muuta.

    Sanoisin, että poiketkaahan kahville, mutta ette taida tuolla aikataululla ehtiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan tuo taas aika kunnianhimoinen agenda yhdelle 3,5vko lomalle :) Mutta niin paljon kivaa tiedossa että ei haittaa yhtään!
      Kiitos kahvittelukutsusta, pistetään korvan taakse kun suunnitellaan lisää! :)

      Poista
    2. Kivalta kuulostaa suunnitelmat! Ja eri kokoonpanoossa on mielenkiintoista matkustaa. Pitää vaan olla avoin ja joustava kun eri ihmisillä on erilaisia tapoja ja mieltymyksiä. Mullakin vegas oli vähän sellainen että kerta riittää.

      Poista
  3. Tosi vaikea sanoa, mihin tuolla käyttäisi yhden lisäpäivän. Itsellä se ehkä menisi Grand Canyonilla patikoidessa tai Denverin baarikierroksella ;-) Joka tapauksessa upea reissu tulee varmasti tästä!

    Las Vegasista täytyy sanoa se, että se on sellainen kaupunki, että mitä enemmän porukkaa niin sen parempi. Mikäli on yhtään kiinnostonut klubeista ja on valmis maksamaan niistä (naiset tosin pääsee yleensä ilmaiseksi), niin eipä maailmalta hienompia löydy. Niiden vastapainoksi on sitten mukava lähteä luontokohteisiin, joita teidän reissulla riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä viikolla huomasinkin että tuo Grand Canyonin pohjoispuoli on vielä suljettuna tuolloin toukokuussa, joten pitää nyt miettiä kierretäänkö eteläpuolen kautta vai jätetäänkö kokonaan välistä. Löysin kyllä jo niin kivoja kohteita vaihtoehtoiselle reitille, että itseä houkuttais jättää koko "iso monttu" välistä, mutta pitää vielä katsella muiden reissaajien kanssa mitä mieltä ovat.
      Kukaan meistä ei oikein taida olla klubbailija, mutta voishan se silti olla ihan kiva kävästä. PItää ehdottomasti laittaa harkintaan! Kiitos vinkistä!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?