Lempparimajoituksien top 5 hotellit ja leirintäalueet

Jotkut majoituspaikat vaan on jääneet mieleen niin että niitä kaiholla muistelee tai jopa haaveilee palaavansa takaisin ihan vaan majoituspaikan vuoksi.
Yritin ensin listata kaikkien aikojen lempparimajoitukset, mutta rupes tuntumaan paremmalta idealta eritellä hotellit/motellit erikseen ja leirintäalueet erikseen.
Kuvien laatu etenkin hotellien osalta ei kyllä ainakaan päätä huimaa, pahoittelut siitä.
Hassua miten lempparihotelleista kolme on ns. boutique hotelleita, pittoreskeja, vanhoja ja tunnelmallisia paikkoja joissa ei ole edes omia vessoja / suihkuja vaan yhteiset kylpyhuoneet käytävällä. Niissä vaan se tunnelma on ollut jotain ihan omaansa.

Hotellit/motellit

Bridgeport Inn

(Bridgeport, Kalifornia)
60€ / yö, sis. autopaikka ja wifi, alennuskuponki alakerran ravintolaan

Tänne eksyttiin ekalla jenkkireissulla ihan vahingossa kun tarvittiin illaksi majapaikkaa ennen kuin seuraavana päivänä suunnattiin Yosemiteen.
Paikka olikin niin ihana, että siellä on käyty sen jälkeen jo kahdesti uudestaan ja edelleen jos tuonne suunnalle mennään niin ehdottomasti pitää päästä taas tuonne.
Kyseessä on vanha, 1877 rakennettu viktoriaainen hotelli jossa on sekä tuo vanhan hotellin puoli, että uudempi motelli rakennus.
Me ollaan aina yövytty ihan hotellin puolella. Huoneisiin ei sisälly omaa vessaa, vaan ne on käytävän päässä yhteyskäytössä, 2 miesten vessaa ja 2 naisten vessaa. Huoneita ei ole kuin reilu kymmenisen joten ainakaan me ei ole koskaan jouduttu odotella vessaan pääsemistä, edes sesonkiaikana.
Alakerrassa toimii pieni ravintola ja baari. Ravintolan ruuat on parhaimmistoa mitä on jenkeissä syöty, ihan super maukasta ruokaa ja vaikka hinnat jenkkiasteikolla on korkeahkot, suomalaisen mielestä ne on lähinnä keskitasoa.
Jos haluat lisätietoa, klikkaa https://thebridgeportinn.com/ 






Hayes Valley Inn

(San Francisco, Kalifornia)
100€/yö, sis. aamupala ja wifi

Tämä kaunis boutique hotelli lähellä Painted Ladies taloja ei sisältänyt autopaikkaa, kuten arvata saattoikin pieneltä keskustahotellilta. Läheltä löytyi kuitenkin parkkitalo jonne auton sai 20$ päivämaksua vasten. Aamupala sisältyi huoneen hintaan, joka siis meidän käyttämissä hotelleissa on ollut aika poikkeuksellista tai korkeintaan koostunut lähinnä yksittäispakatuista "lisäainemuffinsseista" ja kahvista, kuten me niitä kutsutaan.
Täällä oli kuitenkin hyvä aamupala. Hotellin tunnelma oli leppoisa ja sosiaalinen, aamupalahuone oli pieni ja ihmiset istui vieraiden kanssa samoihin pöytiin, puheensorina ja nauru täytti huoneen.
Paikan emäntä oli kerrassaan herttainen.
Täälläkään ei huoneissa ollut omia vessoja/suihkuja vaan jaetut kylpyhuoneet käytävällä.
Täälläkään tämä ei yhtään häirinnyt ja tilat oli tosi siistit.
Läheltä löytyi monia ravintoloita jotka ainakin tuolloin maanantai iltana oli niin täynnä, että valikoitiin omamme lähinnä sen perusteella mihin mahtui. 
https://www.hayesvalleyinn.com/fi-fi

 

San Remo Hotel

(San Francisco, Kalifornia)
89€/yö, sis. wifi




Tämä on myös upea boutique hotelli, joka valikoitui majoitukseksi sattumalta koska oli sopivan edullinen ja silti hyvä sijainti lähellä satamaa, josta seuraavana aamuna suunnattiin Alcatrazin lautalle.
Käytävät oli sokkeloisia ja koko rakennus niin viehättävä, että mun oli pakko käydä haahuilemassa toisessakin kerroksessa ihan vaan siksi että siellä oli niin kaunista.
Aamukahvi ja iltatee sisältyi myös hintaan, kuin myös hedelmälakritsi jota meikäläiset tais käydä hamstraamassa käytävän lasipurkista useampaan kertaan, oli meinaan hyvää...
Hotellihuoneesta löytyi myös pienet söpöt rusinapaketit jotka tulikin tarpeen seuraavan päivän Alcatraz risteilyllä kun meinas puhti loppua kesken.
https://www.sanremohotel.com

Alpine motel (suite) 

Cooke City, Montana
102€, sis. autopaikka, wifi ja aamukahvi

Täsmennetään tähän heti alkuun, että tämän motellin normaalihuoneissa ei ollut mitään erikoista, ja niiden avulla se ei olis millään yltänyt tälle listalle.
Mutta meillä kävi jostain syystä niin, että kun saatiinkin järkättyä aikataulut sillä tavalla että pystyttiin jäädä Cooke cityyn vielä toiseksikin yöksi, ja varattiin huone samasta hotellista niin vaikka se oli muutamaa euroa halvempi kuin perushuone, se olikin sviitti.
Ei missään nimessä sellainen sviitti, joka sanasta sviitti tulee ensimmäisenä mieleen, mutta kertakaikkisen herttainen pieni toisen kerroksen huoneisto josta takapihan parvekkeelta oli näkymät suoraa vuorille ja huoneiston seinät oli koristeltu upein kuvin (eli siis lähinnä susien kuvilla, heh...).
Palvelu oli täälläkin erinomaista.
Hotelli on ihan pienen Cooke cityn keskustassa, ja kadun toiselta puolelta löytyy ravintoloita.
Ensi kesällekin on täältä varattuna huone pariksi yöksi, mutta tällä kertaa tämä sviitti oli sen verta kalliimpi että tyydyttiin perushuoneeseen.

Tämä kuva otettu perushuoneen edestä, sviitti oli tuolla kadun toisella puolella näkyvässä rakennuksessa toisessa kerroksessa.





Apartment Selak

Makarska, Kroatia
32e, sis. wifi


Saatiimpa tällekin listalle jotain muuta kuin vain jenkkihotelleja! Tämä nyt ei varsinaisesti ollut hotelli, vaan huoneisto, mutta menköön.
Kivalla paikalla, kaunis ja siisti huoneisto ja vielä ihan lyömättömään hintaan.
Markkinoinnin mukaan tähän kuului myös parkkipaikka, mutta näin ei ilmeisesti oikeasti ollut koska vaikka jätettiin auto sille paikalle kun vuokraisäntä osoitti, kävi autoa palautettaessa ilmi että oltiin saatu siitä sakot. Aha, Kroatiassa ei siis autoilijalle päin
 sakko näy mitenkään kuin vasta jälkikäteen?
No mutta muutoin majoitus oli aivan kertakaikkisen upea ja hintansa väärti. Ihan keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä ihanasta rantabulevardista.
Jos joskus tuonne suunnataan takaisin niin tämä majoitus olisi kyllä ykkösvalinta!
Omaa nettisivua en tälle löytänyt, mutta kuvia löytyy ainakin hotels.comista tästä klikkaamalla.


Leirintäalueet

Wolfcamp, Keystone (South Dakota)

24€

Ekana yönä pimeässä koottiin uusi teltta ihan väärin, mutta tokana yönä jo onnistui!

Meidän puiden katveessa sijaitsevalta telttapaikalta aukealle päin.

Nämä näkymät aukes tieltä joka meni tämän leikkarin ohi, olisko n. kilometrin verran leirintäalueelta.


Oli ihan sattumaa että löydettiin tämä leirintäalue. Suunnittelin nimittäin meidän ajoreittiä Badlandsien ja Mt Rushmoren kautta Yellowstoneen Roadtrippers sovelluksen kautta ja satuin näkemään kartalla sanan "wolf" joka oli siis tämä leirintäalue. Yleensä en pidä kartalle valittuna majoituksia mutta nyt se sattui olemaan päällä. Rupesin googlailemaan paikkaa ja koska se vaikutti tosi kivalta bookkasin meille sinne yhden yön majoituksen.
Paikka oli tosi kiva, pienen valtatien varressa (yöllä ei ohi monta autoa varmasti mennyt).
Leikkarilla oli myös 2 sutta, jotka ulvoi illalla ja aamulla komeasti. Päästiin niitä aamulla katsomaankin mutta se oli iso pettymys. Vaikka niillä oli isompi aitaus käytettävissä, tuolloin ne oli pienemmässä aitauksessa jotta toista saatiin hoidettua kun oli kipeänä. Molemmat sudet olikin jo tosi vanhoja ja harmaantuneita ja sittemmin juurikin tuo tuolloin kipeänä ollut on lopetettu.
Muitakin eläimiä alueella näkyi, nimittäin peuralauma pienine, muutaman kuukauden ikäisine "bambeineen" evästi ehkä n. 50m päässä meidän teltasta ja villikalkkunoita kulki vielä lähempää. 
Alue oli siisti ja hiljainen, meidän lisäksi ei ollut kuin yksi muu telttaseurue ja muutama asuntoautoilija.
Meidän telttapaikalla oli myös oma keinu jossa piti tietenkin ottaa hyvät vauhdit! En edes muista koska olisin viimeksi keinunut...

Greensboro/Lake Oconee KOA, Georgia

 16€

Lisää kuvateksti



Orlando/ Lake Whippoorwill KOA, Florida

40€





Jackson Hole/Snake River KOA, Wyoming

27€

Täältä en löytänytkään yhtään kuvaa, joten joudutte vaan uskomaan kun sanon että oli ihana paikka joenrannassa. Oltiin täällä 2 yötä syyskuun puolivälin paikkeilla 2015, ja vaikka muutoin paikka oli täyteen buukattu niin telttailijoita ei meidän lisäksi ollut kuin muutama seurue, ja kolmesta leikkarin teltta-alueesta saatiin yksi lähes kokonaan itselle, vain toisessa päässä aluetta oli yksi teltta meidän lisäksi.
Kuten yleensäkin KOAt, tämäkin oli tosi siisti ja hyvin hoidettu.
Yöllä istuttiin katselemassa tähtiä joen rannassa ja aamulla herättiin teltan vierestä kulkevan puron solinaan.
Tänne oltais varattu tulevalle kesääkin majoitus, mutta kaikki, siis aivan kaikki, paikat oli jo varattuna kesäkuun lopulle jolloin oltais tuolla oltu. 

Gunnison KOA, Colorado

24€

Tämä on ehdottomasti yksi suosikkileikkareista, vaikka sijaintinsa puolesta ei ollutkaan mitenkään erityinen vaan vieressä olevan paikallislentokentän liikenne häiritsi unta.
Mutta täällä oli kauheasti ihania eläimiä joista aasi-vanhus sai olla alueella irti ja aamulla herätessäni ja teltasta kömpiessäni se oli heti ekana tervehtiämässä ja kun kerettiin aamupalalle niin hänhän tuli tietenkin kerjäämään evästä itselleenkin.





Mikä, missä ja miksi on ollut sun suosikki majoituspaikka?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?