Ukkosia ja salamointia

Tällä reissulla on keretty kokea jo monta ukkosta (ihanaa!!)
Salamointi on todella runsasta verrattuna suurimpaan osaan ukkosia mihin on Suomessa totuttu, mutta yllättäen jopa suht lähellä välähtelevät salamat ei juurikaan jyrise?

Toissailtana Nebraskassa North Platten kaupungissa todistettiin juurikin tälläistä ukkosta. Oltiin jo menossa nukkumaan hotellilla, katsomassa Netflixistä sarjaa kun yhtäkkiä huomasin että ulkona salamoi. Katseltiin ukkosta ikkunasta varmaan reilu tunti, kunnes pikkuhiljaa salamat rupes vähenemään. Ihmetystä aiheutti vaan tuo äänettömyys, vain pari salamaa jyrähti ja nekin aika hiljaa.

Yellowstonessa ollessa ainakin parina iltana/yönä ukosti, silloin kuului välillä kyllä ihan kunnon jyrinääkin. Teltta onneks pitää hyvin vettä, siellä nimittäin sitäkin tuli ja kovaa!

Coloradossa ollessa taas illalla myöhään, jo pimeällä ajaessa kaukana näkyi miten pilvet välähteli mutta salamat itsessään oli piilossa pilvissä eikä näkynyt kuin pelkkiä välähdyksiä. Tämä ukkonen oli täysin äänetön.

Nyt kun tätä kirjoitan ollaan Iowassa telttailemassa ja illaksi/yöksi on luvattu taas kovaa ukkosta. Pari kertaa tuossa jo päivällä jyrisi tosi kovasti, mutta pilvet oli ihan vaaleita eikä ollenkaan ukkospilvien näköisiä, eikä silloin satanutkaan. Saas nähdä millainen ukkonen tällä kertaa, vai erehtyykö ennustukset...
 ***jatkan kirjottamista myöhemmin, nyt loppuu akku!***

Ja kyllähän muuten oli sitten ukkonen Iowassa!
Tuli kyllä vasta yöllä eikä illalla kuten oli ennustettu, mutta sitten kun tuli niin se kanssa tuli!
Ei oo kovin montaa yhtä kovaa ukkosta tullut kyllä elämäni aikana koettua. Vettä tuli niin saavista kaatamalla että voi sanoa että meidän vedenpitävä teltta on oikeasti vedenpitävä, vaikka sitten kaatosateessa!
Salamat välkkyi komiasti telttakankaan läpi ja vaikka läheskään jokainen salama ei aiheuttanut jyrinää niin osa jyrisi kyllä sitten senkin edestä. Aivan mahtavaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?