Visiting The King!

Tämän päivän agenda oli Elviksen kotitalo Memphisissä eli Graceland.
Yksi niistä paikoista jotka on ollut mun must-see listalla jenkeissä ihan siitä lähtien kun ekan kerran päätin tänne lähteä ja nyt kun tällä kertaa päädyttii lentämään Miamiin ja haluttiin lähteä roadtripille, oli heti alusta asti selvää että Gracelandiin on päästävä. Vaikka se tiesikin pitkää ajoa niin nyt se oli edes mahdollisa totetuttaa.






Haluttiin ajaa edellisiltana mahdollisimman lähelle että kerkeää aamulla hyvissä ajoin ja illasta taas jatkaa matkaa kohti New Orleansia.
Olikin hyvä että oltiin liikkeellä jo aamupäivällä koska vaikka porukkaa oli jo silloin paljon, ei tarvinut juurikaan jonottaa. Toisin kuin iltapäivällä kun oltiin jo käyty suurin osa kierroksesta, silloin jonoja oli senkin edestä.
Päädyttiin ottamaan Platina kierros johon sisältyi lähes kaikki mitä oli mahdollista : kierros alkoi itse talosta, jonne kuljetus oli busseilla koska sijaitsi se valtatien toisella puolella kuin sisäänkäynti ja muut näyttelyt ym. Jokaiselle jaettiin iPad ja kuulokkeet josta sai omaan tahtiin kuunnella opastettua kierrosta.
Talon yläkertaan ei päässyt, koska se oli Elviksen elinaikanakin vain perheen käytössä. Alakerrassa kuningas edusti ja oli aina valmis vastaanottamaan vieraita, mutta yläkertaan pystyi vetäytyä omaan rauhaan ja siellä Elvis oli vain perhettään varten.

Takapihalta löytyi Elviksen isän toimisto ja hulppea piharakennus sekä hevostallit ja upea puutarha. Pihalla on myös Elviksen vanhempien ja isoäidin sekä itsensä kuninkaan haudat. Elviksen haudalla sattui muuten tänään olemaan iso kukista/tekokukista tehty suomenlippu, syy jäi meille epäselväksi mutta se oli Suomen Elviksen fanclubilta. Hauska sattuma.


Yksi mainitsemisen arvoinen asia on, että kukinkaalla oli talossaan mikro, joa siihen aikaan oli yksi ensimmäisistä. Talossa tykättiin syödä paljon ja keittiössä olikin koko ajan kuhina päällä.
Vieläkin Elviksen tyttären Lisa-Marien vieraillesssa talossa he syövät sen saman pöydän ympärillä.




Itse talon ja tiluksien lisäksi kierrokseen kuului pari näyttelyä, Elviksen autot sun muut menopelit, myös 2 lentokonetta joihin pääsi sisään pällistelmään. Isompi lentokonteista oli kyllä niin hulppea että tuntuu että miten yksityishenkilöllä voi olla sellainen. Matkustuspaikkoja isommassa oli 28, ja sieltä löytyi niin oma makuuhuone kuin myös levitettävä sohva vieraille. Televisioita oli 3, puhelimia oli 2 ; toisella pystyi soittaa minne vain maailmassa samalla kun lenteli, ja sen pystyi myös muuttaaa "keskusradioksi", toinen puhelin oli pilotin kanssa yhteydenpitoa varten.

.


Mutta jos joku oli täällä hulppea ja käsitämätön suorastaan, se oli Elviksen palkintokokoelma. Palkintolevyt ja voitot oli omassa rakennuksessaan, lattiasta kattoon Élviksen menestyneitä levyjä, esiintymisasuja ja elokuvarekvisiittaa. Sitä määrää on vaikea ymmärtää... miten yksi mies on voinu voittaa niin paljon sekä elämänsä aikana että sen jälkeen.
No, muutaman tunnin jälkeen kierros oli nähny ja vähä shoppaitu tuliaisiakin, kyllä nyt kelpaa jatkossa shoppailla kun on uusi Elvis lompakkokin! Vielä ku jostain sais sinne vähä täytettä :D

Yöksi ajeltiin sitten taas Jacksoniin, tällä kertaa eri Jacksoniin, päinvastaiseen suuntaan Memphisistä. Ihan kiva hotelli tämäkin, Comfort in. Ensivaikutelma hyvä, siisti ja vastaanttovirkailija li tosi hauska vanhempi mies,
Huone itessään oli muuten tosi kiva mutta siivooja oli vissiin unohtanu imuroda ja hiuksia oli siellä täällä, mutta ei  nyt jaksettu  valittaa.

Simmut kiinni vain ja huomista New Orleansia kohti! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?