Katikan kanjoni Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistossa

Heinäkuun lopulla lähdettiin viikonlopuksi Turun suunnille ystävän häitä juhlimaan ja päätettiin yhdistää matkaan muutama meille täysin uusi kansallispuisto, joista ensimmäisenä Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuisto. 

Saatiin lainaan mun vanhemmilta asuntoauto, joten yöpaikasta ei tarvinut isommin murehtia. 

Kumpikaan meistä ei ollut tosiaan ennen tuolla käynyt, mutta mitä olin paikasta lukenut ja kuvia nähnyt, niin mieleen tuli ensimmäisenä suot. Vaan mepä päätettiinkin tehdä pysähdys Katikan kanjonille, joka on hieman erillään muusta kansallispuistosta vaikka puistoon kuuluukin. 

Katikan kierros on vain 2km pitkä, mutta korkeuserot on sen verran suuria ja polku täynnä juuria että kovin helppokulkuiseksi en tuota sanoisi. 

Tavallaan siis tuntuu, että meiltä jäi vielä itse puisto näkemättä, olihan tämä Katikan kanjonin alue aivan erilainen kuin suurin osa puistosta. Jyrkät harjut ja vehreä metsä, virtaava vesi... ei siis suonkaltaistakaan!




Kanjoni on muodostunut tasaiseen, hienoaineksiseen kankaaseen virtaavan veden uurtamana. 
Reitin varrelta löytyi laavu ja kaikista jyrkimpiin rinteisiin oli tehty portaat kulkua helpottamaan. Portaat oli muuten metalliritilää, joten koiran kanssa liikkuvat huomio, ei kovin tassuystävällinen!




Maisema on kyllä tyystin erilaista kuin muualla ympäristössä, vaikea uskoa olevansa Pohjanmaalla :D 
Kuulemma vähän saman tapaisia paikkoja löytyy lähialueilta muitakin, mutta ei yhtä vaikuttavia ja mykistäviä kuin tämä. 

Me saavuttiin paikalle vasta yhdeksän jälkeen illalla, mutta heinäkuussahan valoa riitti vielä hyvin joten eihän siinä mitään! 
2km reitin kiertämiseen meni aikaa reilu tunti, koska reitti tosiaan oli aika vaativaa ja piti pysähdellä kuvaamaan tuota upeutta. 

Harkittiin vielä että oltaisko takaisin kotia päin tullessa muutaman päivän päästä pysähdytty vielä eri osaan puistoa, mutta loppujen lopuksi matka vei meidät muualle. Seuraavalla kerralla sitten! 

Kommentit

  1. Katikankanjoni on oikein kiva paikka. Tykättiin siitä, mutta niin tykättiin myös kanasallispuiston suo-osuuksista: https://www.matkallamissamilloinkin.com/kauhanevan-pohjankankaan-kansallispuisto-kansallispuistojen-aatelia/ Oikeastaan emme osanneet tuota Katikankanjoniakaan erityisen raskaana pitää, vaikka parissa kohtaa kieltämmättä nousu oli varsin jyrkkä, enkä jäisenä lähtisi kipuamaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?