Bucket list haaveita

Tätä aihetta oon miettinyt paljon viime kuukausina, ja nimenomaan matkustuksen vinkkelistä.
Tietyt kohteet on sellaisia missä on vaan pakko päästä käymään, ja toisaalta tietyt elämukset on sellaisia jotka syystä tai toisesta haluan kokea.
Tässä listattuna nyt muutama jotka viime aikoina on eniten pääsä pyörinyt.
Kuvat ei luonnollisestikaan ole itseni ottamia, koska en ole vielä päässyt näihin paikkoihin niitä ottamaan. Toivottavasti tulevaisuudessa tämäkin korjaantuu!

* Päästä näkemään jääkarhuja niiden luonnollisessa ympäristössä.
 Sen verran olen tässä aikojen saatossa tutkinut asiaa, että parhaimmat mahdollisuudet näitä valkoisia jättejä olisi nähdä Norjassa Huippuvuorilla, Kanadassa Churchillissa tai Alaskassa Kaktovikissa.

Kuva : Pixabay

 * Ala-asteelta saakka mukana kulkenut matkahaave päästä Peruun Macchu Picchulle.
 Kyllä, tämä on ollut mun ykkös matkahaave niin kauan kuin muistan. Silti se ei ole vieläkään toteutunut, tai edes lähitulevaisuuden suunnitelmissa. Mutta vielä joskus.

Kuva : Pixabay

* Safarille Afrikkaan
Tämä on suht tuore haave, vasta muutaman vuoden vanha. Parin tuttavan matkoista innostuneena ja lukuisia blogeja aiheesta lukeneena olisin jo ihan valmis lähtemään, mutta Ville epäröi vielä, että onko matkustaminen tarpeeksi turvallista.

Kuva : Pixabay

* Uuteen-Seelantiin vaeltamaan
Tämä jo melkein toteutettiin tulevalle talvelle, mutta kesken sopivien lentojen metsästyksen vastaan tuli niin ohittamaton tarjous toiselle puolen maapalloa että jätettiin tämä vielä hautumaan.

Kuva : Pixabay

* Alaskaan kokemaan "oikea" villi erämaa. 
Tämäkin haave on kytenyt jo todella kauan, ja ollut pari kertaa harkinnassakin mutta on vielä toistaiseksi päädytty johokin muuhun. Haluttais mieluiten ajaa Kanadan läpi Alaskaan, ja koska Alaska itsessäänkin on valtava, pitäis aikaa olla varattuna useita viikkoja kun ei haluta kiirehtiä, tuonne päin kun tuskin tulee kovin montaa kertaa mentyä. Josko tämän unelman sais toteutettua vaikka 5 vuoden sisällä.

Kuva : Pixabay

* Zion -kansallispuistoon patikoimaan The Narrows.
Ehkä tavallaan "pieni" haave mutta sitten kuitenkaan ei, kyseinen reitti kun ei ole mikään kaikista helpoin. Tai niin meille on kerrottu. Mutta mehän tykätään haasteista? :)
Tämä jäi viimeksi välistä kun aika loppui kesken, ja valittiin mieluummin Angel´s Landing. Jonka muuten haluaisin kovasti kokea uudelleen myös!
Kuva : Pixabay

*Käydä läpi kaikki Suomen kansallispuistot
Tämä haave on ehkä hieman yllättäinkin kaikista tuorein. Suomi on niin pieni maa, että täällä on joka puolella enemmän ja vähemmän saman näköistä, niin en oo koskaan osannut kauheesti kaivata Suomen luontokokemuksia - tai siis joo, mutta en sen enempää mitä ihan arjessa saan kun kuljen koirien kans metsissä ja veneilen kesäisin perheen kanssa saaristossa..
Tätä haaveitta ei erityisemmin "yritä" edes toteuttaa, vaan se menee omalla painollaan ja toteutuu jos toteutuu.



Sitten on vielä yks bonus haave! Haluan jossain vaiheessa keretä kiertämään kaikki Yellowstonen patikkareitit. Siinä onkin haavetta ja toteutettavaa varmaan vuosikymmeniksi, ainakin täältä Suomesta käsin, heh.



Mitä sun bucket listille kuuluu?


Kommentit

  1. Ihania haaveita! Niitä kohti on hyvä tavoitella. Omana haaveena on myös Machu Picchu, Huippuvuoret sekä safari. Muita haaveita on myös ja paljon. Yksi haave on Gröölanti ja saada matkustaa kaikissa Euroopan maissa. Tuosta haaveesta on puolet jäljellä. Reissuiloa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Näistä omalla bucket listallani on kyllä ehdottomasti tuo jääkarhujen näkeminen luonnollisessa ympäristössä ja tämä reissu on suunnitelmissa ehkäpä vuodelle 2020, sillä Etelämantereella tapaamieni reissusiskojen kanssa haluttaisin tehdä reunion maailman toisella laidalla. :) Ja noista voin kyllä ehdottomasti suositella Perua ja safarille erityisesti Tansaniaa kohteena - siellä on turvallista kun ottaa vastuullisen matkanjärjestäjän. :)

    VastaaPoista
  3. Hyviä kohteita kaikki :-) Suomen kansallispuistoja lukuunottamatta kaikkia vähintään sivuttu. Tosin Grönlannissa kävimme vaan kesällä eikä niitä jääkarhuja siellä kuitenkaan taida helposti nähdä kuin pohjoisessa. Alaskaa olemme nähneet vaan Anchoragen + risteilyn rannikolla, ei siis kilometrikaupalla erämaata, mutta hienoja jäätikköjä kuitenkin. Ja Zioniin tutustuimme enimmäkseen "vaan" autolla. Mutta sinnepäin kuitenkin :-)
    Bucket-listasta en tiedä, mutta seuraavat 10 maata, näin maabongarina, juuri listasin:
    https://meriharakka.net/2018/11/27/10-seuraavaa-maata/

    VastaaPoista
  4. Hei! Muutama sama haave on minullakin, nimittäin safari Afrikassa ja vaellus Uudessa-Seelannissa. Lisäksi haluaisin joskus päästä Hawaijille, sinnekin patikoimaan ja rannalle. Japanin kiertomatka olisi myös huippu. Haaveilla aina saa...

    VastaaPoista
  5. Entisenä listafriikkinä (yritän vähentää...) minusta on aina mielenkiintoista lukea toisten ihmisten listoja! : ) Moni listasi kohteista löytyy myös omalta listaltani, etenkin Alaska ja Uusi-Seelanti. Afrikassa olen käynyt safarilla, kun taas toisaalta Suomen KAIKKI kansallispuistot eivät herätä palavia mielihaluja (osa kyllä!). ***sateenmuruja.com***

    VastaaPoista
  6. Muutamia samoja löytyy myös mun bucket listiltä, muun muassa Peru, Uusi-Seelanti ja safari Afrikassa. https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2018/03/05/28-matkahaavetta-travel-bucket-list-vol-2/

    Huippuvuoret olisivat kyllä myös ihan mieletön juttu! Ja hauska homma, mutta mäkin olen ajatellut, että olisi kiva koluta kaikki Suomen kansallispuistot. Aika hitaasti niitä tuntuu karttuvan, mutta se ei haittaa. :)

    VastaaPoista
  7. Uusi-Seelanti ja Afrikan safarin kokeneena, suuuuuuri suositus <3 Niin tajunnan räjäyttäviä kokemuksia! Jääkarhut on niin ihania ja ne on vielä omallakin bucket listalla <3

    VastaaPoista
  8. Aika paljon tässä on samoja juttuja bucket-listalla kuin itsellä. Suomen kansallispuistot itsellä on konkreettisesti työn alla, tänä vuonna taisi tulla kolme uutta. Ajattelin alkuun, että tuleekohan koskaan kaikki käydyksi, mutta realistisesti ajateltuna kymmenessä vuodessa pitäisi onnistua helposti. Suurin piirtein nyt on puolet käytynä.

    Macchu Pichu on kyllä näistä sun listan jutuista sellainen, että sen haluaisin kokea ehdottomasti itsekin. Ja hei, parin safarin perusteella aivan ehdoton juttu, tulee mentyä varmasti vielä itsekin!

    VastaaPoista
  9. Uutta-Seelantia suosittelen ehdottomasti, mahtavat säät vaellukseen ja ah niitä maisemia 💜

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?