Kuuminta hottia eli thermal features

Tällä reissulla on koettu kuumia lähteitä muutenkin kuin vain visuaalisesti.
Eilen oli ratsastuksen jälkeen niin järkyttävän pölyinen ja ällö olo, että päätettiin mennä Gardineriin ruokaostoksille mennessä pulahtamaan Firehole -jokeen että saatais ees pölyt huuhdottua.
Yks omituisimmista ja hienoimmista kokemuksista ikinä!
Joki virtaa siis tuossa kohtaa aika reippaasti, mutta toisaalta siihen tulee vettä suoraan kuumista lähteistä joka taas aiheuttaa sen että siinä missä toisessa kohdassa vesi on jääkylmää, toisessa se on tulikuumaa. Ja kaikkea siltä väliltä.
Mietittiin että parhaiten tuota kuvais ehkä huono suihku jossa termostaatti ei toimi. Tulee joko liian kuumaa tai liian kylmää, vaikea saada sopivan lämpöstä vettä. Toinen jalka saattoi olla jääkylmässä virrassa (ja kun sanon jääkylmässä, tarkotan ihan tosi kylmää!) ja toinen taas niin kuumassa että teki mieli kiljahtaa. Ja kun virtaavasta vedestä on kyse, niin vaikka pysyit samassa kohtaa niin välillä saatto olla ihan ok ja sitten taas yhtäkkiä liian kylmää/kuumaa.
Suosittelen lämpimästi, aika huikea kokemus! (jota tosin vähän häiritsi se väenpaljous, oman paikan joesta joutui etsimään :D )

 

Tänään käytiin aamusta Grand Prismatic Springsillä, jossa on siis muitakin lähteitä kuin vain tuo iso. Lähteiden lämpötila on n. 72celciusta ja nehän tokikin muodostaa vesihöyryä.
Kun kävelee niitten vierestä ja sielä tuulee, tulee välillä kohtia joissa oot lämpimässä höyryssä, vähä ku saunassa, ja välillä taas kylmä kohta missä on kuivempaa. Tunne oli vähän sama kuin eilen siellä joesa, mutta kuitenkin täysin erilainen.

Kun käytiin vielä sielä Old Faitfullilla käpsyttelemässä se pienehkö lenkki, kierrettiin takastullessa vielä geyser alueitten kauemmasta laidasta. Lion geyser sattu purkaantumaan just kun oltiin siinä (ei hajuakaan kuinka usein purkautuu kun en ole päässy netistä tarkistamaan) ja ruiskutti vettä sen verta tehokkaasti että vaikka ei oltu siinä juurella niin tuuli toi pärskeet meille asti ja kastuttiin ihan kunnolla.

Kaikissa näistä kolmesta paikasta on ollu tosi paljon muita turisteja, auto on ollut vaikea saada parkkiin ja poluilla / boardwalkeilla on joutunut väistelemään vastaantulevia.
Ilmeisesti suurin osa Yellowstonen vieraista tulee katsomaan lähinnä just kuumia lähteitä ja geysirejä koska porukkaa on täällä moooooonin kertaisesti enemmän kuin pohjoisessa missä on "vaan" villieläimiä.
Eilen meidän ratsastusopas kertoi että vaan 3% Yellowstonen vieraista käy muualla kuin rakennetulla alueella tai vaan ajaa läpi. Eli eivät tee mitään haikkeja tmv.
Siis KOLME prosenttia! Ihan järkyttävän vähän.
Sitä rakennettua aluettakin kuitenkin on vaan 1% eli eihän ne näe juur mitään. Tuosta vielä harvempi käy muualla kuin eteläisen / läntisen reitin. Jos multa kysytään niin parhaat alueet jää kyllä tuonne itään ja pohjoseen! Tosin iso osa viehätyksestä on just siinä että sielä ei oo niin paljon porukkaa. Vois olla kyllä vähemmänkin, ei siinä :D
Kyllä tympäsi toissailtana kun jäätiin kaikkien muitten jälkeen vielä siihen levikkeelle vaan kuuntelemaan kun oli jo niin hämärää ettei nähnyt, kun vähän väliä meni autoja ohi. No, kyllähän se liikennekin siitä sitten hiljeni ja just ennen pimeää kuultiinkin sitten ulvontaa vaikka se ei kauaa kestänytkään.

*Lisäys*
Käytiin tässä parin viime päivän aikana vielä katsomassa Mud Volcanon alue,  ja tänään pois lähtiessä Artist Paintpotsit joista ensinnä mainittu on ehkä aavistuksen mielenkiintoisempi paikka, joskaan nämä tälläset ei hirveesti jaksa mun mielenkiintoa pitää. Mud Volcanon ohi tuli loppua kohti ajettua monen monta kertaa kun siitä pohjoiseen oli raato melkein tien vieressä, ja kytättiin aamut ja illat jos sudet tulis raadolle. Karhuja sielä oli montakin kertaa mutta me ei nähty niitäkään kun sen verta hyvin oli puiden luona piilossa, vaikka itse raato näkyi kyllä hyvinkin mustana möykkynä eikä ollut tiestä varmaan kun n. 100m päässä. Ihan se lähin parkkipaikka oli tietenkin suljettuna ja samoin tiellä molempiin suuntiin n. 200m oli kyltit että saa vain ajaa ohi, ei edes pysähtyä.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tämän vuoden Usan roadtripin suunnitelma julki!

Gibraltarin ihanat apinat

Mitä maksoi 3kk roadtrip Amerikassa?