Mutkia matkassa

Tälle reissulle lähtiessä oli niin monta asiaa jotka meni päin mäntyä, että mietitttiin jo mitähän tästä lomasta oikeen tulee.
Koska perusluonne on kuitenkin positiivinen, käännettiin asia niin että kun on etukäteen jo niin moni asia vastustanut niin josko ne reissun vastoinkäymiset olis sitten siinä.
Mikä sitten meni niin pieleen?
Noh.

Pohjanmaan lakeuksilla upeita pilviä

Ensinnäkin mun auto, jolla oli tarkoitus ajaa Pohjanmaalta Helsinkiin ei mennyt katsastuksesta läpi mm. jarrujen takia vaikka niitä korjailtiin jo ennen katsastusta. Joutui jännittämään saadaanko sillä lähdettyä vai pitääkö hommata laina-auto (Villen autolla ei todellakaan ajeta niin pitkäll, hyvä kun uskaltaa työmatkat kulkea 12km suuntaansa...)
No onneks paria päivää ennen reissua autolle saatiin leima kuntoon ja niin oli siitä stressi pois.
Vai oliko?
Lähtöpäivän aamuna töihin mennessä Ville yhtäkkiä totes että ohjaus jäykistyi.
Just kun oli yks osa autosta saatu korjattua...
Onneks isällä sattui olemaan aikaa ja osaamista laittaa auto kuntoon meidän työpäivän aikana, joten päästiin kuin päästiinkin lähtemään niinkuin oli suunniteltu.


Meidän vakkari pysähdyspaikalta, Saarijärveltä Etelä-Pohjanmaalta

Lähtöpäivänä huomattiin myös yhtäkkiä että meidän paluulennot on peruttu. Tai siis ensimmäinen kolmesta lennosta mutta koska meidät oli siirretty seuraavalle lennolle joka lähti 7h myöhemmin kuin se jolla meidän piti lähteä joten ei oltais keretty jatkolennolle.
Soitettiin sitten Supersaverille, jonka kautta lennot oli varattu, ja sieltä yritettiin vaan vältellä vastuuta ja pyydettiin itse selvittämään asia ja hommaamaan uudet lennot.
Ville onneks ei ole ihan yhtä kiltti luonteeltaan kun minä, ja ei tähän tyytynyt vaan vaati että sieltä päästä hoidetaan asia kun on kerta kaikki lennot varattu sitä kautta eikä niin että olis erikseen ostettuna.
Asiakaspalvelija vaan ei ollut yhtään asiakaspalveluhenkinen... näin itse 12v asiakaspalvelutyötä tehneenä ois ollut ehkä muutama vinkkivitonen antaa hänelle jos olis kehdannut.
Lupasi kuitenkin lopulta että hyvittää paluulentojen hinnat mutta me ei tyydytty siihenkään kun todennäköisesti olis tullut moninkertaisesti kalliimmaks ruveta uusia lentoja buukkaamaan.
Kyllähän sitten viimein tuli suostumus että voivat katsella uudet lennot meidän puolesta, mutta jostain syystä sitä ei sitten kuitenkaan voinut samalla tehdä vaan sanoi että tulee sähköpostia 48h sisällä.

Saapumassa Chicagoon

Tulihan sieltä, nimittäin ilmoitus että lennot on peruttu ja jos halutaan että he auttaa meitä pitää maksaa 21e palvelumaksu. Ja tähän olis pitänyt suostua vuorokauden sisällä siitä kun he on lähettäneet meille sähköpostia asiasta. Anteeks mitä?
Ei, ei näin.
Runoiltiin hieman tiukkasanaisempi vastausviesti ja valaistiin että puhelimitsehan oli puhe että sieltä päästä katsovat uudet lennot. Tässä kohtaa teki mieli jo vaatia vähän enemmänkin kun pelkät uudet lennot, meinas meinaan vähän stressiä pukata moisesta säädöstä kun ei paluusta ollut tietoa.
No, loppu hyvin kaikki hyvin ja eilen sieltä tuli vastaus että uudet lennot on buukattuna. Saavutaan kylläkin Suomeen 10h myöhemmin kuin alkuperäisen suunnitelman mukaan mutta saadaampa myös jäädä tänne yhdeks yöks pidemmäks aikaa eikä tarvi yöpyä lentokentällä aikaisen aamulennon takia joten tämän kans voidaan elää.

Näissäkään ei tietenkään vielä ollut tarpeeks, vaan lentokentällä check-innissä väittivät että mulla ei ole ESTA voimassa.
ESTA on siis elektroninen matkustuslupa Yhdysvaltoihin, vähän niinkuin viisumi. Paria viikkoa ennen reissua tarkistin netistä että molempien ESTAT on voimassa, ja vielä että vaikka mun ESTA menee vanhaks reissun aikana niin se ei haittaa vaan se riittää että se on voimassa matkustuspäivänä.
Lentokentällä eivät vaan tätä uskoneet, ei, vaikka mulla oli tulostettu ESTA mukana ja etin heille vielä virallisen nettisivunkin jolla tämä kerrottiin.
Soittivat sitten ihan USA:n päähän tulliin ja tiedusteli asiaa ja kyllä, voimassahan se oli.
Muutamat sydämenlyönnit ehkä jäi välistä ja tuntui että mitä vielä voi mennä pieleen...

Jossain Islannin päällä



Näiden isompien vastuksien lisäks oli liuta pienempiä, mutta ne kai kuuluu asiaan. Voiko muka olla täysin stressitön ja mutkaton reissuunlähtö?
Onko jollain tälläisestä kokemusta? :D

Nyt on reissattu jo viikon verran, mutta postaukset tulee jatkossakin varmaan pahasti perässä kun nettiä ei ole saatavilla kovinkaan usein, saatika niin hyvää nettiä että sillä mitään kuvia ladattais. Voin kuitenkin kertoa, että Yellowstonessa törmättiin niin moniin upeisiin eläimiin taas kerran, että eläinkuvasaastetta on luvassa, kunhan saan kuvat siirrettyä kamerasta koneelle edes ensin... ei olla nimittäin oltu oikeen edes sähkön saavutettavissa ja kone ei pysy päällä ilman piuhaa, ois vissiin vaihdon paikka...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?