Kesäkuulumisia ja suunnitelmia



Jälleen vierähtänyt luvattoman paljon aikaa edellisestä postauksesta mutta kun ei vaan oo ollu oikeen postattavaa eikä kauheesti aikaakaan kirjoitella. Kova reissukuume on koko ajan, mutta turhauttaa kun ei oikein voi edes suunnitella vielä.

Nyt tätä kirjoittaessani istun taas Vartiuksessa Bear Centren kuistilla, työkomennus alkoi tälle vuotta tuossa pikkusta vajaa kuukausi sitten. 

Muutamaan kertaan olen kerennyt kojullekin ja mökissä on tullut vietettyä useampi yö. Olempa onnistunut tälle kesää spottaamaan täällä jopa sudenkin kahteen kertaan! (viime vuonnahan en itse päässyt niitä näkemään laisinkaan)

Tänä vuonna aikomus on olla enemmänkin kojulla, into on suuri kun olen hankkimassa uutta kameraa nykyisen rinnalle ja kova polte päästä testimään uutta kameraa. Peilittömään Nikoniin olen iskenyt silmäni, todennäköisesti tilaukseen lähtee Z5. 

Tämän kesän asun tosiaan taas kahta kotia ja suhaan itärajan ja länsirannikon väliä viikon-parin välein. Pääsääntöisesti, poikkeuksen tähän tekee elokuu jolloin reissataan elokuun tokasta viikonlopusta lähtien koko loppu kuukausi ja senkin jälkeen olen vielä viikon kotosalla Kokkolassa. 

Reissuhan piti ihan alunperin suuntautua jenkkeihin ja erityisesti Yellowstoneen, mutta jo viime syksynä todettiin että taitaa olla turha haave vielä tohon ajankohtaan joten sitten ruvettiin suunnittelemaan toista haavereissua, roadtrippiä halki Euroopan pääkohteena Alpit. No, siitäkin suunnitelmasta luovuttiin jo keväällä kun rupes näyttämään että ainakaan ihan kovin näppärästi ei vielä tässäkään koronatilanteessa pääse reissaamaan ja vähintäänkin ylimääräistä stressiä aiheuttaisia koko ajan selvitellä eri maiden tilannetta ja vaatimuksia joten nyt suunnitelma on muuttunut niin että jos päästään, niin kierretään Norjaa 3 viikkoa ja jos ei päästä sinnekään niin sitten kierrellään Suomea. Nähtäväähän täälläkin piisais vaikka ja kuinka! Lähes päivälleen kuukausi lähtöön mutta nuo rajoitukset kun tuntuu muuttuvan harva se päivä niin saa jännittää loppuun asti.

Tässä lomaa odotellessa olen yrittänyt ottaa kaiken irti matkoista tänne itään ja takaisin. Nyt viimeksi tänne tullessa ajettiin Saukkovaaran kautta näköalat tsekkaamassa ja edelliskerralla tänne saapuessa kaarroin Hiisijärven hiekkojen kautta. Takas kotiin mennessä kiersin Oulun kautta ja kävin moikkaamassa yhtä koirakasvattia ja pidin vielä pitkän pysähdyksen Kalajoen hiekoilla. Hiekkoja ja lisää hiekkoja siis!


Hiisijärven hiekat 27.6.

Kalajoen hiekat 30.6.
 

Iso-Palosen luonnonsuojelualueeseen olen myös koittanut tässä pariin otteeseen tutustua patikkapolkujen muodossa ja vielä aion lisääkin käydä sielä käpsyttelemässä kun on melkein tuossa vieressä. Siitä ainakin tulossa kattavampikin postaus kunhan pääsen siellä taas käymään!

Ja onhan meillä muuten oma laumakin lisääntynyt yhdellä ihastuttavalla neitosella <3 Edelliseen harjakoirapentueeseen syntyi niin hurmaava neiti, että ei voitu häntä vastustaa ja niin Nanna/Pönni jäi kotiin. 


Tässäpä meidän tämä hetken kuulumisia ja suunnitelmia, saa nyt nähdä miten meidän elokuinen roadtrip toteutuu ja minne suunnataan. 

Mitäs sun kesän suunnitelmiin kuuluu?


Kommentit

  1. Kuulostaa nuo suunnitelmat aika tutuille.. Meillähän viime vuonna peruuntui lähemmäs 5,5 viikon road trip Pohjois-Amerikkaan, joka vaihtui sitten hieman lyhennetyksi road tipiksi Alpeilla. Viime kesänä koronatilanne oli niin hyvä, että tuon pystyi toteuttamaan helposti.

    Tänä kesänä pysymme sen sijaan suosiolla Suomessa, sen verran hankalalta kaikki vaikuttavat. Mutta eiköhän täälläkin tekemistä löydy! ��

    Minne päin Norjaan on reissu suunnitteilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ihan varmasti tekemistä löytyy Suomestakin, sama missä päin Suomea on.

      Ei oo juurikaan suunniteltu reissua koska ei ole ollut varmuutta päästäänkö Norjan puolelle vai ei, mutta mikäli rajat on auki niin varmaankin joko mennessä tai palatessa muutama yö Lapissa patikoiden, sitten pohjoisen kautta pikkuhiljaa Keski-/Etelä-Norjaa kohti kun viime vuonna koluttiin Pohjoista.

      Poista
  2. Voi elämä miten söpö pikku otus! Ihana! Kyllä tuntuu nyt, että jokaisen reissun totetuminen on loppuun asti aina ihan arvoitus. Toivottavasti teidän onnistuu! Eihän se ihan Yellowstone ole mutta senhän olet jo nähnytkin ;) Meidän kesä Suomessa on kohta taputeltu ja parin viikon sisällä suuntaa lentokoneen nokka taas kohta Kaliforniaa (jos kaikki hyvin menee). Ilmoittele jos olet sitä ennen Kokkolassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se nyt ainakin jossain mittakaavassa toteudu, nähtäväksi jää kuinka laajassa :D
      Oon itseasiassa tulossa huomenna Kokkolaan, ja viivyn seuraavaan keskiviikkoon asti jolloin lähden jo aamusta takaisin Vartiusta kohden. Viikonloppu on jo aika täyteen buukattu kun meillä on 1,5vuoden tauon jälkeen pitkästä aikaa koiranäyttely ja siihen päälle kasvattitapaaminen mutta su-ti välillä vois onnistua? Ois kiva nähdä!

      Poista
  3. Tilanne todellakin elää ja kuten sanoit niin turhaa stressiä olisi lähteä kiertämään Eurooppaa kun joka maassa on eri rajoitukset. Suomi tai Norja kuulostavat hyvältä vaihtoehdolta ja itse asiassa sitähän minäkin itse asiassa olen tekemässä, ne Kalajoen hiekkarannat jäivät juuri taakse ja nyr on päästy Sodankylään asti. Saa nähdä päästäänkö Norjaan asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä läheltäkin löytyy kivoja kohteita :) Kerkeää sitä kauemmas myöhemminkin! Mukavaa kesäreissua teille.

      Poista
  4. Peukut pystyssä täällä, että pääsisitte Norjaan, vaikka vähän huolestuttavaltahan tämä kehitys näyttää. Uudeltamaalta ei ainakaan enää sinne taitaisi päästä. Te olettekin onneksi kaukana täältä, eli teillä on varmaan toivoa! Meillä alkaa huomenna 10 päivän road trip itä-Suomeen, jee! Luvassa kansallispuistoja, kylpylöitä ja uusia kaupunkeja. Tekee niin hyvää päästä tuulettumaan edes kotimaan sisällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaapa kivalta road tripiltä! Samaistun kyllä niin täysin tuohon tuulettumiseen :D Nauttikaa!

      Poista
  5. Mielenkiintoista kuulla että Vartiuksessa on myös tuollainen karhubongaus paikka. En tiennyt siitä aiemmin. Tammikuussa tuli oltua Vartiusjärvellä viikko mökkeilemässä -- no karhut nukkuivat tällöin talviuntaan, lunta oli "riittävästi" ja pakkastakin hieman yli -20 astetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu täältäkin löytyy kyllä, ei muuta kuin tutustumaan vain jos vielä näille suunnille satut! Talvellakin pääsee ahmaa kuvailemaan, ehkä hyvällä säkällä myös susia.

      Poista
  6. Varmasti ihan fiksu veto perua Euroopan kiertely. Vaikka matkaan pääsisikin, niin kuinka rentouttavaa lomaa se olisi, jos koko ajan pitäisi stressata rajoituksista ja säännöistä. Meillä oli varattu heinäkuussa yksi viikonloppumatka Euroopan sisällä, mutta siirrettiin se loppuvuoteen. Oltaisiin voitu lähteä, mutta rajoitusten selvitteleminen ja lisäkustannukset aiheuttivat niin paljon harmaita hiuksia, että lykkääminen tuntui rentouttavammalta kuin lähteminen.

    Toivon teille kivaa loppukesää ja lomailua!

    VastaaPoista
  7. Iloinen asia oli tavata sinut siellä Bear Centressä. Olet sitten niin hyvä tossa duunissa. Hieno erämaa teillä siellä on. Olen nähnyt monena yönä siellä käynnin jälkeen unta karhusta :)

    Voi mikä söpöliinineiti sulla on. Ihan vastustamaton :)

    VastaaPoista
  8. Tämä aika on melkoinen. Mitään ei voi lyödä kovinkaan pitkälle lukkoon. On opittava elämään päivä kerrallaan. Mutta onneksi löytyy jaksamista ja joustokykyä. Ehkä vielä joskus pääsemme.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?

Gibraltarin ihanat apinat