Tarkempi reissusuunnitelma 2015

No niin, avataas nyt sitten vähän tarkemmasti tätä reittiä ja ohjelmaa kuin vain kartan verran...
kartta löytyy tosiaan jo edellisestä postauksesta, mutta siitä puuttuu monen monta paikkaa merkittynä.

Alotetaas siis ihan alusta... eli lähtöhän on meillä 1.9. ja lento vie Kööpenhaminan ja Washingtonin kautta Seattleen, jossa ollaan iltasella, yövytään lentokenttähotellissa ja seuraava päivä vietetään Seattlea tutkaillen. Illaks ois tarkoitus keretä jo ajamaan kauemmas Seattlesta, edullisempien majoitusvaihtoehtojen luokse... ja mitäs muutakaan tietä pitkin, kuin Highway 1, jota viime kesänä päästiin ajelemaan Friscosta etelään, nyt sitten pohjoisesta Friscoon asti.

Ei siis ollenkaan mennä suorinta reittiä Friscoon vaan kierretään rannikkoa pitkin ja nautitaan maisemista... ja nyt pääsen sitten teineileen Twilight -leffojen "kotikaupunkiin" Forksiin :D Woop woop!
Tässä maisemia Highway 1 eteläisemmästä päästä..
Huomatkaa tuo hulppea kartano tuolla kukkulan laella...

Matka tuonne Friscoon vie muutaman päivän, paljon ajamista mutta ei tarkempia suunnitelmia mitä kaikkea siinä matkalla tehdään, missä/miten yövytään jne, jonkun verran pitää sentäs olla varaa suunnitella tien päälläkin.
Sen verran on tiedossa että ainakin osa öistä ois tarkoitus viettää telttaillen KOA leirintäalueilla joita näyttää hyvin löytyvän tuolta rannikolta.

Friscossa viivytään 4 päivää, hotelli on jo varattuna, päädyttiin halvempaan majoitukseen kauempana keskustasta, johon sisältyy ilmainen parkki. Ei tartte sitten säätää sen parkin kanssa joka päivä niinku viimeks... Friscosta on jo varattu myös yks aktiviteetti jota suositeltiin varattavaks hyvissä ajoin... nimittän yövisiitti Alcatraziin. Jesh!

Friscosta matka jatkuu San Josen ja Silicon valleyn kautta Yosemiteen, jossa yövytään leikkarilla yksi yö ja jatketaan sitten Bodien kummituskaupunkiin ja yöpaikka varattiin Bridgeportista ihan vain siksi että kyseiseen hotelliin ihastuttiin niin ikihyviksi viimeksi. Bridgeportista siirrytään parin pitkän ajopäivän aikana Jacksoniin, yövytään todennäköisesti jossain KOA:lla taas matkalla, ja Salt Lake Cityn suola-aavikot käydään katsastamassa kun ne jäi viimeks reitistä sivuun. Jacksonista sitten viideksi päiväksi vaeltamaan ja villieläimiä spottailemaan Yellowstoneen, pari yötä hotellista, muut leikkarilla.

Yellowstone on kyllä ollut viimeisen vuoden mun mielessä sellainen "happy place" joka on enemmän ja vähemmän päivittäin mielessä. Rakastuin. Toivottavasti koemme siis tälläkin kertaa paljon tätä..

Ja tätä...

Ja tätä...


.. ja varsinkin tätä :)


Yellowstonesta matka jatkuu parin päivän ajomatkan jälkeen seuraavaan luonnonpuistoon, tällä kertaa myös minulle uuteen tuttavuuteen, Glacieriin, joka on ihan Kanadan rajalla. Siellä on tarkoitus viettää pari päivää, ja jatkaa sitten Kanadan puolelle lopuks aikaa.

Calgarysta onkin varattuna jo koko reissun hulppein majoitus, nimittäin kävi niin mieletön säkä, että koko kaupungin halvin majoitus löytyy Hilton ökyhotellin King-sviitistä. KYLLÄ, ihan oikeesti!!
Samoja hintoja oli kaikki rupuset tienvarsimotellit, joten ei tarttenu kauheen kauaa miettiä varataanko sensijaan sviitti...mitä sitten että joudutaan vetää pitkää tikkua kuka saa nukkua sängyssä ja kuka levitettävällä sohvalla, meillä on oma poreamme :D
Kanadan puolella vielä yks ihastuttavan oloinen luonnonpuisto joka sattuu reitin varrelle, Banff, joka tosin vain ajetaan läpi koska aikataulu rupee oleen aika tiukka.
Sitten vielä pari yötä siinä matkalla Seattleen ja sitten kutsuu koti ja alkaa armoton säästäminen seuraavia reissuja varten...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?