Reippailua Partio-Jylhän luontopolulla

Viime lauantaina käytiin palauttamassa hoitokoirat kotiinsa Nivalaan kun emäntä oli palannut matkaltaan, ja päätettiin edellis iltana että käydäämpä samalla matkalla takaisinpäin tullessa polkasemassa Partio-Jylhän luontopolku Kannuksessa ja paistamassa makkarat laavulla.



Päätettiin ottaa Senya mukaan ainoana koirista, se ei olekaan pitkään aikaan päässyt mihinkään ilman muita koiria.

Ville varoitteli etukäteen että pitää olla kumpparit jalassa, että siellä on tosi märkää ja vähän vaikeakulkuista. No, mun kumpparit heitettiin menemään jokunen viikko takaperin kun ne oli jo niin huonot, joten ei auttanu kuin vaelluskengillä lähteä.
Eikä muuten ollu yhtään huono valinta, ei tuolla mitään vaikeakulkuista eikä märkää ollut.
Tai no, märkää siinä määrin että oli satanut aamulla, mutta soisilla/märillä kohdilla oli kyllä pitkospuut mitä pitkin kulkea.


Vaikka tykkään tosi paljon patikoida ulkomailla, Suomessa se ei jotenkin oo tuntunut yhtään omalta jutulta, kai mä kaipaan niitä upeita maisemia siihen kaveriksi ja etenkin täällä Pohjanmaalla tuntuu että maisemat on joka paikassa enemmän tai vähemmän samanlaiset.

Nyt kuitenkin oon jostain syystä innostunut käymään näitä lähialueen luontopolkuja läpi, ja Partio-Jylhä sattui nyt sopivasti matkan varrelle.



Reitti kulkee heinittyneen Heinäjärven ympäri osittain pitkospuita ja osittain polkua pitkin.
Parissa kohtaa oli vähän märempi paikka että joutui miettiä mihin jalkansa asettaa mutta hyvin pääsi kuivinjaloin kuitenkin.

Heinäjärven laavulle ei ollut kuin puolen kilometrin matka, ja pysähdyttiin siinä heti alkuunsa paistamaan makkarat jotta saatiin repusta painoa pois, kun oltiin kannettu kotoa mukana myös polttopuut. Siinä makkaraa paistettaessa rupes pikkuhiljaa pilvien tuoma harmauskin väistymään ja aurinko rupes pilkistelemään puiden lomasta.




Laavun takana virtaa Heinäoja, jota pitkin järvi on aikoinaan kuivatettu jotta saataisiin karjalle lisää laiduntilaa. Nykyisellään isossa ojassa asustelee saukkoja. Harmi kyllä ei niitä nähty, mutta paikka oli tosi kuvauksellinen joten kamera lauloi.




Pari pyöräilijää tuli fatbikeilla vastaan, muutoin ei nähty polulla ketään. Kokonaisuudessaan lenkki ei ole kuin vähän yli 3km pitkä, joten mistään pitkästä patikasta ei voida puhua, lähinnä pieni päiväkävely jonka kerkeää hyvin käydä kävelemässä vaikka olis vain ohikulkumatkalla.
Alueelle on hyvät opasteet Kajaanintieltä (tie 28) Kannuksesta Nivalaan päin n. 7,5km.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?