Kuumuus seuraa meitä

Pahoittelut heti alkuun että nää postaukset on alkuun pelkkää sanaa sanan perään, kuvat on vasta perässä. Kirjoitan tabilla ja kuvat on kännykässä enkä osaa lisätä niitä tänne väleihin...

Osa teistä ehkä tietää  että mä en varsinaisesti pidä kuumasta ilmasta. En kyllä kylmästäkään, mutta kuumuus saa mut laiskaksi ja (ehkä siitäkin syystä) ärtyisäksi.
Aamulla kerettiin käydä sopivissa asteissa pieni haikki, mutta kun ajeltiin itäisessä Yosemitessa olevalta leirintäalueelta lännemmäs Yosemite valleyyn, oli lämpötila kerenny taas nousta jo sen verran, että mä olin ihan raato. Nälkä ei varsinaisesti auttanut paremman energiatason saavuttamista.
Pitkän jonotuksen jälkeen saatiin kumminkin ruokaakin, ja vahingoista  viisastuneena tajusin tilata lasten annoksen joten eka kertaa koko reissulla jaksoin jopa syödä kaiken.

Käytiin Yosemite Fallsin putoukset kattomassa,  mutta kuumuuden takia musta ei oikein ollu enempään. Puiston sisäisellä shuttlebussilla onneks nähtiin maisemia, ilmastoiduissa busseissa olo vähän helpotti. En kuitenkaan jaksanu enää edes pienelle haikille lähteä, joten jäin pieneen "luontokeskukseen" hengaamaan ja lataamaan kännyn akkua kun Elina kävi pienellä lenkillä. Takas tullessa Elina olikin litimärkä, oli onnistunut jokea ylittäessään kaatumaan ja molskahtamaan päätä myöten veteen. Kännykkä onneks toimi vielä pulahduksen jälkeenkin ja reppu oli pitäny muut kamat ihmeen kuivina.
Sitten vaan jatkamaan matkaa kohti Oakdalea, josta meillä oli varattuna Airbnb kautta telttapaikka joenvarrelta yhden vanhemman pariskunnan pihalta.

Ilmastoidussa,viileässä autossa rupes huono olokin helpottamaan,mitä lie lämpöhalvausta tälläselle kuumuuteen tottumattomalle pohjoisen tytölle. Viikkoa ennen lähtöä ku olin kattonu lämpötiloja tälle puolen rapakkoa, Vegas näytti 24-28 astetta, Yellowstone vain 2-6 astetta. No,meidän paikalle päästyä Vegas oli 38-43 astetta ja Yellowstonekin 18-26. Yosemiten lämpötilaks lupailtiin muutama päivä sitte 14-18, ja mä jo kerkesin huokaista miten ihanaa haikata viileämmässä ilmassa... jep jep. Toissapäivänä saattoi olla jopa just ja just alle 30, mut eilen oli taas selvästi yli. Rannikon viileät tuulet houkuttelee kovasti, ja sinne on ennustettu lähipäiville vaan reilu 20 mut en usko ennnenkuin näen!

Tällä hetkellä ollaan siis Oakdalessa ihanien Rainerin ja Nancyn luona, jossa kyllä on myöskin aivan liian kuuma, mutta vieressä virtaa ihana, viileä joki, jossa on helppo käydä pulahtamassa, helpottaa oloa pitkäksi aikaa. Minä täti-vanhus kyllä jouduin psyykkaamaan itteäni hyvän tovin ennenku uskalsin kastautua (virtaavassa joessa vesi ON kylmää vaikka ilma on paahtava..) mutta ku vauhtiin pääsin niin nyt oon käynyt monta kertaa.
Illaks ois tarkoitus siirtyä San Franciscoon, siellä odottaa couchsurfing paikka joka mua hieman jännittää kun en oo ennen ollut ja mietityttää miten pärjään oman tilan tarpeeni kanssa... mutta toisaalta odotan tosi innolla että pääsee tapaamaan paikallisia ja tutustumaan uusiin ihmisiin.

Täältä kestää pari tuntia ajella, ja koska majapaikan emäntä pääsee töistä vasta seiskalta, on tää päivä käytetty lepäämiseen ja akkujen lataamiseen. Mulla alkaa kyllä olla jo aika maksimiannostus auringossaoloa ja paikoillaan istumista, joten toivottavasti Friscossa riittää tekemistä. Elina pääsee vihdoin surffaamaan, mä en oo vielä oikein suunnitellu mitään vaan meinaan kattoa vasta aamulla minne mieli halajaa.

Ja voitteko kuvitella, mulla on ikävä TÖIHIN!! Että terkkuja vaan työkavereille jotka tätä lukee,  nähdään muutaman viikon päästä. Ehkä tää ikävä on vaan sitä super ilmastoidun toimiston kaipuuta?? No eikä, ku työkaverien kaipuuta tietenkin. Pusss!

Nyt meen taas dippaa itteni jokeen, sitte vois hetken vielä köllötellä auringossa ja ruveta pakkaileen kamoja. San Francisco, are you ready?!

Kommentit

  1. Töissä on kylmä!Muuten on tääläkin helteet:) Olkaahan varovaisia sielä maailmalla!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?

Gibraltarin ihanat apinat