Pako arjesta


Meidän piti viettää pääsiäinen jossain laskettelukeskuksessa, mutta ei oltu varattu eikä oikeen suunniteltukaan mitään ennakkoon, muuta kuin että oli sovittu että käydään tutustumassa mun ensi kesän työharjoittelupaikkaan Itä-Suomessa.

No, jo reilu kuukausi sitten oli selvää ettei alkuperäisestä suunnitelmasta tulis mitään sillä eihän nyt tokikaan olis uskaltanut minnekään laskettelukeskukseen mennä, saatika että taitais mikään olla tässä tilanteessa aukikaan (en ole perehtynyt, sillä ei oltu menossa joka nyt sitten joka tapauksessakaan niin en tiedä olisko jostain silti saanut mökkiä tmv).
Kuitenkin tämän sovitun "työ"matkan vuoksi oli  matka lännestä itään kuitenkin edessä, ilman sitä ei toki olis tullut lähdettyä.
Pikkusta vajaa 5h ajomatka per suunta ei kuitenkaan ihan hirveästi houkuttanut käväisemään pelkästään päiväseltään, etenkään kun sovittu tutustuminen työharjoittelupaikkaan oli sovittu iltapäiväksi ja oletettavissa oli ettei siellä nyt ihan vain kääntymässä käydä.




 Muutamia hotellivaihtoehtoja olis löytynyt mm. Kajaanista, mutta mua ahdisti ajatus hotellista tänä aikana, joten kuin luojan lykkynä löydettiin airbnb:stä erämaamökki joka vieläpä sattui olemaan suht. lähellä Hiidenportin kansallispuistoa.
Ajatus muutamasta päivästä luonnonhelmassa, sähköttömässä erämaamökissä kuulosti niin houkuttelevalta tämän nykytilanteen keskellä että varattiin mökki pariksi yöksi.


Kauppa-asiat hoidettiin kotopuolessa normaaleiden arkiostosten yhteydessä, samoin auto tankattiin täyteen jo lähteissä joten ei kun lähtöön. Tämän ansiosta ei tarvinut koko reissun aikana nähdä muita ihmisiä kuin auton ikkunasta kaupunkien läpi ajaessa.



Kyllä täytyy sanoa että taitaa olla huikea kesä tiedossa! Jos olin innoissaan tulevasta harjoittelusta jo ennen vierailua, niin paikanpäällä käynnin jälkeen odotus ja into nousi kyllä ihan uusiin sfääreihin!
Kuten edellisessä postauksessa jo asiaa sivusin, niin kesä (ja alkusyksy) tulee siis vietettyä suurpetokuvaukseen erikoistuneessa yrityksessä monenmoista hommaa tehden, pääsääntöisesti kuitenkin kansainvälisiä turisteja opastaen.
Toukokuussa meidät kutsuttiin vielä takaisin paremmin tutustumaan piilokojutoimintaan jotta on sitten vähän helpompi opastaakin kun on omakohtaista kokemusta.
Tuliaisiksi saatiin tämä kirja, joka varmasti on isona apuna opastamisessa myös!


Pitäis kaivaa oma järkkärikin esille, on jäänyt hävettävän vähiin kuvaaminen enkä ole tainnut ottaa järkkärillä ainuttakaan kuvaa sitten viime syksyn...nykyään on niin helppo napata kamera taskusta ja kuvata sillä.
Niin kävi tälläkin reissulla, vaikka kamerareppukin kyllä oli mukana mutta en kertaakaan jaksanut ottaa sitä edes autosta pois. Hups...

 

Mökille saapuessa ilta-aurinko paistoi ihanasti ja päädyttiin vielä lähtemään viereisen järven jäälle kävelylle. Metsässä hanki upotti, mutta jäällä kantoi. Ihana luonnon hiljaisuus ympäröi meidät jat pysähdyttiin hetkeks vaan kuuntelemaan ja hengittämään.
Mökissä ei tosiaan ollut sähköjä, joten lämmitys tapahtui kaasulämmittimellä ja puuhellalla. Makuupussissa oli onneks lämmin nukkua vaikka muuten illalla vielä olikin aika viileää kun ei keretty kauaa lämmittää kun tultiin sen verta myöhään.




Retkivalaisimen ja kynttilöiden valossa sitten tehtiin ristikoita ja luettiin kunnes rupes uni painamaan.
Tai minä rupesin nukkumaan ja Ville poltti vielä pari pesällistä puita. Niin ahkerasti polttikin, että palohälytin rupes huutamaan, taisi emännän lisäksi muutama lähitienoon elukka saada sydärin.

Aamu alkoi taas tuvan lämmityksellä, yön aikana oli lämpötila tippunut 11asteeseen. Ei kauaa ollut kylmä, kun kävi pihalla vähän kantamasssa puita! Käyttäessäni koiraa aamupissalla en voinut kuin huokailla aamun kauneutta ja rauhaa.


Ei kuitenkaan keretty pitemmäksi aikaa tulia pitämään, sillä haluttiin keretä käydä tutustumassa Hiidenportin kansallispuistoon. Meillä ei ollut siitä juuri mitään käsitystä ennakkoon, muuta kuin mitä olin netistä kerennyt googletella pikaisesti että mistä sinne pääsee.
Tarkoitus oli mennä lähimmältä sisäänkäynniltä, mutta Ville päätti syystä X että ajetaankin kauimmaiselle, suosituimmalle alueelle. Pelkäsin jo että sielä on liikaa porukkaa, mutta mitä vielä, meidän lisäks koko parkkipaikalla tasan yks auto ja ketään ei nähty koko päivänä.
Päädyttiin kiertämään hiidenkierros. Alkumatkasta  reitti oli hyvin tampattu vaikka lunta riitti, mutta loppumatkasta oli jo sen verran haasteellista kulkea että hiki tuli muutenkin kuin korkeuserojen takia.



Olin tosi (positiivisesti) yllättynyt että tuolla ei ollut enempää porukkaa ja saatiin olla ihan rauhassa. Muutamat ahman jäljet ja yhdet karhunkin jäljet nähtiin. Tai oletettiin ne karhunjäljiksi, kun oli sen verta isommat ja etäämmällä toisistaan kun ahman jäljet.



Täytyy kyllä päästä tuonne(kin) takaisin kesällä tutustumaan alueeseen paremmin, oli tosi kaunista!




Toukokuun kesälomaa odotellessa, 9 työpäivää jäljellä... josko loppukuusta sitten palaisi itään, mikäli ei tilanne tästä muutu/pahene niin ettei uskalla.
Teki kyllä niin hyvää päästä vähän irrottautumaan arjesta. Tuolla luonnon keskellä oli helppo hetkeksi unohtaa maailman nykyinen tilanne.

Ootko sä onnistunut irrouttautumaan arjesta tänä aikana ja miten? Syventymällä harrastuksiin, puuhastelemalla kotona, kenties alottamalla jonkun projektin?

Kommentit

  1. Täytyy nyt toistaa itseäni, mutta tuo sun kesä kuulostaa kyllä älyttömän hienolta!

    Hiidenportin kansallispuistossa olisi kivaa päästä käymään, mutta mieluummin niin, että lunta ei ole enää maassa. Maisemat näyttävät monipuolisemmalta silloin. Kitulankierros on tuolla mielessä.

    Olemme itsekin todenneet, että kansallispuistot ovat yllättävänkin rauhallisia tällä hetkellä. Varsinkin kun valitsee jonkun pisimmistä rengasreiteistä ja on paikalla aikaisin, niin ei juurikaan näe muita ihmisiä. Ehkä Nuuksio ja Sipoonkorpi tms. ovat poikkeuksia ja todennäköisesti ovat aivan täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin just noista etelän kansallispuistojen tilanteesta johtuen luulin, että tuollakin ois enempi ruuhkaa, niin moni etelän kaveri niissä käynyt ja sanonut että paljon porukkaa ja pitää enempi miettiä mille reitille lähtee ettei niitä kaikkein suosituimpia.

      Varmasti kesemmällä päivittelen kyllä kuulumisia myös harjoittelupaikasta, mut alottelen vasta heinäkuun puolivälin jälkeen. Jos paikat saadaan auki, tietenkin. Tilanne kun on mikä on...

      Poista
  2. On niin hassua nähdä talvimaisemaa, kun ei täällä etelässä näkynyt talvea ollenkaan. Hotellimajoitus nyt tuntuisi minustakin oudolta, hienoa, että löysitte tuollaisen vaihtoehdon. Ja paljon miellyttävämmältähän tuo vaikuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut meilläkään täällä Kokkolassa yhtään lunta kun lähdettiin, mutta takastullessa sit olikin taas varmaan lähemmäs 10cm. Samoin tuolla idässä tuli sen 10-15cm sen iltapäivän-illan aikana, oikeen kunnon tuiskun kanssa, oli vaikea saada karvaton koira suostumaan ulkoiluun, heh.

      Poista
  3. Hiidenportti on kyllä kaunis pieni puisto! Käytiin siellä mekin viime syksynä juuri ensimmäisten pysyvien lumien sadettua. Toisinaan tällaiset suunnittelemattomat pikareissut on parhaita, jos ei ole odotuksia, ei voi oikein pettyäkään. Onnea myös tulevaan harjoitteluun, kuulostaa aika huikealta! :)

    VastaaPoista
  4. Wau! Kuulostaa upealta tuleva duunisi! Suomen kansallispuistojen maisemaa ei kyllä voita mikään!

    VastaaPoista
  5. Ihanan kuuloinen miniloma! Mökki näyttää varsin kotoisalle vaikka siellä ehkä vähän viileää olikin. Minulla on jo pidempään ollut kaipuu jollekin askeettiselle luontolomalle, jossa ei törmätä muihin ihmisiin enkä edes tajua miksi.. ha ha. Noita Suomen kansallispuistoja haluaisin kiertää enemmänkin kun päästään sinne taas joskus. Ihan mielettömän kaunista luontoa! En tajua ollenkaan, miten en silloin nuorempana ole ollut kiinnostunut Suomessa kansallispuistoista. Lomat meni vaan mökkeillessä ja ulkomaanmatkoilla. Aika mahtavan kuuloinen harjoittelu sinulla edessä, vau!

    VastaaPoista
  6. Heh, meillä on mökki myös, jossa lämmitys hoituu hellalla ja pönttöuunilla. On siellä patteritkin, mutta eihän ne ole päällä talvella, eli kun sinne keväästä menee, niin lämpötila on just tuollaiset + 11C sisällä. Saa poltella pesällisen jos toisenkin, ennen kuin mökki lämpiää.

    Olisin maailman surkein opas. Tunnistan siis karhun, suden, ahman ja ketun, mutta kaikki ne pienemmät on ihan hukassa. Tai no kärpän mä tunnistan, koska Oulun Kärpät.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?

Gibraltarin ihanat apinat