Grand Tetons ja Dubois

Startattiin taas aamulla aikaisin.
Kerettiin Grand Tetoneille jo ysin aikaan ja saatiin vielä paikka Jenny Laken parkkipaikalta, vaikka kyltit varoitteli että on kovasti tungosta.
Toki porukkaa oli jo kovasti liikenteessä siihenkin aikaan.
Ei muuta kun auto parkkiin ja polulle! Valittiin reitiksi Jenny Laken ympäri kiertävä lenkki, jolle oli arvioitu ajaksi 5h.

Kierrettiin reitti myötäpäivään ja eka puoliska olikin aika mäkistä, vuorenrinnettä ylös alas. Sykkeet nousuun!


Alkupäässä trailia oli jonkun verran porukkaa, kauempana mihin ei autoilla (eikä venebussilla!) pääse lähelle niin harvakseltaan joku tuli vastaan. Venebussipysäkin seudulla porukkaa riitti, samoin parkkipaikkojen/levähdyspaikkojen läheisyydessä.
Järven toiselta puolelta oli komeat näkymät lumihuippuisille Tetonsseille.



Oravaa ja lintuja kummempia elukoita ei bongattu.
Badlandsissa nähtiin preeriakoiria, ne oli kyllä super sulosia ja niitä oli PALJON! Erilaisia peuroja on myös nähty. Ai niin ja nähtiinhän me muuten kotoisa hirvi tänpäiväisellä haikilla.
Karhusprayta ei oo toistaiseksi tarvittu, eikä kyllä näillä turistimäärillä taida juurikaan olla pelkoakaan että tarvis. Meinaan, että tää tänpäiväinen tuskin oli mitään siihen verrattuna mitä on viikonloppuna ja alkuviikosta, kun kaikki tulee ihailemaan sitä hiton auringonpimennystä.
Eilen jututettiin telttanaapureita ja niillä oli reissuun tullu muutoksia koska se leirintäalue mikä niillä oli varattuna (Idahossa) oli joutunut sulkemaan metsäpalojen vuoksi, ja nyt ne ei saa mistään paikkaa.
Siinä riitti juttua myöhälle yötä myöten kun opettaja-sedät kertoili reissuistaan.

Oltiin takas leirintäalueella Duboisissa jo neljän aikaan ja kerettiin grillata ja  ilta meni rodeossa. Oli ihan hitsin huippu kokemus!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?

Gibraltarin ihanat apinat