Yellowstone, we meet again <3

Jacksonin KOAlla vietettiin vielä toinenkin yö, joka taiskin jäädä etukäteis suunnitelmista poiketen viimeiseks leikkariyöks koska länpötilat täällä vuoristossa on öisin jo nollan tuntumissa tai jopa miinuksella ja lisäks luvattu sadetta koko viikoksi. Harmi, oisin tykänny enemmänkin telttailla. Majoitusten osalta siis saattaa budjetti jonkunverran ylittyä vaikka siihenkin oli ilmaa laskettu.

Jacksonista lähdettiin jo aamusta ajamaan ja oltiinkin Yellowstonen eteläisellä sisäänkäynnillä jo hyvissä ajoin puolen päivän jäljestä.
Pysähdyttiin Grant Villagen visitor centerissä ostamassa trailiopas ja Yellowstone krääsää (joka muuten teki mut ihan hirmu onnelliseksi ja vieläki naurattaa miten pienestä sitä voi onnelliseks tulla kun käplii susi-kuvioituja postikortteja jotka aion lisätä vessanseinän kollaasiin :D)

Koska oli tiedossa että seuraavat päivät ei tuu olemaan kovin kiva sää (sadetta ti-to) niin tuumattiin käyttää kaunis keli hyväksi (+20, aurinkoista) ja patikoida kanjonin pohjoispuolen reitti joka oli vajaa 5km. Sateisella säällä kun kuvat ei oikeen onnistu ja tahdottiin saada hyviä kuvia putouksista (joista Lower Falls on muuten todella vaikuttava! Huomatkaa kuvassa näkyvät pienen pienet pisteeet putouksen oikeassa yläpäässä - ne on ihmisiä. Kyllä, putous on NIIN iso)

Paljon oli muitakin turisteja polulla, tosin lähinnä putouksilla koska niihin pääsi autollakin lähelle...täällä jos haluaa rauhassa patikoida niin kannattaa valita reitti mikäon vähä syrjemmässä eikä oo tuollaista varsinaista nähtävyyttä vieressä niinkuin nuo putoukset.

Trailin jälkeen kello olikin jo viis ja käytiin Canyon Villagessa syömässä superherkulliset annokset.
Sieltä lähteissä seiskan pintaan olikin jo kunnon sade päällä ja kovasti jo hämärsi.
Biisoneita kerettiin nähdä Hayden Valleyssä ennenku pimeni kokonaan.
Koska tosiaan ei leikkarille viitsitty huonossa kelissä mennä niin ajettiin Tower-Rooseveltin ja Mammoth Hot Springsin kautta Livingstoniin joka on siis n. 80km päässä Yellowstonen pohjoisrajasta.
Hitellia ei oltu varattu etukäteen koska netti ei toiminut (ja alunperin oli tarkoitus olla leikkarilla Yellowstonessa).
Niimpä parkkeerattiin jälleen kerran mäkkärin pihaan ilmaisen wifin toivossa ja alettiin selata varaussivustoja.

Muutama löyty mitä ei oltu täyteen buukattu ja ei ihan mahdottoman kalliita. Valittiin lopulta Murray hotelli keskustasta joka ulospäin näytti aika epäilyttävältä ja nuhjuiselta mutta oli saanut tosi hyvät arvostelut (93/100).
Aulassa jo henkäistiin ihastuksesta, tosi vanha ja viihtyisä hotelli, mutta huoneeseen päästyä ne leuat vasta loksahtikin. Oli oikeen erikseen makuuhuone ja sisustus oli aivan ihana!!
Ainut miinus tuli sängystä, niin upottava patja että kaksin nukkuessa joutui olla kallellaan ylös tai alas, ja tyyny oli niin paksu että aamulla särki joka paikkaa lantiosta ylöspäin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?