Matkasuunnitelmia vuodelle 2019

Miltäs näyttää tuleva matkailuvuosi 2019?
Jos tänä vuonna jäi jenkit välistä, niin ens vuonna ei jää. Viime viikolla varattiin talviloma helmikuulle, tai siis lähinnä lennot jotka vie meidät tällä kertaa Orlandoon Floridaan.
Viikon verran kierrellään Floridaa ja lähiosavaltioita, ja viikon päätteeksi pitäisi päätyä Smoky Mountainsien kupeeseen Pigeon Forgeen, jonne ihana jenkkiystävämme kutsui meidät viettämään viikonloppua mökilleen. Seuraavana torstaina onkin sitten kotiinpaluu, joten hiljoksiin tulemme sitten takaisin etelämmäs.

Talvilomalle ei vielä ole sen kummempia suunnitelmia tuon lisäksi, muutoin kuin että telttailla aiotaan taas. Tuskin tuolla Smokiesilla, sielä on tuohon aikaan vuodesta sen verran kylmä...mutta kyllä eiköhän Floridasta löydy tarpeeks lämpimiä kelejä telttailuunkin.
Oltiinhan me 2016 marraskuussakin telttailemassa mm. näissä maisemissa :
Fort Myers / Pine Island KOA, Florida


Bowling Green KOA, Kentucky

Viime Floridan visiitillä jäi Kennedyn avaruuskeskus välistä joten varmaan mahdutetaan se tälle reissua, samoin mietinnässä on joku eläinkohde, mahdollisesti susien suojelualue kuten Seacrest Wolf Preserve.
Katotaan, mihin se tie tällä kertaa vie. Tarkkoja suunnitelmia tuskin tehdäänkään niinkuin ei ennenkään, se vapaus mennä miten huvittaa on niin iso osa koko tuota juttua mikä meitä näissä roadtripeissä houkuttaa.


Jenkit ei tällä kertaa ollu laisinkaan itsestäänselvä valinta talvilomalle, vaan vakavassa harkinnassa oli myös Etelä-Afrikka (lähinnä Krugerin kansallispuisto) sekä Australia tai Uusi-Seelanti.
Kuitenkin sattui niin että samaan aikaan saatiin sekä kutsu tuonne mökille, että löydettiin halvat lennot. Ei siinä kauaa tarvinu miettiä sitten...

Talvilomaa kauemmin on kuitenkin suunniteltu jo ens kesän reissua jonne on jo majoituksetkin osittain varattu. Mihinkäs muuallekaan sitä matka suuntautuis kuin Yellowstoneen. Kyllä onkin jo niin ikävä sinne!
Vaikka majoitukset on jo varattu, lentoja ei ole ja majoitustenkin suhteen on pelivaraa koska ne saa ilmaiseksi peruttua tarvittaessa.
Se, mihin Yellowstonen lisäksi suunnataan onkin vielä arvoitus. Pyöritelty on monia eri vaihtoehtoja, että lähdettäiskö sieltä itään (Smoky Mountainsille asti ja sieltä New Yorkiin), länteen (osittain samoja reittejä ku aiemmin, Olympic, Redwoods... mutta lisäks Crater Lake, Columbia River Gorge jotka jäi viimeks välistä metsäpalojen takia) vai pohjoiseen (Kanadaan Banffiin ja Jasperiin) Mulla olis hinku ajella ihan Alaskaan asti, mutta Ville meinas että 3 viikkoa on liian lyhyt aika siihen ja varmaan onkin oikeassa.

Tuo itä nyt varmaan tippuu vaihtoehdoista talviloman vuoksi, ei  samaan paikkaan heti uudestaan... jos ei nyt sitte käy niin että ihastutaan niin ikihyviksi että pakko päästä kesällä jo takaisin.

Mua kovasti kiehtois North Cascadesin kansallispuisto Seattlesta koilliseen. Se oiskin helppo kohde sama mentäiskö pohjoseen vai länteen, joten eiköhän ainakin se siis kohdelistalle valikoidu.

Jos siellä ruudun takana lukemassa on joku tyyppi, jolla ois hyviä ideoita tuolle suunnalle niin otetaan mielellään vastaan :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?