Lassen Volcanic

Saavuttiin Mt Lassenin alueelle jo aamupäivästä ja tarkoitus oli mennä joku haikki tekemään mutta päätettiinkin pitää välipäivä ja vaan relata, joten haikki vaihtui reilun puolen tunnin pulikointiin leikkarin uima-altaassa.
Päivä oli kuuma mutta illaks/yöks viileni just sopivasti.
Oltiin jo monella KOA:lla ihmetelty mikähän on joka puolella mainostettu "Ice-cream socials" -tapahtuma. Täällä sit päätettiin ottaa selvää ja sehän oli kaikenikäisten kokoontuminen jätskin ääreen turisemaan. Kolmella dollarilla sai syyä jätskiä niin paljon kun napa veti, ja siihen päälle kaikenmaailman herkkuja.
Koan työntekijä yllätti meidät sanomalla "kiitos", hänellä oli suomalainen ystävä.



Käytii illalla vielä käppäilemässä leirintäalueen oma "luontopolku" ja ihasteltiin erilaisia oravia ja kolibreja. Oraviin ollaan ihastuttu tosi kovasti ja niitä jaksettais seurata vaikka kuinka kauan, Ville varsinkin :D

Mä nukuin yön tosi huonosti mutta niin vain aamulla lähettiin haikkaamaan ja muutenkin tutustumaan Lassenin vulkaaniseen alueeseen. Edelliset isommat tulivuorenpurkaukset oli tuolla ollut 1915 mutta edelleen tulivuori on aktiivinen ja vaan "nukkuu" taas herätäkseen.
Pari tuntia käytiin talsimassa vuorenrinnettä ylös ja alas, n. 8km yhteensä.
Maisemat oli ihanat ja mikä oli myös huippua oli että vaikka oli tosi lämmin taas niin tuolla reitillä (King Creek Falls) oli suhteellisen paljon myös varjoa.

Muuten ei kauheasti kerettykään tutustua puistoon kun piti joutua edemmäs taas.
Pikainen pysähdys tehtiin "mini Yellowstonen" alueella jossa on kuumia lähteitä ym.

Käytiin yhdellä reissun parhaista lounaista Chesterin pikkukaupungissa ja niin matka jatkui taas. Ajettiin pitkälle Nevadan puolelle jossa oli ihan saaaaaakelin kuuma vielä yheksän aikaan illallakin eikä kumpikaan meistä tuumannut sen takia saada nukuttua. Yöllä vielä kahden aikaan pyörin enkä ollut saanut silmällistäkään nukuttua ja sillonkin vielä lämpötila oli 23 astetta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?