Lamar Valley miinus pedot

Tänä aamuna dumpattiin osa retkeilyvarustuksesta hotellille. Kun oli kerran todettu että ei enää telttailla niin mitä turhia raahattais mukana kahta isoa superlonpatjaa ja tyynyjä.
Heti mahtu takakonttiin tavarat huomattavasti paremmin!

Kävästiin Codyn Walmartin kautta hakemassa vähän evästä suunnitellulle haikille ja osalle porukasta lämpimämpää varustusta.
Tarkoitus oli patikoida Yellowstonen pohjoisosassa joku 2-4h lenkki, joko Tower-Rooseveltin tai Lamar Valleyn alueella.
Iippa ja Sami ei tahtonut tällä kertaa lähteä mukaan joten jäivät Towerin kauppakahvilaan siksi aikaa.
Oltiin just ajelemassa Lamar Valleyssä Slough Creekin patikkareitille kun saatiin viesti että siellä ei ollutkaan varsinaista kahvilaa, joten piti muuttaa suunnitelmia kun ei ois ollu niille kovin kiva viettää useampaa tuntia kaupassa.
Käytiin siis hakemassa ne takas kyytiin ja hetken tuumailun jälkeen lähdettiin takas Lamariin ajatuksena käydä joku lyhyempi reitti ja ajaa sitten takas Codyyn Cooke Cityn kautta. Matkalla autolle bongasin myymälän hyllyltä susipalapelin. Koska oon sekä palapelit että sudet on kovasti mun sydäntä lähellä, tuo kultimurunen halus ostaa sen mulle. Jei!

Loppujenlopuks päädyttiin sittenkin samaan Trout Laken lenkkiin joka käytiin Elinan kans viime kesänä.
Trailioppaan mukaan tuo 3.2km lenkki olis taittunut 1-2tunnissa, mut me saatiin Villen kans talsittua se 45minuutissa eikä mielestämme kävelty edes kovaa ja pysähdeltiinkin aika paljon.
Reitti on helppo, ensin n.10min nousu mäen päälle ja sen jälkeen tasanen lenkki pienen järven ympäri ja alamäkeä sama reitti ku alkuun noustiin. Kovasti toivottiin näkevämme jotain isompia elukoita siellä mutta sorsat, haukka ja maaorava oli ainoat mitä kohdattiin.
Lamarissa nähtiin kyllä kovasti taas biisoneita ja erilaisia hirvieläimiä, en ole kyllä yhtään varma mitä olivat, nuo sorkkaeläimet ei ole mun vahva alue :D

Sää oli tosi vaihteleva koko päivän. Ennusteen mukaan piti ukkoskuuroja tulla koko päivä mut ainuttakaan salamaa ei nähty eikä jyrinää kuultu. Tummia pilviä oli kyllä, välillä satoi, välillä paistoi.

Paluumatkalla oli aivan upeat maisemat!! Eikä ne toki Lamarissakaan huonot olleet. Huomenna toivottavasti lisää patikointia kun tääkin päivä meni suunnitelmat uusiksi, mutta sää näyttää mihin päädytään...tänään pitäs tulla lunta ja meillä ei tokikaan ole talvirenkaat alla joten vuoristotiet voi olla aika...mielenkiintoisia ajaa.
Yöksi mennään sit West-Yellowstoneen ja perjantai on viiminen päivä Yellowstonessa, sitten siirrytään pohjoisemmaks taas kohti Glacierin kansallispuistoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?