Santa Cruz

Tänään on ollu jännä päivä. Googlen päämajassa oli todella mielenkiintoista vierailla, etenkin kun oli työntekijä oppaana. Toki oli kovasti rajoitettu mihin pääsi, mutta eniveis. Kovasti meitä hymyilytti yhdessä rakennuksessa oleva kiemuraliukumäki yläkerrasta alakertaan. Mä haluan meilleki töihin sellasen!! Ja ilmaisia ravintoloita...niitä kerrottiin olevan muistaakseni 25 erilaista. Me vierailijatkin saatiin nauttia niistä, joten tuoremehubaari ja lounas tuli tänään Googlen piikkiin. Kyllä sitä reissussa voi ihmeellisten sattumusten kautta päätyä ihmeellisiin paikkoihin! Oli kyllä ihan mahtava kokemus!!

Kun tultiin Santa Cruziin, ruvettiin yksitellen käymään surffikauppoja läpi että löydettiin Elinalle sopiva lauta. Löydettiinhän me sitte lopulta viidennestä kaupasta, just ennen sulkemisaikaa ja ku mä olin ko edestakaisesta ajamisesta iiihan väsypoikki.. ja sit sen laudan löytymisestä tuli molemmille ihan huippu fiilis! Siinä sitä lautaa sit autoon sulloessa viereisellä pihalla auton kimpussa hääräillyt mies väläytti niin komian hymyn ja heipat että eihän sille voinut olla vastaamatta yhtä hymyissä suin. Siinä sitte taas juteltiin ja se kyseli mitä tehdään tänään ja haluttaisko hengata sen kans. Nää tyypit täällä on NIIN ihanan sosiaalisia ihan vierailleki, miksei meillä Suomessa oo tällästä kulttuuria?? Mä haluan muuttaa tänne! :D vaihdettiin pikaseen numeroita ja sovittiin et palataan asiaan.

No, Elina tahto heti viereiselle rannalle kokeileen uutta lautaa joten mä raahasin edellä mainitusta kohtaamisesta piristyneenä itteni kahvilaan kaakaolle ja puhelimen piuhan päähän.


Illalla sit suunnattiin seuraavaan couchsurfing paikkaan, joka oli käyty paikallistamassa jo aiemmin. Kämppä (tai hostellin tapanen oikeestaan) sijaitsi lähellä rantaa ja rannalla olevaa huvipuistoa. Huvipuistossa/rannalla käytiin myös jo aiemmin kääntymässä, mutta turistimassat oli Elinalle liikaa joten ehkä palaan sitä ihmisvilinää ihmeytelemään huomenna Elinan ollessa surffaamassa. Tai sit vaan hengaan sen tänään tavatun tyypin, Billyn kanssa..

Mut siis joo, tää majoitus... apuua. Kämppä onsuper pieni (niinku host kyllä sanoki olevan..) ehkä n. 7m2 ja yhteinen vessa naapurin kans. Ihan hirveä, sotkuinen läävä. Host on +50 oleva mies, joka on kylläkin supermukava ja asiallinen joskin vähän outo. (äiti älä huoli, tää tyyppi on saanu kymmeniä ellei satoja suositteluita aiemmilta couchsurffareilta! Ja on muutenki tosi jees paikkaa lukuunottamatta.)

Käytiin läheisessä ravintolassa syömässä sen kans ja se kertoili sen matkoista ympäri maailman. Sillä on aina pyörä mukana ja on pyöräillyt mm. Australian ja Intian läpi. 
Kuus pyörää on täsä pienenpienessä huoneessa :D

Ulkoa kuuluu huutoa ja kirkunaa kun huvipuistolaitteet huvittaa kansaa. On kai puoleenyöhön asti auki.
 Mun toisella puolella sängyssä mun vieressä kuorsaa Elina, ja lattialla kuorsaa (ja pieree, lakkaamatta..) host papparainen. En oo ihan varma pitäskö itkeä vai nauraa?? Silmällistäkään tuskin tänä yönä nukun, joten toivottavasti akkua riittää kännykässä että voi edes surffailla, joskin nettikin kovasti pätkii ja nykii.

Pääsin tänään jo koti-ikävästä yli ku tajusin et reissu on jo puolivälissä mut tän majoituksen takia koti-ikävä iski entistä rajumpana.
Jälkikäteen tälleki varmasti nauretaan mutta nyt mua lähinnä ahdistaa. Kaipaisin tosi kovasti omaa tilaa, viileää ja viihtyisää hotellihuonetta jossa sais YHDEN päivän levätä ja ladata akkuja. Olla vaan, kattoa vaikka leffoja sillä välin ku Ellu surffaa. Nyt on oltu leirintäalueella ja couchsurfing paikoissa viikon verran, joten omaa tilaa ei oikein ole ollut. En oo kyl näin paljo sitä tiennyt tarvitsevanikaan... mut mistäpä sitä oliskaan tienny ku ei oo ikään vastaavassa tilanteessa ollu.

Tässä loukossa pitäs olla vielä toinenkin yö, mutta koska tilaa ei oikeestaan oo meillekään ja huomenna ois tulossa lisäks 2 espanjalaista tyttöä, niin me kyllä jatketaan matkaa. Viis ihmistä 7m2 huoneessa, eikä tässä sängyssäkään muuten btw ole edes patjoja...

No mut hei, huomenna on taas uus upea päiväja uudet kokemukset odottaa. Tämä jää yhdeksi muistoksi muiden joukkoon. 
Nyt yritän ummistaa silmät ja saada unta vaikka tiedän sen olevan turhaa vaan yrittänyttä ei laiteta. Huomiseen, pupuset!

Kommentit

  1. Voi apua :D Anteeksi mutta naurattaa tuo teidän sohvasurffausmesta. Näen teidät siellä pikkukopissa piereskelevän äijän kanssa. En kyllä yhtään ihmettele, että haluaisit omaan rauhaan hotellihuoneeseen. Niin mäkin haluaisin!

    Sulla on selkeesti ristiriitaiset fiilikset meineillään siellä, kun tekstin alussa haluat muuttaa sinne ja lopussa taas on kamala koti-ikävä :) Kohta olette jo Suomessa ja sitten kaiholla muistelet miten nopeasti matka meni ja miten siistiä teillä oli. Ihanaa, että kirjoitat rehellisesti ja kaunistelemattomasti teidän matkasta. Arvostan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?