Eclipse

Mun synttäripäivän aamuna suunnattiin taas jo aikaisin Lamar Valleyyn. Koska oltiin yötä Rooseveltissä mökissä, ei matkaa ollut kuin n. vartin verran eikä muuta liikennettä ollut silloin kuuden aikaan aamulla vielä juurikaan.
Aamu vietettiin Lamarissa ja siitä vähän itään Slough Creekillä.
Ysin jälestä käytiin jo luovuttamassa mökki pois koska puoli 11 alkais auringonpimennys ja haluttiin olla Lamarissa silloin, ja vaikka matka on lyhyt niin Yellowstoneen oli odotettavissa kiireisin päivä koko vuonna (en tiedä miten etelämmässä oli tilanne, mutta Lamarissa oli paljon vähemmän porukkaa mitä oon ikinä nähnyt, ja myös paikalliset sanoi että todella harvoin on niin vähän porukkaa)



Pimennys oli... vaikuttava. En osannu odottaa sellasta. Ensin alkoi oudosti hämärtyä, aurinko oli korkealla ja pilvettömällä taivaalla mutta valo oli vähän kuin kuunvalo, vaikka sitte toisaalta ei ollutkaan. Hämärä, mutta silti ei hämärä. Sitten tuli pikkuhiljaa kylmempi ja kylmempi. Oli mielenkiintosta huomata että biisonit kävi lähes kaikki maate kun hämärtyi, ilmeisesti luulivat sitä illaksi.

Istuttiin Dorothy´s -nimisen levikkeen viereisellä rinteellä meidän uusien ystävien Susanin ja Reven kanssa ja tarinoitiin niitä näitä, välillä pimennystä katsoen. Saatiin edellispäivänä Gardinerissa käydessä yhdestä pubista jopa auringonpimennyslasit mukaan, joten pystyttiin ihan oikeesti tiirailla miten kuu peitti auringon. Lopulta oli enää pienenpieni viiru jäljellä auringon vasemmalla puolella, kunnes kuu väistyi edestä pikkuhiljaa.
Etelämässä Grand Tetoneilla oli täysi pimennys ja sielä oli kuulemma tullut pimeetä. Ei nyt toki niin pimeetä kun yöllä mutta kuitenkin.


Illalla käytiin kiva Elephant Back mountain haikki ja mentiin synttäreitten kunniaks oikeen "fine dining" paikkaan Lake hotellille, jossa ympäristö ja tarjoilijat oli kyllä viimisen päälle, mutta ihmiset oli suurimmakis osaksi paikalla syömässä hikisissä haikkivaatteissaan...
Ja ne tarjoilijat laulo mulle, hehe! (kuten kolmelle muullekin sinä aikana kun me oltiin siinä, tais olla monella synttärit...)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?