Meksikon rajalla...

Sinne jäi rannikko taakse ja lähdettiin perjantai iltana ajelemasn vajaa 200mailin matka Yumaan. Ja ihan niinku olin arvellutkin, ihana, siedettävän lämpöinen ilma jäi rannikolle ja heti pian sisämaassa oli yli 40astetta.

Yumassa jossa hotelli oli, oli 42astetta. Mä olin jo monta päivää haaveillut viileästä hotellihuoneesta  ja kunnon sängystä...oltiin kuitenki nyt telttailtu tai nukuttu telttapatjalla jo aika pitkään ja mun selkä ei oikee siitä tykkää.

No, saavuttiin Yuman hotellille ja hotellihuoneessa oli vielä kuumempi mitä ulkona..Sinne oli paistanut aurinko...no ei muuta ku ilmastointi laulamaan,  ainut vain että se ei auttanut ku vasta useamman tunnin jälkeen...

Jos ei vielä oo tarpeeks selvästi tullu esiin tätä blogia lukiessa, mä en voi sietää kuumuutta. Voi että oli tuskanen yö. Kyllä tuli moneen kertaan mietittyä ja kaivattua Suomen talvea :D (oikeasti!!)

Tässä vähän maisemia 8-tien varrelta rannikolta Yumaan..


Yöllä herättiin ku joku tyyppi meni meidän ikkunan ohi, mut jatko onneks heti matkaansa..vähän oli hämärän olonen koko paikka joten pikkusen kävi mielessä et mitähän nyt...
Aamulämpö oli rapiat 42astetta joten äkkiä vain ilmastoituun autoon ja kohti Phoenixia.
Ei kylläkään päästy kovinkaan pitkälle kun vastaan tuli rajavrtioasema jossa meidät pysäytettiin. Raja oli kylläki siinä kohtaa jo 30mailin päässä mut kujlemma toi oli loogisin paikka tuollaselle tarkastuspisteelle. Hetken luultiin, et on vahingos jossain kohtaa vaihdettu tietä ja ollaan siis oikeesti rajalla..

No, meidät siis pysäytettiin koska tullikoira merkkas meidän auton. Siis että meillä ois huumeita. Kyllähän me tiedettiin ettei sielä mitään ole mut voin kertoa että siinä vähän sydän löi nopsempaa tahtia hetken ;) Elina pelkäs et se yöllinen ikkunan takana hipsijä ois laittanu jotain autoon, mä en kerenny ihan hirveesti pelätä ja huolehtia, mulla oli liian kivaa seurata koiraa työssään :D joku sakemanni-mix se oli, mut selvästi ei puhdasrotuinen, paljon sirompi ja jotenki rakkimaisen näkönen. Siellä se pomppi autossa meidän kamojen päällä mut ei merkannu mitään paikkaa, eikä virkailijatkaan mitään kiellettyä löytäneet vaikka käänsivät koko auton ylösalaisin.

Virkailijoita oli 4 joista 2 jutteli meille niitä näitä, puhuttiin koirien koulutuksesta, Suomesta ja meidän reissusta.
Ne oli sitä mieltä et meil on vielä piiiiitkä ajomatka Vegasiin...hah, ai on vai??? Niiiin lyhyt matka enää, 2 ääivää eilä ees pitkiä ajopäiviä, muutama tunti per päivä. Kaikki on niin suhteellista...

Elina meinas et Hki-Kla matka tuntuu mulle varmaan tosi lyhyeltä tän kaiken ajamisen jälkeen mut mä tiedän asian oikean laidan...siinä kohtaa koti on jo niin lähellä mut silti niin kaukana, että matka tuntuu varmasti ihan super super pitkältä



Phoenixiin saavuttiin jo kolmelta iltapäivällä joten kerrankin oli aikaa relata hotellilla, VIILEÄSSÄ! Ulkona oli nimittäin 46astetta joten koko kaupunki oli aika kuollu, ei tuolla pysty sulamatta olla :D 
Muutama tunti vain oltiin ja sit uhattiin kuumuutta ja käytiin syömässä keskustassa. Kauheen haikeat fiilikset, enää pari yötä ja sit lähtö kotiin.
Tää ikävä alkaa muuttua pelkästään positiiviselks tunteeks, miten ihanaa että on niin paljon niin rakkaita ihmisiä ketä ikävöidä!

Haha, yks juttu vielä. Me on molemmat kirottu näitä jenkkisuihkuja. Siis oikeesti meistä ei kumpikaan tuu toimeen niitten kans. Joko niistä tulee vaan kylmää tai vaan kuumaa (oikeesti, vaan muutama sopiva suihku koko reisdun aikana!) Mut vielä lämpötilaakin suurempi ongelma on ollut joissakin paikoissa ilmennyt ongelma että suihkua ei vaan saa tulemaan sieltä mistä pitäs. Täällähän kaikki suihkut on ammeessa. Kaikki. Ei ainakaa meidän kohdalle oo sattunu muunlaisia. Niissä on se iiiso pitkä ulkoneva hana mikä tulee siihen ammeen päälle, mistä Suomessakin päästetään vesi jos halutaan vaiks täyttää amme.
No, monessa paikkaa se on ollu ainut paikka, mistä veden on saanu tulemaan. Oikeesti.
Vaikka mistä painaa, vetää, kääntää, kiskoo...ei. Joko ollaan vaan piiloblondeja tai sit täällä on harvinaisen paljon rikkinäisiä suihkuja. Kuitenkin sit osa on toiminu moitteettomasti ja ilman säätämistä.
Noissa toimimattomossa suihkuissa peseytyminen onki ollu sut kokonaan oma tarinansa, varsinkin pitkien hiusten peseminen...siinä sitä oot kontallas ammeen pohjalla, perse pystyssä ja pää hanan alla. Kyllä niin monet hörönaurut sain noissa suihkuissa ku mietin että voi apua ku joku näkis :D Kaikkia kylpyhuoneita kun ei myöskään saanut lukkoon...
Ha, taisimpa saaha teijätki hymyilemään.

Viime yönä olin just menny nukkumaan ku yhtäkkiä kuulu jylinää. Eka ajatus oli ukkonen mutta sit tajusin että ollaan lentokentän vieressä ja se on varmaan lentokone...mutta päätin silti kurkata ulos. Salama!! Mun unelma ukkosen kokemisesta jenkeissä tuli toteen!! Salamat oli valtavia ja tuuli niin kovaa että tuntu että palmut katkeaa. Satoikin jopa ihan vähän, aika säälittävän vähän silti...täällä tarvittais sadetta, sekä Kaliforniassa että täällä sisämaassa on ollu kovasti kuivuutta jo pari vuotta ja joka paikassa on kylttejä että auta säästämään vettä..






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?