Florida / Smoky Mountains reissun yhteenveto

Ajettuja kilometrejä : 4070



Tuntuu kauheen vähältä edellisiin reissuihin verrattuna, mutta mehän haluttiinkin ottaa vähän iisimmin ja olla enemmän paikoillaan.
Oon huomannut että mitä useamman reissun tekee, sitä enemmän kaipaa paikallaanoloa ja autossa ei enää viihdy samallalailla kuin ensimmäisillä reissuilla. Silti nytkin tuntui että oli liikaa ajopäiviä peräkkäin, lähinnä loppupäässä reissua kun ei ollut kuin 3 päivää aikaa keretä Smokiesilta Wilmingtonin kautta takaisin Orlandoon, joten joka päivä ajettiin +/- 5 tuntia.
Perse puutui ja tuntui että pakko päästä ylös ja kävelemään. Ehkä musta on tullut vanha?

Uusia (ketju)ravintoloita : 2


Joskus aiemminkin oon maininnut että Villellä on kova halu käydä testaamassa kaikki ketjuravintolat mitä eteen sattuu. Useimmiten, vaikkei aina, ne on pikaruokapaikkoja ja myös tässä huomaan muuttuneeni meidän ensimmäisestä roadtripistä ; siinä missä pikaruoka oli ekoilla reissuilla tosi jees ja ihan nam, nykyään se ei oikeen mee enää alas muuta kuin jos on toooosi kova nälkä. Myöskään Suomessa en tapaa pikaruokaloissa nykyään käydä jos mun annetaan valita (yksi poikkeus tähän on, nimittäin Royal Meals Kokkolassa. Siellä tulee joskus käytyä lounaalla, mutta sielä purilaiset onki paaaljon parempia kuin jossain perusmäkkärissä tai Hesessä.
Nämä ketjuravintolat joita tällä reissulla käytiin oli La Conchita ja Hardee´s.
Hardee´s oli just sellasta ällöhöttökakkaa, en tykännyt. Oli jopa pahempaa mitä mäkkärissä.
La Conchita taasen oli tosi kiva paikka, menisin uudestaankin. Ei ollut pikaruokala tämä, vaan meksikolainen. Ruoka oli tosi hyvää ja palvelu erinomaista.
Näitä ei oltu nähty missään aiemmin, ja ensin luultiinkin että oli vaan paikallinen ravintola mutta sitten niitä tulikin parissa muussakin kaupungissa vastaan.

Paras ruoka : Harry´s, St Augustine



Täällä syötiin mahdollisesti parhaat ruuat jenkeissä ikinä! Vetää vertoja jopa sille yhdelle italialaiselle missä käytiin 2017 jossain olikohan Wisconsinilaisessa pikkukaupungissa.
Harry´s löytyy rantabulevardilta hieman linnoituksesta etelään.
Ruoka oli todella mausteista, jopa mun perunamuusi oli taivaallista vaikken yleensä siitä tykkääkään. Tarpeeksi yrttejä ja maustetta sekaan niin avot!
Muusin lisäksi söin kanaa, jota en yleensä ulkomailla ikinä syö. Tällä kertaa kannatti. Ville tilas tonnikalapihvin, joka oli myös super hyvää sen mitä sitä maistoin. Koostumus ei kuitenkaan ollut mun mieleen koska se oli raaka (rare), vain liekitetty pinnalta. Ei oltu koskaan edes nähty tonnikalaa muutoin ku purkista, ja yllätti miten se näytti ihan tavalliselta pihviltä, koostumuskin oli hyvin samanlainen.


Uusia luonnonpuistoja/osavaltiopuistoja : 2 

Great Smoky Mountains ja Chimney Rock. Molempia voidaan suositella! Chimney Rock on päivässä nähty mutta Smokiesille kannattaa varata kyllä ihan minimissään joku 3 päivää jos siitä haluaa nähdä muutakin kuin pintaraapaisun. Me vietettiin siellä 3 päivää, mutta koska niihin päiviin kuului paljon muutakin kuin puistoon tutustumista me ei keretty nähdä juuri mitään.
Helmikuu ei myöskään ollut erityisen hyvä kuukausi vierailla, kun luonto oli "rumimmillaan". Vierailijoita toki oli reilusti vähemmän kuin sesonkina, joka on plussa. Mutta oli niitä silti paljon. Tosi paljon. Mun makuun liikaa jo nyt, autoa oli välillä vaikea saada parkkiin ja kapeille teille kertyi ruuhkaa. Mutta tämähän onkin jenkkien suosituin luonnonpuisto, että olihan se odotettavissa.



Hotelliöitä : 5

Näitä ei pitänyt tulla koko reissulle kuin pari-kolme, mutta koska molemmat oltiin flunssassa vaihdettiin pari telttayötä hotelliin, tuumattiin että mukavampi sairastaa sisätiloissa. Eihän se mukavaa ollut siltikään.

Leirintäöitä : 6

Näistä 5 oli KOA-leirintäalueita, yksi "yksityinen" leirintäalue Evergladesin ulkopuolella.
Kivoimmat näistä oli ekan yön Orlandon Whippoorwillin KOA ja Greensboro/Lake Oconee KOA Georgiassa. Kamalin  puolestaan Jenningsin KOA Pohjois-Floridassa. Usein leirintäalueet on motarien varrella tai vähintäänkin lähellä, mutta tämä oli ihan vieressä, vailla mitään meluvallia/kasvustoa joten rekkojen ajaessa motarilla maa tärisi ja melu oli sellasta ettei yöllä saanut nukuttua. Muuten kyllä nätti paikka sekin, ihan vasta KOA:ksi yksityisestä leirintäalueesta muutettu.

Greensboro/Lake Oconee KOA

Greensboro/Lake Oconee KOA

Menetettyjä hermoja : 0

 Tällä(kään) reissulla ei hermostuttu toisiimme eikä kyllä mihinkään muuhunkaan.
Tai sitten en muista sitä enää, mikä voi olla mahdollista sekin :D

Kivoin muisto : mökkeily Smokiesilla

Kyllä se vaan oli reissun kohokohta. Nähdä kaveria pitkästä aikaa ja päästä viettämään aikaa yhdessä, nähdä jenkkien mökkeilykulttuuria ja saada vielä paikallinen opas kokonaan itselle viikonlopuksi!
Karhuja ei nähty kun ne nukkuu vielä, mutta pesukarhu sentäs, ihan vierestä! Se oli niiiin suloinen tuijottaessaan meitä anovilla silmillä että eikö annettais jotain herkkuja. Ei annettu (mutta mieli teki!).

 

Paras aktiviteetti : zipline Pigeon Forgessa

Tätä piti jo miettiä että tämä vai pyöräily Evergladesissa joka oli huikea kokemus. Seuraavalla kerralla pitää muistaa ottaa isompi zipline paketti jos niitä on valittavana, kuitenki rupee kaduttamaan kun hupi loppuu kesken!



Reissun koko budjetti : 2720€

Eli per naama 1360€. Sisältäen aivan kaiken paitsi vaateostokset, tuliaiset ym.
Tämä koostui seuraavasti :
Lennot 640e kahdelta hengeltä, eli 320e / naama
Autovuokra 360e kokoluokka standard, 13 päivää, sisältäen tankillisen polttoainetta ja lisäkuljettajan
Bensat 120e yhteensä 4070km
Majoitukset 516e keskihinta yhdelle yölle 46e. Kallein majoitus Microtell Inn & Suites, Carolina Beach, halvin majoitus 16e KOA Greensboro
Ruuat 650e tähän sisältyy kahveista lähtien kaikki, sekä myös Karin ruuat kolmelta päivältä kun haluttiin ne maksaa kiitoksena mökin saamisesta meidän käyttöön
Tarvikkeet 50e flunssalääkkeet, melatoniini, tyynyt...
Aktiviteetit 384e sisäänpääsyt puistoihin, Kennedy Space centeriin, pyörävuokra Evergladesissa sekä zipline + ratsastus Pigeon Forgessa. Tästä summasta 80$ kansallispuistopassi tulee olemaan käytössä myös seuraavalla reissulla ensi kesänä, mutta laskin sen silti kokonaisuudessaan tälle reissulle kun se kerran nyt ostettiin. Biscane County Park ja Chimney Rock State Park ei kuulunut passin hintaan, mutta Castillo san Marcosin kansallismonumentille päästiin tällä ilmaiseksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?