Mt Rainier


Saavuttiin Mt Rainierille kahden ajopäivän jälkeen iltapäivästä.
Kansallispuiston itäpuolelta oli yksi tie suljettuna metsäpalojen vuoksi mutta toista pitkin pääsi läpi. Itäpuoli oli myös toooosi tosi savuinen ja kerettiin hetki olla huolissaan miten mielekästä telttailu on jos on niin paljon savua, mutta onneksi savu jäi itäpuolen vuorenhuippujen taakse.
Meillä ei ollut kummallakaan oikeestaan mitään ennakkotietoa koko luonnonpuistosta, lukuunottamatta sitä että Mt Rainierin huippu on korkea ja lumihuppuinen.
Eka leirintäalue mistä kysyttiin paikkaa oli täynnä, mutta se olikin loppujenlopuks ihan hyvä juttu, koska se olis ollut se turistisempi puoli.
Loppujenlopuks ei tarvittu edes omaa varausta, koska yhden trailin päätepysäkiltä poimittiin kyytiin herra nimeltä Dan joka kyydittiin leirintäalueelle ja kiitoksena tästä otti meidät ylimääräisenä sen telttapaikalle.
Käytiin pistämässä teltta pystyyn ja lähdettiin korkeammalle Sunrisen visitor centerille tekemään pieni haikki ja katselemaan visitor centerin näyttelyt.




Alkuillasta tultiin takaisin telttapaikalle ja turistiin Danin kanssa hyvän aikaa kunnes oli aika leirintäalueen iltanuotion jossa aiheena PITI olla ilmastonmuutos mutta se olikin jäätikölle haikkaaminen. Jäätiköitä siis Mt Rainierilta löytyy useampia.

Puut oli hervottoman kokoisia vaikkei vielä oltu lähelläkään Kalifornian punapuumetsiä.
Joka paikassa oli niin vihreää niin vihreää, että melkein veti vertoja jopa Olympuksen kansallispuistolle (muttei ihan,se me tultaisiin vielä huomaamaan).

Dan valisti meitä että seuraavien öiden majoituksen saaminen voi olla työn ja tuskan alla, koska on jenkkien "vappu" eli Labor Day viikonloppu ja kaikki lomailee.
Tästä viisastuneena soitettiin heti jo päivällä parit KOA:t läpi ja saatiin kun saatiinkin paikka kahdeksi yöksi Port Angelesista, Seattlesta länteen ihan rannnikolla. Koska ajomatkaa tuli Mt Rainierilta viitisen tuntia ja aamulla oli vielä tarkoitus haikata, päätettiin jättää Seattle kokonaan välistä kun siellä ei kummallekaan ollut mitään välttämätöntä nähtävää ja ollaan sielä jo aiemmin käyty.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?