Sadetta, kuumia lähteitä ja Old Faitfull

Niinhän siinä kävi että tiistaina satoi aamusta lähtien.
Ennusteen mukaan näytti että neljän-viiden aikaan selkenee joten viivyteltiin Livingstonissa aamupalalla ja buukattiin ke-to yö Codyyn puiston itäpuolelle johon oli jo ennestään varattuna ti-ke yö, kylläkin eri hotelliin.
Vielä just ennen puistoon menoa pysähdyttiin Gardinerin pikkukylään ostamaan lisää Yellowstone krääsää - mä sain kaks ihanaa uutta Yellowstone paitaa ja super söötin huoneentaulun kotiin. Niin, ja kaikki ostettiin sadeviitat ettei ihan kastuttais...

Yellowstonen agendaan kuului tälle päivää Villen eniten odottamat kuumat lähteet ja puiston kuuluisuus, iso geysir Old Faitfull joka purkautuu +/- 10min tarkkuudella 94min välein.

Aloitettiin siis kierros pohjoisesta Mammith Hot Springsistä, johon saavuttaessa huomattiin että hirvet oli aina vain samassa paikassa keskellä kylää missä ne edellis iltanakin oli ku pimeällä ajettiin ohi.
Vaikka satoikin kovasti niin kuumien lähteiden alue oli täynnä turisteja.
Tepasteltiin alueella pieni lenkki ja lähdettiin kohti Old Faithfullia joka on puiston eteläpäässä.
Matkaa sinne oli reippaasti ja se kesti vielä kovasti arvioitua enemmän koska biisonit oli vallannut tien kokonaan lähellä geysir alueita.
Niitä oli useampi kymmenen tiellä ja tien vierustoilla eikä niillä ollut kiire minnekään. Pari nuorta sonnia otti mittaa toisistaan vähän matkan päässä, näytti aika hurjalta vaikka ei varmasti ollut läheskään pahimmasta päästä taistelu.
Biisoneilla ja hirvillä on just kiima-aika joten tunteet käy kuumina.

Perille päästyä myöhästyttiin vain hiukkasen edellisestä purkauksesta eli se tiesi odottelua n. tunteroisen.
Sade oli lakannut kokonaan joten harkittiin pientä kävelyä lähimaastossa mutta päätettiin vaan ottaa varman päälle ja juoda kahvit.
Hyvissä ajoin ennen odotettua purkausta siirryttiin ulos odottamaan muiden turistien sekaan. Paljon oli porukkaa nytkin mut silti selkeästi vähemmän kuin viime kesänä sesonkiaikaan.
Kauan saatiinkin odotella, mokoma härnäs moneen otteeseen ja muka alkas purkautumaan mutta ei sitte kuitenkaan.
Mutta eihän se olis nimeään ansainnut jos ei se olis ajallaan purkautunut, kymmenisen minuuttia arvioidun ajan jälkeen.
Ulkona oli enää vaan 8astetta plussalla joten viluhan siinä tuli.
Ei muutaku autoon täysillä lämmöt päälle ja suunta kohti Codya jonne oli kolmen tunnin ajo koska oltiin ihan eri puolella puistoa ja Codyyn on puiston rajaltakin vielä yli tunnin matka.
Matkalla pimenevässä illassa tuli monta hirveä vastaan ja yhtäkkiä täysin pilkkopimeässä näkyi kaksi kiiluvaa silmäparia. Komensin kuskinvuorossa olevan Villen äkkiä pysähtymään ja auton valossa kerkesin nähdä elukoiden profiilin ennenkuin katosivat pusikkoon. Koiraeläimiä olivat, koon ja selkälinjan perusteella veikkaisin kojoottipariskunnaksi. Harmi ettei ollut otsalamppuakaan just käsillä että ois voinut koittaa sillä katsoa, mutta eipä voinu mitään.

Codyyn saavuttiin ilta kymmenen aikaan ja pikaisen huomisesta palaveeraamisen jälkeen vetäydyttiin yöpuulle.
Sänkykin oli huomattavasti mukavempi mitä edellisyönä joten uni maistui.

Kommentit

  1. Voi Yellowstone! Tuonne haluaisin niin kovasti takaisin vielä joku päivä :) Mahtavia nuo hirvet, kun ovat niin tottuneita ihmisiin, että makoilevat vain tuolla turistien hääräillessä ympärillä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?