Chimney Rock State Park

Maanantai aamuna lähdettiin ajelemaan Ashevillestä Pohjois-Carolinasta kohti rannikkokaupunki Wilmingtonia joka oli meidän seuraava kohde.
Valittiin tieksi Alternative 74, joka oli etenkin alkupäästä hurjan kiemurainen noustessaan ja laskiessaan vuoristossa.
Sumua oli edelleen, joka loi kivan tunnelman. Aurinko yritti paistaa pilvien läpi siinä kuitenkaan ihan onnistumatta.





Tienvarressa oli kylttejä Chimney Rock State Parkista, joka heti soitti Villellä kelloja että on jostain kuullut siitä.
Päätettiin pistäytyä siellä tekemässä pikku patikka koska Villenkin olo oli kohenemaan päin. Yskä oli vuorostaan iskenyt kyntensä minuun, mutta mulla ei ollu erityisen huono olo joten patikoimaan piti päästä.
 
Puiston sisäänpääsymaksu oli 10$ per pää, erillistä parkkimaksua ei ole.
Kansallispuistopassi ei käynyt täällä, koska nämä "osavaltiopuistot" on eri tahon ylläpitämiä.

Pilvinen Chimney Rock

 Puistossa on patikkareittejä yhteensä vain 6,6mailin verran, joten valinnanvaraa ei mahdottomasti ole mikä helpottti tietenkin valitsemista huomattavasti.
Päätettiin kiivetä sekä itse Chimney Rockille että vielä tepastella reilun mailin päässä olevalle vesiputoukselle.

Chimney Rockille vei n. 500 porrasta joissa oli melkoinen kiipeäminen etenkin flunssatoipilaana. Mun ei tarvinu kiivetä kuin ehkä ekat 100 porrasta, kun rupes keuhkoihin sattumaan.
Kiivettiin siis loppumatka aika verkkaiseen tahtiin kun eihän sitä voinut periksikään antaa kun vihdoinkin pääsi patikalle, vaikkakin lyhyelle.

Sää oli pilvinen ja olikin etukäteen ajateltu että mitähän järkeä on edes lähteä kiipeämään kun sieltä mitään näköaloja ole kuitenkaan, mutta perille päästyä näkymät olikin aivan huikeat koska oltiin pilven päällä! Muutama huippu kohosi pilven päälle ja reunalta katsoessa sen verran näki alaspäin että autot näkyi parkkipaikalla ohuen pilven läpi, mutta alemmas rinteeseen ei enää nähnyt.
Aurinkokin siis vähän näyttäytyi.



Tuonne päälle ei olisi ollut pakko kiivetä, nimittäin sinne pääsi myös kallion sisään rakennetulla hissillä. Me ei tätä tiedetty (ei sillä että olis hissiä käytetty muutenkaan) mutta ylhäälle päästyä siellä oli vanhempi pariskunta joka kysyi meiltä että ollaanko kiivetty. Me hieman ihmeissämme todettiin, että no eipä tänne autollakaan pääse. Vasta myöhemmin huomattiin että siellä olisi ollut tuo hissikin, jota he siis käytti.





Kivutessa tuli kahdesti eteen valinnan paikka, kumpaa reittiä halusi ylös kulkea. Ylöstullessa mentiin toista kautta ja alastullessa toista.
Yllä olevassa kuvassa "subway" joka oli toinen valittavista reiteistä, matala luola jonka läpi kuljettiin pienen matkaa. 

Chimney Rockilta olisi päässyt kipuamaan vielä korkeammallekin, vesiputouksen päälle, mutta päätettiin jättää se välistä kun mulla tosiaan oli alkanut keuhkoihin sattua ja yskitti kovasti. (loppupäivän jouduin muuten olla hiljaa, koska multa hävis äänikin lähes kokonaan ja puhuminen tuotti suuria vaikeuksia, tuntui kuin olisin huutanut täysiä vaikka oikeasti puhuin niin hiljaa että Ville ei meinannut edes kuulla mun ääntä... ehkä ei ollut kuitenkaan se paras idea toipilaana lähteä kipuamaan)



Kun tepasteltiin putoukselle, pilvet piilotti taas auringonkin. Näytti hauskalta, kun pilvet liikkui näkyvästi vuorien välissä. Toisena hetkenä vastakkaiselle rinteelle näki hyvin, toisena ei ollenkaan.
Polku putouksille oli mukavan leveä, ja vaikkakin koko aika tasaisesti nouseva, ei jyrkkiä nousuja ollut ollenkaan.
Parkkipaikalta piti n. 100 porrasta laskeutua tuolle polulle, jotka sitten takas tullessa piti tietenkin nousta.
Portaat olis voinut myös kiertää menemällä tietä pitkin alemmas josta polku lähti, tai jättämällä auton heti parkkipaikan  alkuun mutta koska me käytiin ensin tuolla ylhäällä jätettiin auto ihan parkkipaikan perälle.



Alueelta löytyy myös 2 matkamuistomyymälää ja sesonkiaikaan kahvila, joka ei nyt ollut auki.

Sisäänpääsyn alueelta löytyy myös Animal Discovery Den, jossa on esillä alueen pikkuisia eläimiä kuten oravia, sammakoita, kilpikonnia ja käärmeitä. Siellä ne olivat nukkumassa omissa terraarioissaan kun käytiin katsomassa.
Lapsille varmasti mielenkiintoinen paikka. Myöskin jonkulainen seikkailupuisto siellä oli mutta siihen ei tutustuttu tarkemmin.


Parkkipaikalta lähtee sesonkina myös shuttlebus kuljetus ylös, joka varmasti onkin tarpeen silloin kun vierailijoita on enemmän kuin helmikuussa. Parkkipaikkoja ei nimittäin siellä ylhäällä ollut kuin ehkä 20-30.
Tähän aikaan vuodesta ja tuolla säällä kuitenkin oli paikkoja mistä valita, nimittäin meidän lisäksi ei nähty kuin 5 autoa koko aikana.



Kommentit

  1. Hienot on maisemat! Ja nuo kuvat missä olitte pilvien korkeudella on kyllä upeita. Joskus ne auringottomat päivätkin osoittautuu ihan hienoiksi, ja eipähän ainakaan ole liian kuuma patikoida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä oli kyllä positiivinen yllätys, niin itse paikka kuin myös tuo että pilvinen sää paljastuikin korkeammalla ihan kivaksi. Ja ihan oikeassa olet, että patikointiin tuo keli sopi oikein mainiosti (no, toki selkeämmällä säällä olis ollut varmasti upeat maisemat, mutta oli ne omalla tavalla upeat nytkin!)

      Poista
  2. Jenkeissä on parasta kyllä luontonähtävyydet ja niitä on siellä todella paljon. Tämä oli itselle täysin uusi tuttavuus ja kauniilta näytti pilvisenäkin päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allekirjoitan tämän täysin! Ilman luontokohteita olisin tuskin ensimmäisen reissun jälkeen edes lähtenyt takaisin, mutta niiden vuoksi on jatkuva palo takaisin. Huonoa luontokohdetta ei vielä ole tullut vastaan, vaikka osassa onkin tullut fiilis että kerrasta nähty, ei tarvi mennä toista kertaa niin oli nekin paikat silti huippua nähdä.
      Ja suurimpaan osaan haluaa ehdottomasti takaisin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?

Gibraltarin ihanat apinat