Cool!

Ihanan viileetä. No joo, välillä jopa turhankin. "The coldest winter I ever spent was a summer in San Francisco". Niin totta!! Jos muualla on ollu liian kuuma mun makuun, niin täällä on melkoisen kotoista kelien puolesta, tuulista ja viileää. Olen nauttinut kun ei tartte olla hiki hatussa. Elinalla on ollu vähän päinvastaiset fiilikset, joten kun tänään palattiin Petalumaan ja n. 90 fahrenheitin lämpöön, toinen meistä ahdistui ja toinen ilostui. Mitähän toi 90 mahtais olla, jotain yli 30 celsiusta ehkä?
Petalumassa oli pienimuotoiset käsityö & musiikkifestarit, just sopivasti satuttiin paikalle tuntia ennen tapahtuman loppua joten kerettiin hyvin tsekata muutamat kymmenet kojut läpi. Vähän tuli osteltua tuliaisiakin. Musiikkipuolestakin päästiin nauttimaan, Elina ihan tanssimaankin, mun jalat oli liian poikki siihen.

Niin, mitäs mä eilisestä kertoisin...ajettiin Petalumasta takas Friscoon rannan kautta pacific coast highwayta. Päästiin vihdoin kunnon meren äärelle ja ulappaa tiirailemaan eikä pelkkää lahtea. Tie oli ihana, niinku olin etukäteen kuullutkin. Mutkitteli rannan tuntumassa ja välillä oli jyrkät pudotukset heti penkereen vierestä mereen. Harmi ettei kuskin paikalta oikein kerkiä maisemia ihailla...

Hyvän aikaa ajeltuamme löydettiin vähän sattumaltakin etsimäämme Bolinasiin, pieneen, idylliseen hippikylään. Käytiin rannalla kävelemässä ja törmättiin mukavaan heppuun, Tediin, joka jonkun aikaa juteltua lupas tarjota meille sohvapaikan. Harmillisesti su-ma varattua leirintäpaikkaa ei saanu enää peruttua joten sovittiin sohvapaikka ma-ti yöksi.

Siitä sitten pikkuhiljaa ajeltiin mutkatietä takas kaupunkiin ja käytiin viemässä kamppeet lauantain majapaikkaan joka oli airbnb kotimajoitus aika keskeisellä paikalla, Haight-Ashburyn välissä joten siitä oli lyhyt matka ihmettelemään kuuluisan hippikadun meininkiä. Ei kyllä sykähdyttänyt meitä kumpaakaan, turisteja ja selvästi pilvessä tai muissa aineissa olevia tyyppejä. Pienen koiranpennun kanssa liikkeellä ollut nuori poika yritti meillekin pilveä kaupitella. Joten ei muuta ku bussiin ja keskustan vilinään. Nopea piipahdus Chinatownissa ja sit oltiinkin taasniin jäässä et tahdottiin vaihtamaan kamppeet ennen ku ois aika valmistautua Independent -pubissa oleviin ilmakitaroinnin semifinaaliin... mutta kuinka kävikään, paluumatkalla Haightia kävellessä kuultiin yhdestä baarista hyvän oloista livemusiikkia ja päädyttiin jäämään sinne koko illaks. Hippopotamus jazz trio sai molempien suut hymyyn enkä kiellä etteikö silmänruokaakin olis ollu tarjolla ;) Tosta paikasta sai myös aivan tajuttoman hyvät pitsat!!
Väsyneenä ja jäässä kipitettiin loppumatka takas majoitukseen, johon oli saapunut myös toinen majoittuva seurue, saksalainen vanhempi pariskunta iltatähtensä kanssa.
Meidän huone oli tosi kylmä, joten nukkumaan joutui mennä vaatteita useampi kerros päällä. Aamulla huomattiin että myöskään suihkusta ei tule kuin kylmää vettä. Jesh, kyllä lämmitti mieltä maksaa ittensä kipeeks tosta paikasta...

No, aamupalaa naamariin ja puistoon kävelylle, matkalla vielä piipahdus kahvilaan kuumalle kaakaolle jottei ihan jäädy... kaupunki oli taas kirjaimellisesti pilvessä, joten ilma oli aika kostea, tuuli meni luihin ja ytimiin. Pipolle ja hanskoille ois ollu käyttöä...kunnes aikamme käveltyämme rupes tuleen pikkuhiljaa jo kuuma. Oltiin saatu auto parkkiin niin hyvin ettei haluttu sitä menettää joten vain käveltiin ympäriinsä iltapäivään asti. Käytiin nappaamassa meksikolaista ja nähtiin just jalkapallon MM-finaalin 5 viimeistä minuuttia.

Tällä kertaa matka Petalumaan kesti vajaan tunnin toissapäiväisen 1,5h sijaan, osuttiin paremmin ruuhka-ajan ulkopuolelle.
Täällä sitä sitte ollaan, leirintänaapureina lehmiä ja aaseja ja kotoisesti sonta haisee. Taidan olla maalaisjuntti mutta mä nautin. Kaupunkilaista musta ei sais tekemälläkään.
Tänään oon kadehtinut kavereiden facebook päivityksiä mustikoista ja niitten poimimisesta. Minäki haluan!! Suomen kesä, metsät, marjasato... oi miten teitä ikävöinkään! Oottakaahan minnuu, mie tuun vajaan kolmen vko päästä!

Mä edelleen kaipailen perheen ja muiden rakkaiden ja tuttavien kuulumisia, pistäkääs tulehen ny! Jos ei tänne haöua niin katja.alahuhta@gmail.com tai facebook löytyy myös!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?