Rutiineja matkalle lähtiessä

Viimeisten vuosien aikana on nähtävästi vähän kaavoihin kangistuttu mitä tulee reissuun lähtemiseen ja sitä edeltäviin päiviin/tunteihin.

Päivää-paria ennen reissuun lähtöä toimitetaan kissat ja koirat hoitoon, ja vimppa yö ennen reissuun lähtöä on aina yhtä omituinen kun ei ole joko ainuttakaan eläintä kotona, tai on vaan muutama. Vaikka noita karvaisia mussukoita on useampia (6 koiraa ja 3 kissaa) niin se on jännä miten jokaisen puuttumisen huomaa. Vaikka vaan yks olis pois, niin se vaan jättää tyhjän aukon kotiin. Jokainen on niin omanlaisensa persoona omine hassuine tapoineen.
Joka aamu kun avataan makkarin ovi, Karma-kissi odottaa oven takana ja samalla sekunnilla kun ovi aukeaa kuuluu pehmeä purrrrrrrr.
Myssy-cornari joudutaan lukita aina öisin "kissahuoneeseen" koska se osaa avata kaikki ovet jotka ei oo ihan avaimella laitettu lukkoon, ja heti kun se aamuisin kuulee että on herätty rupeaa huoneesta kuulemaan vaativa mauuuuuuuuu.

Läski ja Myssy lempparipaikassaan toistensa kainalossa


Pitää myös aina muistaa tarkistaa, että pakkauksen yhteydessä laukkuun ei eksy jotain sinne kuulumatonta...

 Koirista osa on heti odottamassa että pääsee pihalle, osa kaivautuu syvemmälle pedin syövereihin ettei vaan tarvis vielä nousta. Kun koirat tulee aamupissalta takaisin sisälle, osa juoksee makkarin ovelle tarkistamaan pääsiskö vilahtamaan sänkyyn (meillä ei yleensä eläimet nuku sängyssä, mutta aamuisin saavat joskus hetkeks tulla köllimään), osa nuuskuttaa ja tutkii koko kämpän läpi oisko jossain jäänyt jotain ruokaa syötäväksi, osa hakee lelua ja vetää aamuvillit ja osa palaa samantien takaisin samalle paikalle jolta ne ulos hetkeä aiemmin patistettiin.

Ennen reissuun lähtöä on myös otettu tavaksi käydä syömässä yhdessä meidän molempien vanhempien kanssa. Yleensä ihan päivää-paria ennen lähtöä mutta tällä kertaa käytiin jo viikkoa ennen lähtöä kun meidän vuorotyöt vähän haittaa aikataulutusta, aina kun toinen on aamussa toinen on illassa...

Useimmiten kun reissuun lähdetään meillä on lennot Helsingistä, ja sinne on tähän asti aina menty omalla autolla. Junamatkailussa olis oma helppoutensa, mutta toisaalta niin on sitten tuossa autoilussakin.
Joskus on tiputeltu koiria tutuille hoitoon matkan varrellekin joten siitäkin syystä oma auto on ollut kätevä.

Menomatkalla on aina perhosia masussa ja huippufiilis!

Yksi tärkeäksi muodostunut traditio matkaan lähtiessä on pysähdys Tampereella, jossa käydään ystäväpariskunnan kanssa syömässä Pancho Villassa.
Aina. Niin nytkin viikon päästä starttaavalla reissulla.

Helsinkiin on tavattu mennä aina jo lentoa edeltävänä iltana, koska jotenkin onnistutaan aina varaamaan aamulennot.
Usein on käyty vielä Helsingissäkin moikkaamassa siellä asuvia tuttuja, ja vakio majapaikaksi meille on muodostunut Airport hotel Pilotti.
Sieltä saa varhaisen aamupalan jo klo 4 lähtien ja auton saa jättää maksuttomasti hotellin parkkiin viikoksi. (ennen sai jopa kahdeksi viikoks, nyyh!)
Pilotissa on aina käyty iltasella myös siemailemassa lomanaloitus maljat ennen nukkumaanmenoa.

Tulevalla reissulla tähän rutiiniin tulee nyt muutos, sillä yövytään pitkästä aikaa kaverin luona eikä hotellissa, ja autokin toimitetaan lentoparkkiin josta onnistuttiin nappaamaan hyvä tarjous.
Jännittää vaan ihan sikana, miten auto käynnistyy parin viikon pakkasessa seisomisen jälkeen kun kotonakin sillä on ollut ongelmia... pitää vaan toivoa että jos ei käynnisty niin joku kaveri tulee antamaan virtaa tarvittaessa :D

Lähtöpäivän aamuna pyritään olemaan lentokentällä paria tuntia ennen lennon lähtöä. Onneks Helsinki-Vantaalla on yleensä mennyt kaikki sujuvasti.
Taxfreestä pitää tietenki hakea vähä evästä ja joskus tuliaisia tutuille joita treffataan matkalla.
Suomen päässä ei le yleensä tarvinut kauaa istuksia ja odotella, mutta niin lentokoneessa kuin pitempien välilaskujen aikana meillä on ollut tapana yhdessä täytellä ristikoita. Muutoin ei koskaan täytellä ristikoita, mutta tuohon tilanteeseen ne on täydellisiä!
Ja sitten kun kyllästyy siihen, mulla on mukana kudinpuikot joiden parissa aika sujuu rattoisasti varsinkin jos siihen yhdistää vielä leffan kattomisen lentokoneen viihdevalikoimista.

Millaisia matkalle lähtöön liittyviä rutiineja sulla on?

Kommentit

  1. Kivoja rutiineja teillä, jotka varmasti tekevät matkan odotuksesta vielä antoisampaa.
    Yritin oikein miettiä onko meillä jotain erityisiä rutiineja (peruspakkaamisen lisäksi), mutta en kyllä oikein keksi mitään. Asutaan Helsinki-Vantaasta 20 taksimatkan tai 40 min junamatkan päässä, niin itse siihen lentokentälle matkustamiseenkaan ei ole mitään sen kummempaa rutiinia kuin että lennon aikaisuus lähinnä sanelee mennäänkö junalla vai Airporttaxilla.

    VastaaPoista
  2. Heh, rutiinit ovat tärkeitä! Vaikka tavallaan olisivat melko arkisia, ovat ne kuitenkin jopa hieman juhlavia kun liittyvät niin vahvasti tulevaan matkaan :) Omat reissuun lähtö -rutiinit liittyvät ehkä enempi pakkaamiseen joka on itselleni jopa hieman pyhä toimitus. Asun Helsingissä joten usein tulee matkattua kentälle junalla, joskus olemme käyttäneet myös lentoparkkia. Kentällä tulee usein siemaistua reissukahvit ennen lähtöä, joskus nautittua kunnon ateria jos lennon pituus tai vuorokaudenaika sen vaatii (en ikinä ota aterioita lennolle) ja jotain evästä tulee myös ostettua lennolle kentältä. Siinäpä se, olenpa tylsä :D Hauska postaus!

    VastaaPoista
  3. Onpa paljon rutiineja ennen kuin pääsette matkaan. Ja minä kun yritän sijoittaa kaksi koiraa, mutta teillä on kuusi. Mahtavaa logistista työskentelyä.

    VastaaPoista
  4. Aika erilaisia pääkaupunkiseudulla asuvalla eläimettömällä senioripariskunnalla, jonka vanhemmistakin aika on jo jättänyt.
    Kukat viedään yleensä edellisenä päivänä naapuriin hoitoon jos matka kestää paljon yli viikon. Matkustusilmoituksesta menee kopio molempien veljille.
    Lentokenttähotellissa emme ole yöpyneet, mutta naapurimme ovat joskus jos aamulento on ollut hyvin aikainen - kuulemma on ollut kivampi mennä kentälle jo illalla.

    VastaaPoista
  5. Kiva lukea muidenkin rutiineja. Itselläni on myös paljon "perinteeksi" muodostuneita asioita joita teen ennen matkalle lähtöä. Matkaa edeltävällä viikolla teen ihan oman osotosreissun, jolla ostan kaikki matkalla tarvittavat jutut, minikokoiset shamppoot,hoitoaineet ym. Jos koti jää tyhjäksi matkan ajaksi eli olemme kaikki lähdössä, niin silloin matkaa edeltävänä iltana syödään noutoruokaa tai laitetaan jotain herkkua joka syödään heti.
    Jos matka Helsinkiin taittuu autolla, pysähdymme aina Linnatuulessa. Majoitumme usein Cumulus Airportissa (myös Pilotissa) ja käydään syömässä jotain hyvää illalla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?