Lentomuseoita ja lisää lentomuseoita

Eilen vielä mietittiin aamulla leikkarilla että mitä tehdään ja minne mennään seuraavaksi kun tajuttiin että meillä onkin vielä kaksi yötä eikä yksi ennen Phoenixin hotellivarauksia ja HIMin keikkaa.
Mennäkö pohjoisempaa reittiä joka ois ehkä mielenkiintoisempi mutta vähän pidempi vai eteläisempää joka ei ole niin mielenkiintoinen mutta vähän lyhyempi... molemmista löytyi matkanvarrelta Koa.
Lähempi tutkiskelu kuitenkin osoitti että toisessa ei ollut telttapaikkoja laisinkaan ja toinen oli keskellä aavikkoa ilman puita suojana, ja kivikkoalustalla.
Päätettiin että kumpikaan ei houkuta joten otettiin kahdesta vaihtoehdosta kolmas ja suunnattiinkin vähän matkaa takas pohjoiseen, Palm Springsiin josta myös löytyi Koa ja joka vielä vaikutti tosi kivalta.
Matkan varrella yhtäkkiä bongattiinkin taas uus lentomuseo ja päätettiin kurvata kattomaan mitä sieltä löytyy.
Ja olipahan onnekas pysähdys! Satuttiin paikalle just sopivasti kun alkoi ensinäytös dokkarisarjasta joka kertoo jokaisen 50 nykypäivään asti säilyneen B-17 tarinan, ja jokaisessa jaksossa haastatellaan myös koneiden lentäjiä ja muuta miehistöä.
Paikanpäällä oli myös useita sotaveteraaneja jotka oli myös dokumentissa vastailemassa kysymyksiin.
Oli aika huikeeta tavata tyyppi joka oli toisessa maailmansodassa ammuttu kaks kertaa alas, toisella kertaa linjojen takana ja oli joutunut vankileirille Saksassa.

Tää museo oli nimeltään March Field ja sieltä löytyi meille uus bongaus B-29, maailman ensimmäinen ydinpommikone.

Sattumalta törmättiin myös suomalaisiin tuolla, melkeen säikähin kun kuulu yhtäkkiä tuttua puhetta :D Asuivat kylläkin täällä päin mutta kuulostin ihan pohjalaiselta!

B-17 "Starduster"
B-17 "Starduster"
Yöpaikaksi valittu Koa oli kyllä tosi kiva vaikkakaan varjoa ei juurikaan löytynyt joten kuumuus oli vähän ikävä, onneks ei oltu siellä pahimpaan aikaan päivästä vaan vain ilta ja aamu. Aamulla kerettiin vielä tunteroinen uidakin ennen kuin jatkettiin seuraavaan lentomuseoon, josta oltiin saatu eilen suositus yhdeltä edellisen museon dosentilta (joka muuten jututti mua kovasti koirista ja kertoili omista koiristaan niin että ei meinattu päästä lähtemään siitä eteenpäin... tämäkin keskustelu lähti alunperin tuosta mun susitatuoinnista... se on jännä miten monta keskustelua se on herättänyt eri paikoissa ja ylipäätään ihmiset kehuu sitä jatkuvasti. Samaten mun kenkiä, niitä jotka jouduin viime viikolla heittää menemään kun niissä oli se hämähäkki :D Villellä taas on yks paita joka kerää kehuja joka puolella, myös edellisillä reissuilla, nimittäin se keltainen missä on hymynaama keskellä ja lukee "I took my pills today". Mun tatuointia on kuvattukin monessa paikassa, heh...)

No mutta tämänpäivän museo oli siis Palm Springsin lentomuseo joka on äänestetty Kalifornian parhaaks lentomuseoksi ja suurin osa niiden lentokoneista oli lentokuntoisia, mukaanlukien B-17 nimeltä Miss Angela.
Sen ympärillä pyöri jatkuvasti 4 dosenttia joista osa oli sotaveteraaneja. Ensimmäisen kanssa päästiin jutuille jo edellisessä hangaarissa jossa se heti selvitti mistä ollaan kotoisin (luuli Villeä aksentin vuoks Teksasilaiseks, kuinkahan mones kerta... mua luullaan usein venäläiseks, en tykkää. Edellisessä hotellissa respa joka hyvästeli mut venäjäks..)
Kun tultiin B-17 luokse niin toinen dosentti, vanha rouva, tuli heti meitä jututtamaan ja kertoilemaan tarinoita. Siinä kierreltiin sitten konetta ja jututettiin kolmatta dosenttia ja ennen lähtöä tuli vielä viimeinenkin dosentti meille jutuille kun oli kuullut että ollaan Suomesta, halus tarkistaa pitääkö sen tiedot Suomesta paikkaansa mm. ilmaston suhteen.

Jo aikaisemmin päivällä olin miettinyt että kylläpä on muuten paljon tullu juteltua näissä museoissa muiden lentokoneintoilijoiden kanssa, muustakin kuin pelkästään lentokoneista. Tuli mieleen samanlaiset tilanteet Yellowstonessa, miten se yhteinen kiinnostuksen kohde yhdistää ihmisiä ja tuntuu ihan mahtavalta kun saa jakaa sen innostuksen jonkun kanssa ja oppia uutta, kuulla muiden kokemuksia ja tarinoita.
Ja miten mahtavaa on että saadaan jakaa nää kiinnostuksen kohteet yhdessä! Ollaan molemmat opittu niin paljon toisen mielenkiinnonkohteista tällä reissulla ja itekin innostuttu niistä.
Meillä on jo kovasti seuraava reissu suunnitteilla Yellowstoneenkin 2019 ;) Toiveissa olis lähteä porukalla, saapa nähä ketä saatais houkuteltua mukaan :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?