Usan Roadtrip 2023 Osa 1 ; Lähtö

 

Kappas vain kuinka sitä taas löydettiinkään itsemme rapakon takaa kesäloman koittaessa! Kuka yllättyi? :D Ja pääkohteenahan oli taas kerran Yellowstone, mutta kaikkea muutakin kivaa mahtui reissuun!

Alkajaisiksihan me vietettiin ihan kokonainen viikonloppu Helsingissä muina turreina (tais muuten olla eka kerta ikinä?) ja kavereita treffaillen. Tuli myös käytyä katsastamassa Suomenlinnan museoita, joista sotamuseon maneesissa loppui aika aivan kesken ja joutuivat hätyyttää Villen sieltä ulos, se kun ei ois millään malttanut. Onneksi hyvä ystävä asuu ihan nurkan takana, joten kauaa ei jaksanut harmittaa kun päästiin moikkaileen ystäviä. 





Viikonlopun aikana päästiin käymään eka kertaa ikinä myös Nuuksiossa tekemässä pieni patikka ettei ihan mene pelkäksi mässäilyksi. Kavereiden kanssa grillailun lisäksi nimittäin käytiin katsastamassa taco-ravintoloita, teema joka alkoi jo aiemmin Turun reissulla ja tulipahan sitä käytyä tacoja maistelemassa myös Tampereella. Kertakaikkiaan herkulliset paikat löytyi joka kaupungista. Ehkä kaikista parhaat oli Turussa, Taco Nitossa. 


Näköjään missään muualla ei tullut tacoja kuvattua kuin Tampereella, tässä siis Bad Hombresin herkut! 

Taisi olla muuten eka kerta ikinä, että meillä oli lento johonkin muuhun aikaan päivästä kuin aamulla, nimittäin lähdettiin vasta klo 16. Oli siis mainiosti aikaa nukkua pitkään ja valmistautua lähtöön. Käytiimpä vallan kaupassakin hakemassa evästä, ettei tarvinut ostaa kalliilla lentokentältä. 

Lähtöselvitys eikä turvatarkastus ollut kyllä koskaan ollut yhtä helppoa, nopeaa ja mutkatonta kuin nyt! Ja miten ihanaa että on suorat lennot. Vaikka lähtöpäivälle ja parille seuraavallekin oli luvattu kovia myrskyjä ja lennettiiin Ruotsin ja Norjan yli, jossa kuulemma oli juuri silloin kova ukkosmyrsky, ei lennolla ollut edes turbulenssia. Kertakaikkisen miellyttävä rapakon ylitys. 

Chicagoon laskeuduttiin paikallista aikaa viiden maissa iltapäivällä, sielä oli taas tuttuun tapaan vähän sekoilua autovuokrauksen kanssa (auto jonka rekkari ja malli luki tiskiltä saaduissa papereissa ei täsmännyt siihen joka kyseisellä parkkipaikalla oli) mutta tälläkin kertaa asia hoitui hyvin ja saatiin sitten upgrade Premium SUV luokkaan kun kaikki pienemmät maasturit oli vuokrattu. Oltiin niin tyytyväisiä tuohon meidän vuokra chevy equinoxiin, että ollaan sitä ikävöity kotiin tultua kovasti. 

Vähän viivästyi siis kentältä lähtö säätämisen vuoksi, mutta onneks ei ollut suunniteltu ajoa vielä muualle kuin Milwaukeehen asti josta oli hotelli varattuna. 

Ai että mikä fiilis oli, kun koko matka vielä edessä ja niin paljon kivaa tiedossa! Tiedättehän, se fiilis kun on perhosia masussa koko ajan ja ei vaan voi lakata hymyilemästä. Ihan parasta!

Kommentit

  1. Täytyy pitää tuo Taco Nito mielessä. Sitä on paljon kehuttu ja todennäköisesti en siellä ole ikinä käynyt. Ainakaan minkäänlaisia muistikuvia tällä hetkellä tuosta ei ole. Ja kiva päästä lukemaan tästä matkasta, varmasti huippukokemuksia luvassa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?