Aurinkoa ja ajatuksia

Heippa vaan taas kaikki muruset siellä rapakon toisella puolella ja mikseitälläkin puolella  ;) Anteeksi, etten ole vastaillut teidän viesteihin, ei ole oikein ollut sopivaa hetkeä vähään aikaan. Ootte kuitenkin kovasti ajatuksissa,love u guys <3
Ei enää pitkästi et nähdään ja pääsen rutistamaan kaikkia kovasti.

Eilinen päivä vietettiin Hollywoodissa Universal Studiolla. Ihan mielenkiintoinen kokemus päästä näkemään lavasteita kuuluisista leffoista ja sarjoista,kuten WisteriaLane Täydellisistä Naisista ja kaupungintalo Paluu Tulevaisuuteen leffoista. Joka paikkaan piti vaan jonottaaa niin pitkään et tuumas maalaistytöllä palaa käpy (täh, minäkökärsimätön?? Eeeen toki, en ikinä, missään asiassa eikä varsinkaan odottamisessa. NÄ-ä.
Jonottamisesta ja odottamisesta puheenollen...Losin julkinen liikenne. PAINAJAINEN. Iso iso kaupunki, joka on levittäytynyt tosi laajalle, mutta julkiset kusee ja pahasti. Mikään ei kulje ajallaan, onko niillä ees aikatauluja, kysyn vaan?? No, reilun kahden tunnin säätämisen jälkeen päästiin perille.
Kovin montaa kohdetta ei keretty käydä koska yllätysyllätys, jonot oli joka paikkaan niin pitkät. Jurassic parkiin jonotettiin tunti, ja koko lysti oli ohi viidessä minuutissa. Oliko se sen arvoista? No tottakai! Saatiin vaatteet ja tukka märäks kaupanpäällisiks, koska viimeinen osa tota laitetta oli piiiitkän vapaapudotuksen jälkeen tulla vesiputouksen läpi. Ihanasti viilensi kuumana päivänä, joskin meikit pitkin poskia ei ollu kauheen viehättävä olo :D ois pitäny ottaa ennen-ja-jälkeen kuvat! Sitte käytiin kauhujen talossa säikkymässä ja nauramassa, tais olla päivän parasta antia ;) Siellä oli siis ihan oikeita ihmisiä säikyttelemässä ja hyppimässä mörinän kera nurkan takaa eteen... so much fun :D mä taisin säikähtää kunnolla vaan kerran, mut Elina hyppi välillä tasajalkaa ja sitte naurettiin hyvä ettei pissat housuissa.
Viimisenä käytiin vielä kattomassa Waterworld show joka oli kyllä aika surkean teennäinen mutta ihan hauska.
Sitten käytiin vielä  mutka Walk of Famella ja Chinese Theaterilla bongailemassa tähtiä ja starbojen jalan/kädenjälkiä.
Paljon löyty tuttuja nimiä!

Takas tullessa meni hermo ku oli aikamme yritetty kulkea ja mikään ei kulkenu niinku piti, joten napattiin lennosta taksi. Ihanan helppoa, ja verrattuna Suomeen myös ihanan edullista.

Vielä liikenteestä Los Angelesissa...mähän oon aina ihmetelly ihmisiä jotka kammoaa ajaa Helsingin keskustassa. Mitä siinänyt on, muuta ku ajaa vaan?Mikään isokaan kaupunki täällä ei ole kauhistuttanut, vaikka esim. Friscossa oli raskasta ajaa keskustassa ku on niin paljon tasa-arvoisia risteyksiä ja koko aika pitää pysähtyä...jarruttaa...kaasuttaa...jarruttaa...pysähtyä... jalat väsy herkästi. Mut sieläki oli silti muutoin hyvä ajaa. Mutta entä sitte täällä Los Angelesissa?? Nightmare, painajainen, HYI !! Eka kertaa ikinä mulle tuli olo että en halua ajaa, ahdistaa. Moottoritiellä 7 kaistaa yhteen suuntaan, yritä siinä sitte navigoida. Aaaarg. No, tänne selvittiin niin kai selvitään vielä poiskin... :D

Teiden kunto on myös yllättävän huono täällä. Myös moottoritiet on tosi surkeassa kunnossa, välillä hirvittää et kestääkö auto...
Mutta hienosti on palvellu Nissani. Peukutetaan vielä loppumatkallekin...

Mistäs muusta mä halusinkaan tehdä huomioita tällä kertaa ku liikenteestä...oh yes. Yks asia, mikä on hassua näin pitkällä matkalla on se, että ekoista kohteista on jo niin kauan että joutuu miettiä missä matkalla se olikaan ja koska - ai niin, se oli tää sama matka, siitä vaan on jo niin kauan.
Toinen juttu on se, että ku on oltu niin monessa paikassa, tavattu niin monia ihmisiä, niin jo matkalla kerkeää ikävöidä niitä matkan aikana tavattujakin ihmisiä.  Omituinen tunne.
Mutta ei huono.
Paljon on saanut tällä reissulla kokea ja vaikka välillä koti-ikävä on kova niin päällimmäisenä on syvä kiitollisuus siitä että saan koke kaiken tämän ja nähdä niin paljon. Hetken tie on kevyt, ja on niin helppoo olla onnellinen.
Nyt Losissa couchsurfing hostilla Limalla oli kissa, joten on kehruu ja rapsutuskiintiötkin pikku hetkeksi täytettynä.

Tänään on ollut rantapäivä, aamulla oltiin Manhattan beachilla, Elina surffas ja mä tasasin rusketusrajoja...niitä on nimittäin vähän hassuissa paikoissa kuten varpaissa.. :D
Sitten lounaan kautta siirtymä kuuluisalle Huntington beachille, jossa kylläkään olosuhteet ei ole surffille otolliset joten vain hengataan. Ja tasataan sitä rusketusta!

Edessä ois kaksi yötä telttailua jossain San Diegon liepeillä, sit pitäs vielä yks yöpaikka löytää pe-la yöks San Diegosta ja sit käännetään auton nokka pitkästä aikaa sisämaahan, melekeen vois sanua että kotimatka alkaa. Pari yötä matkalla, vimppa ilta ja päivä paahteisessa Vegasissa, ja sitten piiiiiitkä kotimatka.
Mutta viikossa kerkee vielä kokea vaikka mitä, right!?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?