Vinkkejä Yellowstoneen : Majoitukset

Yellowstonesta löytyy majoitusta monenlaisiin tarpeisiin.
Ensimmäinen asia, mikä kannattaa ottaa huomioon etsiessään majoitusta on että kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Etenkin sesonkikuukausina majoitukset varataan täyteen puiston alueen sisällä jo kuukausia ennen ja mikäli haluaa päästä tiettyyn majoituspaikkaan tiettyinä päivinä tai yöpyä samassa paikassa useamman yön, kannattaa olla hyvissäajoin liikkeellä.
Seuraavan vuoden kesälle avataan majoitusvaraukset aina edeltävänä vuonna 1.5. ja ensimmäiset pari päivää varaussivusto ja puhelinlinjat on ihan tukossa, parhaat paikat viedään heti.
Parilla ekalla Yellowstonen reissulla ei tajuttu olla ajoissa liikkeellä ja silloin kävi niin että jouduttiin ajaa kauemmas yöksi, 1-2h puistosta kuten Livingstoniin tai Codyyn.
Viime vuonna me varattiin majoitukset jo tammi-helmikuussa, kun matkaan lähdettiin elokuussa. Silloinkaan ei enää ollut saatavilla kuin yksittäisiä huoneita yksittäisille päiville. Telttapaikkoja silloin sentäs vielä löytyi ihan hyvin ja kahdessa paikkaa yövyttiinkin kaksi yötä putkeen.
Nyt ens kesän reissulle osattiin taas varautua paremmin ja nyt onkin varattuna lempparimajoituspaikoista useampia öitä!

Vaatimattomimmat majoittujat majoittuvat leirintäalueilla joita puistosta löytyy 12. Näistä 5 on ennalta varattavia, loput täytetään saapumisjärjestyksessä joka suosittuina kesäkuukausina tarkoittaa sitä että mikäli paikan mielii saada on hyvä olla jonottamassa jo kuuden aikaan aamulla, ja tällöinkin jono on jo piiitkä.
Nettisivuilta voi tarkistaa näppärästi, mihin aikaan edellisiltana mikäkin leirintäalue on täyttynyt *klik*
Kaikilla puiston leirintäalueilla ei ole suihkuja, joten tämäkin kannattaa ottaa huomioon. Suihkuun pääsee kyllä sitten niillä leirintäalueilla missä niitä on, kunhan maksaa olikohan nyt 3$ suihkumaksun. Vessat sentään löytyy kaikilta leirintäalueilta, joskin Lamar Valleyssä olevilla pienillä Slough Creekin ja Pebble Creekin leirintäalueilla on vaan huussit. Näillä leirintäalueilla ei leirintäpaikkojakaan ole kuin kymmenisen. Käytiin viime vuonna näitä katselemassa että josko seuraavalla reissulla majoituttais jommalla kummalla, ne ois jo todellakin lähellä luontoa ja koska ovat Lamarissa jossa useammallakin susilaumalla on reviiriä niin vois parhaassa tapauksessa kuunnella yöllä komeaa ulvontaa. Näin ainakin viime kesänä, tai näin meille kertoivat ranskalainen pariskunta kehen tuolla tutustuttiin. Olivat majoittuneet siellä pari viikkoa ja lähes joka yö kuului ulvontaa. Oispa upeeta.
Puiston sisällä olevien leirintäalueiden telttapaikkojen hinnat vaihtelee hieman leirintäalueen varustelutason mukaan, nuo mitä me testattiin oli välliltä 17-25e, se hetkisellä valuuttakurssilla.


Leirintäalueita löytyy myös useita puiston rajojen ulkopuolelta lähikaupungeista. Me on majoituttu toistaiseksi pohjoisessa Livingstonin KOAlla, etelässä Jacksonin KOAlla sekä lännessä West Yellowstonen KOAlla. Ens vuonna ois tarkoitus testata idän puoli, nimittäin Codyn KOA.
KOAt on hieman kalliimpia leikkareita kuin puiston sisällä olevat, mutta myös paljon paremmin varusteltuja. Näistä löytyy lähes poikkeuksetta uima-altaat ja pyykinpesumahdollisuus, sosiaalitilat ja pieni kioski/kauppa josta saa jotain purtavaa.

Seikkailunhaluisimmat majoittujat hakee back country permitin ja telttailee luonnossa keskellä "ei mitään" tai siis jos multa kysytään niin keskellä karhuja, kääk!
Ville ois kovin halukas kokeilemaan tätä seuraavalla reissulla mutta mua pelottaa ne karhut... nähtäväksi jää onnistuuko se kääntämään mun pään. Ei ainakaan jos kahestaan mennään, jos isommalla porukalla lähdetään niin sitten saatan harkita.

Leirinnän lisäksi löytyy  mökkejä, mikäli ei halua perinteistä hotellimajoitusta. Näistä me on testattu puiston alueella Mammoth Hot Springsin ja Rooseveltin mökkejä, molemmista tykättiin tosi paljon. Näissä kannattaa kuitenkin huomioida, että kaikissa mökeissä ei ole omia vessoja, vaan näille vierivieressä oleville mökeille on yhteiset vessat alueella.
Meitä tämä ei häirinnyt, kun osattiin varautua. Mökit itsessään on todella pelkistettyjä, eli yksi pieni huone. Kuka sitä kuitenkaan Yellowstonessa malttaa mökissä istua, joten me ainakin käytiin siellä vaan nukkumassa.
Halvimmat mökit maksaa n. 100e/yö, vessalliset mökit muutaman kympin enemmän. Mökkejä on myös isommalle porukalle, esim. 2 tuplasängyllä olevaa mökkiä ei ollut kovin paljon kalliimpi kuin yhdellä sängyllä.

Roosevelt roughrider cabin. Yksinkertaista, mutta niin ihanaa! Kamiina lämpölähteenä jos sitä tarvis.
Puiston sisältä löytyvät hotellit on suht hinnakkaita. Halvin hotellihuone taitaa olla jotain 150e tietämillä ja on myöskin tuollainen että ei ole omaa vessaa vaan yhteiset vessat käytävällä.
Lake Hotel järven rannalla on mun tietojen mukaan se kallein paikka, ja se onkin sit melkoisen "fancy". Viime vuonna käytiin syömässä hotellin upeassa ravintolassa mun synttäreiden kunniaks ja ravintolakokemus menee kyllä yhteen koko elämäni upeimmista niin ruuan kuin puitteiden suhteen. Ainut missä fine dining kokemus jää vajaaksi, on asiakkaiden pukeutuminen... siellä nimittän tosi moni (itsemme mukaan lukien) oli tullut suoraan patikoimasta pöydän ääreen, heh.

Puiston ulkopuolelta löytyy sitten monenlaista hotellia ja motellia. Kaikki lähikaupungit (Gardiner, West-Yellowstone, Cooke City, Cody, Jackson, Livingston...) tarjoaa niin halvempia kuin kalliimpia vaihtoehtoja, ja lisäksi pikkukaupungin viehätystä.
Näistä Gardiner, West-Yellowstone ja Cooke City on ihan puiston rajalla, muut kauempana 1-2h puiston rajalta. West-Yellowstone ja Jackson on tosi suosittuja turistikeskuksia ja niissä hinnat sen mukaisia. West-Yellowstonesta en oo ikinä nähnyt edullisia hotellihintoja sesonkikaudelle, toki voi olla että niitä on ollut mutta on ollut sitten jo varattuna.
Myös Gardiner on kiva pikkukaupunki ja sieltä löytyy myös motelliketjujen kuten Super8 lafkoja. Näissä tosin hinnat ei taida olla ihan sitä mitä ne muualla samalla ketjulla normaalisti on, mutta sijainti maksaa. Gardinerissa ei olla itse koskaan majoituttu (vielä).
Cooke Cityssä on yllättävänkin edullisia hotellihuoneita saatavilla kun ottaa huomioon että sekin on ihan puiston rajalla. Täällä on yövytty hotellissa 3 kertaa ja on viihdytty eikä hinta ollut päätä huimaava.
Codyssä löytyy myös edullista majoitusta ja ite on tykätty sielläkin olla, samoin Livingston ja Jackson. Näihin vaan sitten pidempi matka että jos haluaa olla aamulla aikaisin/illalla myöhään bongailemassa villieläimiä niin nämä 3 kannattaa jättää laskuista.

Alpine Hotel, Cooke-City. Yks yö majoituttiin "sviitissä" joka oli tuon tien toisella puolen olevan oikean puoleisimman rakennuksen koko yläkerta, tuo kuvassa näkyvä ikkuna oli makuuhuone. Toinen yö majoituttiin perushuoneessa, jonka edestä tämä kuva on otettu.
 Kaikki mainitut kaupungit on tosi viihtyisiä ja kivoja. Cooke City on tosi pieni paikka ja siinä on oma viehätyksensä, sinne tullaan varmaan aina palaamaan takas kun on niin monella tapaa meille sopiva, mm. siksi että siitä ajaa vaan puoli tuntia Lamar Valleyyn.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?