Matkahaaveita toteutettavaksi "joskus lähivuosina"

Tämä teksti on hakenut muotoaan lähemmäs puoli vuotta. Aikaisemmin tein listauksen haaveistani matkailun osalta Bucket listin muotoon, mutta niistä moni on sellainen että "toteutuu sitten joskus jos toteutuu".
Nyt halusin keskittyä haaveisiin jotka tiedän olevan sellaisia että ne saa toteutettua ilman isompia ongelmia ja toivon että ihan lähivuosina. 

Seuraavat 1,5v on ainakin jo niin täynnä suunnitelmia että ei taida nämä matkat mahtua suunnitelmiin kuin aikaisintaan 2021, mutta näistä huomaan haaveilevani säännöllisesti.

Nyt kun on koluttu jenkkilää monta vuotta, olen miettinyt että ehkä jossain kohtaa malttais suunnata taas muuallekin. Vaikkakin edelleen on paljon nähtävää ja koettavaa myös "tutussa" Amerikassa ja mun 50 osavaltion tavoitteesta puuttuu vielä lähes kaikki pienet osavaltiot ja muutama isompikin, niin on herännyt kova halu tutustua myös muihin paikkoihin maailmassa.

Haavematkoja on mielessä varmaan kymmeniin eri kohteisiin, mutta lähivuosina toivon pääseväni ainakin seuraaviin matkakohteisiin :

Pohjois-Espanja 


Kuva : Pixabay

 
Pyreneitten vuoristo nousi matkahaaveeksi viime keväänä, kun mietittiin vuoristokohdetta toukokuun kesälomalle. Annoin kuitenkin Villen päättää kohteen ja se valitsi Kroatian, joten tämä jäi odottamaan toiseen ajankohtaan.
Roadtrip/patikointireissu tuolla siis toivottavasti toteutuu muutaman vuoden sisällä.
Tähän saisi mukavasti yhdistettyä myös Etelä-Ranskan ja Andorran.

Alppien roadtrip 

Vuoret kun on vieneet sydämen, niin mikä ois upeampi paikka nauttia niistä kuin Alpit. Moni tuttu on vieraillut alpeilla talvella lasketteluloman merkeissä mutta mua ei niinkään talvimatkailu innosta vaan kesällä ois upeaa päästä tuonne patikoimaan ja ajelemaan vuoristoteitä.


Kuva : Pixabay

Safarimatka Afrikkaan

Erityisesti Krugerin kansallispuisto kiinnostaa, mutta myös Tansania ja Kenia.
Varsinkin tämän matkan toivon toteutuvan pian, sillä se on niin pitkäaikainen haave ja kiehtoo erityisesti eläinbongausten vuoksi.
Etenkin nyt kun on kunnon kameravälineistö hommattuna.


Kuva : Pixabay

Kanadan Kalliovuoret ja Alaska

Alaska on kiehtonut varmaan pikkutytöstä asti,  se villi luonto ja erämaa. Vuoristot ja metsät villieläimineen.
Kun 2015 roadtripillä sivuttiin pikaisesti myös Banffin kansallispuistoa ja ihastuttiin, siitä lähtien on ollut polte päästä takaisin sinne seudulle koska nyt ei muuta kuin ajettu läpi.
Viime kesänä siellä kävi yksi tuttavapariskunta ja heidän matkakertomus taas entisestään nosti kuumetta päästä takaisin.
Yksi vaihtoehtohan meidän ensi kesän Yellowstonen reissulle oli, että lähdettäis sieltä pohjoiseen tuonne Banffin ja Jasperin kansallispuistoihin, ja mahdollisesti vielä pidemmälle pohjoiseen, ihan Alaskaan asti.
Tultiin kuitenkin siihen tulokseen että ajomatka vois olla vähän liian rankka 4 viikolle, joten tämä jäi vielä odottamaan toteuttamista.



Kuva : Pixabay

Euroopan roadtrip

Niin, kai se välistä ois ihan kiva lähteä reissuun ilman lentämistäkin. Jos käyttäis koko kuukauden kesäloman ajeluun pitkin poikin Eurooppaa.
Tosin, kaikki maat jotka eniten kiinnostaa löytyy Keski-Euroopasta, että toisaalta vaihtoehto olis myös lentää jonnekin vähän keskeisemmälle paikalle ja kiltisti vuokrata auto sen sijaan että lähtis ajelemaan kotoa omalla. Jos sitä omalla autolla lähtis, ois kyllä ensin uuden auton osto edessä koska kummallakaan meidän kotterolla ei kyllä todellakaan uskalla lähteä Suomea kauemmas!
Säästyishän siinä matkapäiviäkin kun ei tarvis sitten niiden vähemmän kiinnostavien maiden läpi kulkea (erityisesti Baltian maat mutta myös Puola ja Saksa on sellaisia ettei erityisemmin herätä kiinnostusta...no, Puola ehkä jossain määrin kyllä ja kaipa niitä mukavia vuoristokohteista löytyis Saksastakin).

Kuva : Pixabay


Kaupunkimatkat ei mua saa innostumaan vieläkään, mutta roadtrippien sivussa ne menee kyllä, kunhan tarpeeksi on sitä luontoa ja maaseutua mukana.
Villen omiin haavekohteisiin kuuluis edellisten lisäksi Venäjä, Tsekit ja Slovakia joista kaksi viimeisintä kiinnostaa kyllä muakin, mutta Venäjä ei kyllä oikeen yhtään. Ehkä sinnekin kuitenkin vois viikonloppureissun tehdä, kun kerta Villeäkin siellä kiinnostaa lähinnä Moskovan seudulta löytyvä panssarimuseo.
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?