Tänä vuonna on keretty koluta 13 Suomen kansallispuistoa ja aika monta muutakin luontokohdetta

 


Kahden kesäisen roadtripin aikana ehtii jo vaikka ja mitä. Meillä se tarkoitti tänä vuonna että toukokuun kesälomareissulla (2vko) keskityttiin lähinnä kiertämään vaan mahdollisimman paljon eri kansallispuistoja ja elokuussa käytiin niissä jotka sattui sopivasti matkanvarrelle matkallamme Pohjois-Norjaan.

Toukokuussa vierailtiin siis Patvinsuo,  Hossa, Tiilikkajärvi, Koli, Petkeljärvi, Kolovesi, Etelä-Konnevesi, Pyhä-Häkki ja Salamajärvi. Elokuussa vuorossa oli Hossa (taas) , Oulanka, Pyhä-Luosto ja Urho Kekkosen kansallispuisto.

Näiden lisäksi huhtikuussa oli jo käyty Hiidenportissa.  

Hossan värikallion kierrokselta

 

Joukkoon mahtuu tasan yksi, joka ei oikein juurikaan sykähdyttänyt ja se oli Pyhä-Häkki. Vaikka ne vanhat, siis ihan oikeasti vanhat metsät oli upeita nähdä, ei ne silti jättänyt fiilistä että haluampa toisenkin kerran käymään. Kaikki muut kohteet oli enemmän tai vähemmän sellaisia että haluan tutkailemaan niitä lisääkin. Koli oli toinen, joka ei niin isosti ihastuttanut mutta sen laitan lähes pelkästään sen syyksi että siellä oli vaan niin järkyttävä määrä porukkaa joka paikassa. No, niin oli kyllä Oulangallakin. 

Vähiten porukkaa taas tuli vastaan Patvinsuolla, Salamajärvellä ja Hiidenportissa, tosin Hiidenportissa vierailtiin kun oli vielä kovasti lunta niin en tiedä kuinka paljon se vaikutti asiaan.



Eniten tunnen vetoa takaisin Petkeljärvelle, Tiilikkajärvelle ja Hiidenporttiin. Hiidenportissa melkeen tuli käytyä elokuussakin, kun lähdettiin Vartiuksesta iltaretkelle Nurmeksen puolelle Kärnänkivelle mutta aika ei riittänyt tehdä pitempää mutkaa kun piti vielä hakea asiakkaat iltaretkeltä karhutalolta. Tuo Kärnänkiven aluekin vaikutti kyllä mielenkiintoiselta, riittäisi varmasti polkuja tallattavaksi ja aluetta tutustuttavaksi enemmänkin kuin pikapyrähdyksen verran. 

 



Kuhmosta löytyi myös Iso-Palosen luonnonsuojelualue jolla tuli käytyä iltaretkellä Vartiuksessa ollessani. Ensi vuonna täytynee käydä tutustumassa sinne vielä paremmin, sillä menin lupautumaan koko ensi kaudeksikin Bear Centreen. Voisko olla jo huhtikuu??

 

 

Vähän olin haikaillut että pääsisi tänä vuonna vielä jonnekin uuteen kansallispuistoon missä ei vielä olla käyty, vaan vähän alkaa näyttämään että ei ole toteutumassa.  Toivottavasti sentään johonkin lähialueen muuhun luontokohteeseen... toissapäivänä kävin viemässä hoitokoiran takas Kalajoelle ja siinä matkalla ajellessani mietin että josko Himangan tai Kalajoen jonkun retkeilyreitin vielä kerkeäisi tälle vuotta kävelemään.


Kommentit

  1. Tuttuja paikkoja kaikki! Itse tykkäsin Pyhä-Häkistä huomattavasti enemmän. Varmaan vuodenaikakin muuten vaikuttaa kokemukseen, maisemat ovat eri vuodenaikoina erilaisia. Suurimman osan kuvista osaan yhdistää tiettyihin paikkoihin, mutta mistä tuo kolmanneksi alin kuva on otettu? Suomaisema ja tuollainen kuvan lampi+keloja on mun suosikkimaisema suomessa. Tai no, Lapin ruskajutut myös.

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvin ootte tänä vuonna kiertäneet eri kansallispuistoja! Ja mitä enemmän käy, sitä kivempaa niitä on keskenään vertailla. Itellä ei oo tavoitteena käydä ihan jokaisessa (siitä syystä, että vesistö kansallispuistot jää pois), mutta muuten olis kiva käydä mahdollisimman monissa. Seuraavaksi haaveilen joko Rokuasta, mutta Syöte, Pyhä ja Riisitunturi on ainoat jotka puuttuu pohjoisesta, joten niissä on suunnitelmissa käydä yhdellä reissulla joku kesä :)

    VastaaPoista
  3. Onkohan ankallispuistoista vain Nuuksio ollut lähes pettymys, koska liikaa porukkaa. Tänä vuonna on valitettu aivan erityisesti, mutta se varmaan johtuu THL:n ja hallituksen kukkahattutätien moralismista. Pyhä-Häkissä en ole käynyt vielä enkä Oulangalla.

    VastaaPoista
  4. No vautsi, johan olette kerenneet! Ensi kesänä kun ollaan Suomessa, niin otan kyllä asiaksi myös nuo kansallispuistot. Ja hienoa, että olet menossa taas takaisin sinne Bear Centerille. Me laitetaan nyt ehdottomasti harkintaan myös siellä käynti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?